OM MEG

HELLES SYSKRIN
Jeg lærte å strikke og sy som femåring og har i grunnen strikket og sydd siden. Senere skulle jeg også bli venn med symaskinen, og har latt meg fascinere av gleden og sanseligheten det ligger i å arbeide med farger og tekstiler. Forme og designe har jeg gjort så lenge jeg kan huske, og kombinerer gjerne søm og strikk dersom anledningen byr seg.
Av formalkompetanse har jeg blant annet en Bachelor innen kommunikasjon og ledelse. I tillegg har jeg klassisk tegning og maleri fra Nydalen kunstskole i Oslo.
Før jeg søkte mot et mer formelt næringsliv, fikk jeg opplæring hos en lokal syerske og arbeidet i flere år som syerske. Spennvidden gikk fra gardinsøm til montering av bunader. I dag formaliserer jeg sømkompetansen innen bunadsfaget, og utdanner meg til bunadstilvirker via Studieforbundet kultur og tradisjon på Raulandsakademiet. 
Etter 15 i næringslivet, fant jeg at det var på tide å søke tilbake til røttene og leve mer i tråd med egne verdier. Det innebærer blant annet å kombinere interessen for håndarbeid, design og tekstil, med min interesse for tekst og formidling. Jeg holder foredrag og kurs innen søm og strikk, blogger for Tusenideer.no, og leverer strikkedesign til ukepressen. Noen av mine strikkedesign er også til salgs på Ravelry.
Jeg tar i mot design og sømoppdrag, store og små, deriblant omsøm  og montering av bunader.  Ta kontakt på helle(@)hellessyskrin.no. 
Alle bildene på denne bloggen er tatt av undertegnede med mindre annet er oppgitt. Ta kontakt hvis du skulle ønske å bruke ett eller flere av dem. 
Lik og følg gjerne Helles Syskrin på Facebook eller besøk meg på Ravlery.