2. oktober 2011

Med en liten puff

Meteorologene har utvilsomt spilt oss et lite puss denne helgen. Varsler om sommertemperaturer og sol ble erstattet med tung tåke, regn og temperaturer langt nærmere 10 enn 20 grader. Så utsiktene til noen timer på terrassen med tekoppen og strikketøyet kunne jeg med andre ord se langt etter. For å se det positive i situasjonen så innebærer som regel ”møkkavær” tid i syrommet, noe som alltid er kjærkomment. Dagens prosjekt ble påbegynt klippet forrige helg, og det har vært såpass omfattende at jeg var egentlig i tvil om jeg kom til å bli ferdig i dag.
Feminin jakke i en ullfilt
Nå skal det sies at i likhet med bukser har blasere ikke vært det jeg har mest erfaring med å sy. Jeg har gjort noen spede forsøk tidligere, men vært såpass lite fornøyd med resultatet at jeg har stort sett valgt modeller uten slag, da de har vært enklere å få bra til. Denne gangen satser jeg altså igjen på noe jeg egentlig ikke mestrer, og det er ikke fritt for at glosene ytret i syrommet til tider har vært litt ”krydret”.

Forstoffet passet godt i fargen til jakkestoffet.
Jakken er sydd i en ullfilt, igjen fra det samme innkjøpet som ble gjort i Lillestrøm for noen uker siden. Ullfilt i denne kvaliteten; tynn, stødig og rakner ikke er veldig greit å arbeide med. Ulempen er at stoffet er såpass tykt, så bruksområdet er begrenset som en følge av det. Til en jakke derimot er det helt supert.

Ermene har en splitt nederst, en annen variant enn knapper.
Burdamønsteret er fra årets høstsesong, som tydeligvis er inspirert av Audrey Hepburn, var veldig ulikt andre blasermønstre jeg har sett før på grunn av hvordan ermene var konstruert. Det var en form for ”raglan”, med folder som ga en puff-effekt på ermene. Jeg hadde ikke sett så nøye på mønsteret når jeg kjøpte det, da jeg bare var ute etter en kort jakke, og skjønte først ikke hvor ermene var når mønsterdelene skulle klippes ut. 

Puff på ermene ved hjelp av legg i raglanskjæring
Etter å motvillig ha kikket på syanvisningen ble det litt klarere. Det skal Burdamønstrene ha, de har som regel veldig gode mønstre, både i forhold til merking av kroppslige tilpasninger og størrelser. Det at de ofte har egne mønsterdeler til forstoffet er også veldig arbeidsbesparende, så man selv slipper å tilpasse til belegg etc.

Hempe er lagt til for å enkelt kunne henge jakken fra meg.
Det er benyttet et såkalt kåpefor i jakken, som er litt tykkere en vanlig for som benyttes i skjørt og kjoler. Jakkene får dermed et litt mer eksklusivt preg samtidig som foret fyller og stiver plagget litt opp. Når man forer jakker er det viktig å huske på å legge til noen ekstra cm i ryggen for bevegelighet. Dette er igjen en av fordelene med Burdamønstrene, som allerede har lagt dette til, så man slipper å huske på slike detaljer selv. 

Knappene er enkle, uten å ta for mye oppmerksomhet.
Egentlig hadde jeg tenkt å ha trukne knapper til jakken, men hadde glemt å kjøpe dette med når jeg kjøpte jakkestoffet. Jeg får si at en av fordelene ved at man plukker med seg noen knapper i de tilfeller man tilfeldigvis kommer innom en butikk som selger knapper, er at man har et lite knappelager i en nødssituasjon. Det løste iallefall knappekrisen for undertegnede, når innkjøpsflausen ble oppdaget. 

Nr. 2 av 4 planlagte prosjekter
Jakken passer godt i fargen til buksen jeg sydde forrige helg, og er godt fornøyd med at stoffene som ble innkkjøpt for noen uker siden har ligget såpass kort tid på lageret. Det synes jeg lover godt for resten av stoffene jeg kjøpte med meg. Neste prosjekt ut, muligens neste helg? blir nok et skjørt. Langt mindre utfordrende, men det kan være greit med litt "plankekjøring" innimellom også.  

I ryggen kommer det godt frem hvor høyt
livet sitter, og hvor kort jakken er.
Resultatet får jeg si meg sånn passe fornøyd med. Det er en del småplukk som ikke kommer så godt frem på bildene som jeg godt kunne ha tenkt meg å ha forbedret, men tenker at det får bli læring til neste prosjekt. Jeg må av og til minne meg selv på at dette ikke er mitt leverbrød, og at perfekt ikke er en forventning jeg skal pålegge meg selv her, da dette kun skal være kos og rekreasjon. 

På pinnene
Nå har jeg offisielt veldig mange UFO-er som avler en del dårlig samvittighet. Det har imidlertid vært et prosjekt som har ligget og fristet i flere år. En liten genser som jeg har påbegynt flere ganger, uten å sluttføre. Mye på grunn av at jeg ikke har funnet et garn jeg har syntes vært egnet for prosjektet. Nå skal det sies at jeg har forsøkt en og annen kvalitet, uten at jeg likevel har kommet i mål. Oppskriften er egendesignet, men inspirert av et strikket hjerte jeg fant i et mønster i et ukeblad i 1997! Så ja, ikke akkurat nytt. Et nytt forsøk ble gjort etter at jeg kom over Alpakka fra Sandnes som jeg syntes virket lovende. 

Hjertemønsteret strikkes oppover. 
En strikkeprøve ble laget og med friskt mot satte jeg i gang i går kveld, med et halvt øye på Johnny Depp (Pirates of the Carribien) og et på strikketøyet. Om jeg hadde tatt frem brillene er det mulig jeg hadde fått med meg at jeg ikke så alle tegnforklaringene, da jeg ikke skal legge all skyld på distraksjon fra TV-en. For å gjøre en lang historie kort så betyr det omstrikk, uten at jeg har mistet motet helt av den grunn, bare litt.:)

På ønskelisten
Jeg vet det er lenge til jul, men jeg har allerede funnet et par ting jeg ønsker meg under treet i år. Boken til Arne & Carlos; Strikkedukker står høyt på den listen. En bok som er full av inspirasjon, glede og humor. Rett og slett en gledesspreder. :)

En bok som bringer glede, inspirasjon og godt humør

Faktaboks
Design: Burda 7304
Materialer: Ullfilt, og kåpeforstoff
Fra lager: Nei
Forbruk: 1,3 m ullfilt, 1,2 m kåpefor
Tilbehør: 3 knaper, vlieselin
Farge: Cognac farget (rustbrunt)
Kjøpt hos: Lillestrøm sysenter
Størrelse: 36