RETTELSER

De fleste av mine mønstre er publisert og nå til salgs på nettstedet RAVELRY.


RETTELSER
På denne siden vil du finne rettelser eller utdypninger og forklaringer i mønstre jeg har utgitt. Om det gjøres oppdateringer på mønstre kjøpt på Ravelry, vil den siste utgaven sendes til alle som har kjøpt mønsteret på et tidligere tidspunkt. Dette for å sikre at du sitter på siste oppdaterte versjon. Du vil da få en melding, men sjekk gjerne biblioteket ditt på Ravelry om det kan ligge en oppdatert versjon av et mønster der.

Tuva

Siste felling ved hals skal kun gjøres i den mønsterstrikkede delen. Det skal ikke gjøres fellinger i kraven. 

Rettelse til Telesving i Familien nr 5, 7. mars

Mønsterfarge 2, Lys blågrønn. 0961 er feil. Riktig farge er nr 1244.

Forklaring til Blomstring i Setesdal med rundfelling

Kort modell: Øk til byste hver 2 cm etter første mønsterbord.

Kort Setesdal: 

Diagram 1
I en av de siste versjonene har det skjedd en ombytting av diagrammer så diagram 1 er feil og vil ikke stemme overens med lusene. Dette er rette opp i den siste pdf-en som ligger i Biblioteket ditt på Ravelry. 

Diagram med lus
Det var dessverre skjedd en forskyvning i mønsteret med lus. Dette er oppdatert i mønster 21.2.17 og sendt ut melding med oppdatert mønster på Ravelry. 

Broderingsfarger
Finull fra Rauma. Burgunder 428/ rosa 445/ lys fersken 4087FØR DU VELGER STØRRELSE
For at plagget skal passe er det viktig at du velger rett størrelse. For å måle overvidden tar du mål over bysten der du er bredest. I noen tilfeller oppgis kun ferdig overvidde. Tenk da over hvor tettsittende du vil ha plagget. En bevegelsesvidde på 4-5 cm gjør at plagget føles løst og ledig. Andre ganger ønsker du den helt kroppsnær, pass bare på at den ikke blir så smal at knappene spriker. Jeg tar utgangspunkt i en standard størrelses-tabell som benyttes i tekstilindustrien.

Med mindre et plagg er ment å være helt tettsittende, vil det som regel være lagt til 4-8 cm (avhengig av modellen) til ekstra bevegelsesvidde. Sjekk derfor alltid oppgitte mål i mønsteret før du velger størrelse.

STRIKKEFASTHET
Viktigheten av riktig strikkefasthet kan ikke gjentas for ofte. Skal du bruke mye tid på å lage et plagg er det viktig at du også blir fornøyd med resultatet. . Ta deg tid til å lage en strikkeprøve på 10 x 10 cm. Om strikkefastheten ikke stemmer vil plagget fort kunne bli for lite, stort eller få feil fasong. Bytt til større eller mindre pinner ved behov.

PORTFOLIO