OM MEG

HELLES SYSKRIN
Jeg lærte å strikke og sy som femåring og har i grunnen strikket og sydd siden. Gleden over  å arbeide med farger og tekstiler har vært grunnleggende for mye av det jeg holder på med.  
I dag formaliserer jeg sømkompetansen innen bunadsfaget, og utdanner meg til bunadstilvirker via Studieforbundet kultur og tradisjon på Raulandsakademiet.  
Av formalkompetanse har jeg blant annet en Bachelor innen kommunikasjon og ledelse. I tillegg har jeg klassisk tegning og maleri fra Nydalen kunstskole i Oslo.
Etter å ha arbeidet som syerske i flere år, hvor spennvidden gikk fra gardinsøm til montering av bunader, gikk veien til et mer formelt næringsliv. Etter 15 og en god karriere i næringslivet, fant jeg at det var på tide å søke tilbake til røttene. I dag driver jeg en liten systue, hvor jeg kombinerer håndarbeid, strikkedesign og bunadsøm med min interesse for tekst og formidling. Jeg holder foredrag og kurs innen søm og strikk, blogger for Tusenideer.no, og leverer strikkedesign til ukepressen. De fleste av mine utgitte strikkedesign er tilslags på Ravelry.
Jeg tar i mot design- og sømoppdrag, deriblant omsøm  og montering av bunader. For spørsmål knyttet til strikkedesign og bunadsøm ta kontakt på helle(@)hellessyskrin.no.  
Alle bildene på denne bloggen er tatt av undertegnede med mindre annet er oppgitt. Ta kontakt hvis du skulle ønske å bruke ett eller flere av dem. 
Lik og følg gjerne Helles Syskrin på Facebook eller besøk meg på Ravlery.