30. mai 2011

Hermann blir til

Det er mulig streken min er best egnet for barn og unge fremfor et voksent publikum. Den er litt sånn Tim Burton møter Barne-TV. Jeg har vel egentlig aldri ordentlig malt, men brukt maling som et middel til å fargelegge tegningene mine, fremfor å benytte maling som en teknikk til å få frem et budskap. Skjønner at jeg må ta meg en tur på biblioteket og hente frem en del bøker om teknikker om jeg skal få noe dreis på det her. For jeg kan godt like det å arbeide med fargene så intenst som det man gjør når man maler. 

Hermann i egen person
I løpet av søndag ble bildet av "Hermann" til. Det er et godt eksempel på at jeg tegner først og fargelegger etterpå, som ikke er like enkelt med akryl. Det kunne nok med hell heller vært utført med vannfarger for et bedre fargeleggingsresultat. Jeg hadde imidlertid lyst til å se om jeg kunne få til noen andre effekter eller dybdevirkninger på en annen måte ved å benytte akryl

Skissert opp først
Etter å ha skissert hovedmotivet var det fritt frem og velge farger. Limstift og saks ble ikke benyttet denne gang, da jeg heller satset på at tykke lag med maling skulle kunne gi tilstrekkelig effekt.

Lag på lag med maling måtte til for å dekke underlaget
Ikke overraskende ble fargen oransje valgt som bakgrunnsfarge. Flere omganger med maling måtte til, da det var vanskelig å få mettet underlaget tilstrekkelig. For en som er vant til å arbeide med papir, blyant og vannmaling er det ett nytt element. Jeg fant noe gammel maling i kjelleren som kunne virke litt tørr, men samtidig var den mye mer spekket med fargepigmenter og dermed mye bedre å blande med.

Bakgrunnsfargen var på plass før jeg begynte å "fargelegge"
Det er mulig jeg burde ha malt ferdig hele bakgrunnen først, men da hadde jeg mistet skissen og komposisjonen min. I så fall hadde jeg måtte gjort ting motsatt, laget bakgrunn før jeg skisset, - men det hadde blitt feil i forhold til min kreative prosess. Så da ble det slik. Problemet var igjen å få tilstrekkelig dekning av fargen, da underlaget krevde mye maling før det ble bra.

med Wordfoto
Når bildet var ferdig og klart for et eller annet barnerom kunne jeg ikke dy meg og teste ut, bare for moro, hvordan bildet hadde sett ut med Wordfoto. Tipset om iPhone app-en fant jeg hos Dorrit, som maler noen helt fantastiske bilder. Hun er en av de som har inspirert meg til å ta frem penslene igjen, og får meg til å få lyst til å lære mer om det å male med akryl. Teksten som står i bakgrunnen på bildet, hentet jeg hos Blomsterpiken:  

HAPPINES 
IS NOT A 
DESTINATION. 
IT IS A 
WAY 
OF LIFE!

Greit å minne seg selv om av og til :)