OM MEG

HELLES SYSKRIN

Lite ante jeg at en håndarbeidsblogg skulle kunne ha sånne konsekvenser! I dag er en karrière som kommunikasjonsrådgiver byttet ut med utdanning som bunadstilvirker. Februar 2018 utgir jeg min første strikkebok, Strikk til alle tider, på Cappelen Damm forlag

Foto: Eivind Røhne
Jeg lærte å strikke og sy som femåring og har i grunnen strikket og sydd siden. Gleden over å arbeide med farger og tekstiler, kombinert med en forkjærlighet for folklore, har vært grunnleggende for det jeg holder på med.

En av mine første jobber var faktisk som syerske, hvor spennvidden gikk fra gardinsøm til montering av bunader. Deriblant utvikling av barneversjonen av Lillestrømdrakten. Etterhvert endret jeg kurs og tok en Bachelor innen kommunikasjon og ledelse på BI. Det ledet til mange spennende oppdrag, men likevel var savnet etter noe "mer" alltid der. I flere år gikk jeg derfor og lærte klassisk tegning og maleri på Nydalen kunstskole i Oslo på kveldstid.

Etter 15 år i næringslivet var det endelig tid for å følge hjerte og søke tilbake til røttene igjen. I dag driver jeg en liten systue på deltid, Helles Syskrin, hvor jeg kombinerer håndarbeid, strikkedesign og bunadsøm med min interesse for tekst og formidling.

Jeg tar i mot omsøm, brodering og montering av bunader, holder foredrag og kurs innen søm og strikk, blogger for Tusenideer.no, og leverer enkeltstående strikkedesign til ukepressen. De fleste av mine utgitte strikkedesign er også til slags på Ravelry. Februar 2018, utgir jeg min første bok, Strikk til alle tider.

For spørsmål om strikkedesign eller bunadsøm ta kontakt på hel-sigg ( @ ) online.no.

Alle bildene på denne bloggen er tatt av undertegnede med mindre annet er oppgitt. Ta kontakt hvis du skulle ønske å bruke ett eller flere av dem.

Lik og følg gjerne Helles Syskrin på Facebook eller besøk meg på Ravlery.