RETTELSER

Rettelser

På denne siden finner du rettelser eller forklaringer til publiserte strikkedesign. Mønstrene er enten test-strikket og/eller gjennomgått av en teknisk redaktør. Likevel hender det dessverre at feil ikke oppdages før etter at det er publisert. Da setter jeg stor pris på alle tilbakemeldinger som kan hjelpe meg med å levere et enda bedre produkt. 

Alle strikkeoppskrifter selges kun som et digitalt produkt, i PDF-format. Dette formatet skal fungere på de aller fleste enheter, men det krever at du har installert Adobe Acrobat, et gratis program. Jeg har dessverre ikke kapasitet til å sende ut papirkopier.

Farger og mengde
Alt av fargenummer og garnmengde står i oppskriftene! Det er også veldig mange flinke ansatte i garnbutikker som kan hjelpe med å finne gode garnalternativ dersom du ikke ønsker å benytte anbefalt garn eller farger. Så anbefalingen er, støtt opp om din lokale garnbutikk om du er så heldig å ha en i nærheten!

IT-support
Du må ha installert riktig programvare for å få åpnet PDF-er, Adobe Acrobat. Har du problemer med utskrift av mønsteret skyldes det høyst sannsynlig innstillinger på egen pc og/eller skriver. Jeg har dessverre ikke kapasitet til å hjelpe med IT-support, her må du søke hjelp hos venner eller familie.

Oppdatering på Ravelry 
Om det gjøres oppdateringer i mønstre kjøpt på Ravelry, vil den siste utgaven sendes til alle som har kjøpt mønsteret på et tidligere tidspunkt. Dette for å sikre at du sitter på siste oppdaterte versjon. Du vil få en melding via Ravelry om oppdateringen.

Har du likevel har spørsmål som du ikke finner svar på her, kan du sende en melding via FB-siden Helles Syskrin. Jeg forsøker å svare innen neste arbeidsdag innenfor vanlig kontortid. I noen perioder med mye reising kan svartiden bli noe lenger. 

Strikk til alle tider

Blomstring i Setesdal.
Diagrammene har fått feil nr.
Mønster 2 = mønster 3
Mønster 4 = mønster 2
Mønster 3 = lus

Elise
Diagrammene har blitt byttet om. Diagrammet som står under  38 og 42 skulle stått under 36 og 40 og motsatt.

Alfred.
Diagrammene har fått feil nr.
Mønster 2 = mønster 4
Mønster 3 = mønster 2
Mønster 4 = mønster 3

Finpussa
diagrammene er byttet om
Mønster 1 = mønster 2
Mønster 2 = mønster 1

Skumvær
Str 42, legg opp 242 m
I mønsteret er det beskrevet at det er mønster A, B, C. Dette er feil. Det er kun 1 mønster. Økning i siden skal gjøres etter 9 omg.

Ingrid

Noen piler har dessverre forskjøvet seg i diagrammet. Har du kjøpt mønsteret på Ravelry finner du oppdatert mønster med diagram i biblioteket ditt. Om du har kjøpt mønsteret på messe, eller i Familien, så kan du ta kontakt med Familien, eller så finner du rettelsen som en fil i Facebookgruppen Helles Syskrin. 

På den norske versjonen er det feil fargenr på gammelrosa, riktig nr er 2412. Dette er rettet opp. 4.6.18

Tuva

Siste felling ved hals skal kun gjøres i den mønsterstrikkede delen. Det skal ikke gjøres fellinger i kraven. Mønsteret er oppdatert 30.7.17.

Rettelse til Telesving i Familien nr 5, 7. mars

Mønsterfarge 2, Lys blågrønn. 0961 er feil. Riktig farge er nr 1244.

Forklaring til Blomstring i Setesdal med rundfelling

Kort modell: Øk til byste hver 2. cm etter første mønsterbord.

Kort Setesdal: 

Diagram 1
I en av de siste versjonene har det skjedd en ombytting av diagrammer så diagram 1 er feil og vil ikke stemme overens med lusene. Dette er rette opp i den siste pdf-en som ligger i Biblioteket ditt på Ravelry. 

Diagram med lus
Det var dessverre skjedd en forskyvning i mønsteret med lus. Dette er oppdatert i mønster 21.2.17 og sendt ut melding med oppdatert mønster på Ravelry. 

Broderingsfarger
Finull fra Rauma. Burgunder 428/ rosa 445/ lys fersken 4087

Setesdal med isydde ermer (på Ravelry)

Det er en feil i diagram 1. Dette er nå rettet opp. Ta kontakt med med på FB siden til Helles Syskrin om du har kjøpt mønsteret på print. Dette diagrammet er riktig i boken. 


FØR DU VELGER STØRRELSE
For at plagget skal passe er det viktig at du velger rett størrelse. For å måle overvidden tar du mål over bysten der du er bredest. I noen tilfeller oppgis kun ferdig overvidde. Tenk da over hvor tettsittende du vil ha plagget. En bevegelsesvidde på 4-5 cm gjør at plagget føles løst og ledig. Andre ganger ønsker du den helt kroppsnær, pass bare på at den ikke blir så smal at knappene spriker. Jeg tar utgangspunkt i en standard størrelses-tabell som benyttes i tekstilindustrien.

Med mindre et plagg er ment å være helt tettsittende, vil det som regel være lagt til 4-8 cm (avhengig av modellen) til ekstra bevegelsesvidde. Sjekk derfor alltid oppgitte mål i mønsteret før du velger størrelse.

STRIKKEFASTHET
Viktigheten av riktig strikkefasthet kan ikke gjentas for ofte. Skal du bruke mye tid på å lage et plagg er det viktig at du også blir fornøyd med resultatet. . Ta deg tid til å lage en strikkeprøve på 10 x 10 cm. Om strikkefastheten ikke stemmer vil plagget fort kunne bli for lite, stort eller få feil fasong. Bytt til større eller mindre pinner ved behov.