30. oktober 2011

Vintertid, nattstrikk og Halloween

De fleste benyttet nok den ekstra timen vi fikk i natt til å sove, noe som hadde vært det smarte og naturlige valget. For min del falt valget på nattstrikk i min iver etter å få tiden til å strekke til. Jeg hadde som sagt store planer om å få en kveld alene på hotellet med strikketøy i forbindelse med en jobbreise til Stord, noe som ble erstattet med en hyggelig middag med kolleger. Hvorpå kvelden istedet ble avsluttet sovende på tastaturet på PC-en i et forsøk på å være ajour til neste dag. Strikketøyet fikk med andre ord som så mange ganger før ligge helt urørt.
Blir dette en Ninni, eller Mia, eller ....
Dermed var dukkeproduksjonen henvist til helgen, som kan bli litt i knappeste laget i forhold til det antall nieser som er tiltenkt en Arne & Carlos strikkedukke til jul. Det var dette med å ta tiden og hverdagen tilbake... Når jeg endelig fikk satt meg ned i sofaen lørdag kveld var det frem med pinnene og i gang med en ny dukke, og dermed ble jeg sittende til langt utover leggetid og med nattsttrikk som resulat. Bare lykkelig for den ekstra timen vintertid gav meg en lørdagskveld.

ferdig med rosa undertøy bør den falle i smak for en liten prinsesse.?
Prøv og feil
Den første dukken hadde sin misjon som test and learn, da jeg har gjort noen små justeringer på denne. Ved felling til hælen på føttene har jeg istedet for å strikke rett sammen, der det passer heller strikket vridd rett sammen. Jeg syntes dette ga en penere felling, samt at jeg også klarte å strikke "litt" fastere noe jeg også syntes hjalp i forhold til målene. Øynene strikket jeg også litt annerledes i forhold til beskrivelsen i boken da jeg syntes øyenfargen ble litt for stor i forhold til det hvite rundt øynene. I tillegg la jeg til en sort pupil som jeg syntes ga litt ekstra liv til dukken.

Koselige ben på dukkene, mer strikket med strømpebukse.
I utgangspunktet står det i boken at man kan benytte det meste av garn til hår, men blir det for tykt blir det både vanskelig å dra gjennom de små maskene i tillegg til at det blir i største laget. Et annet problem er at mye hår = tungt hode. Dette gjør igjen at det blir vanskelig for dukken å holde hodet oppe, selv om man stapper halsen full av vatt. Dette er i grunnen et problem selv om man velger et tynnere garn til hår også, da det er en balansegang før hodet blir for tungt. Jeg valgte også et tynnere garn som hår denne gangen, da det var mer håndterlig å frisere.
Mye hår er søtt, men kan fort bli litt tungt.
Første plagg i garderoben til dukkene ble også ferdigstilt i løpet av helgen. En liten kjole som viste seg å være ganske lettstrikket, og som jeg tror skal være relativt greit å kunne lage et x-antall varianter av, forhåpentligvis før jeg går lei. Jeg var mest engstelig for at det skulle bli mye småplukk og knøling, for det er ganske mye småplukk på disse dukkene. Ellers har jeg kun gjort en liten endring i forhold til oppskriften i boken, og det er at jeg strikket knapphull på selene istedet for å hekle på hemper til slutt.
Den første av et ukjent antall strikkekjoler.
Stord
Jeg hadde ikke vært på Stord før, så jeg hadde et ørlite lite håp om at jeg skulle få litt tid til å se litt av byen utenom kontoret da jobbturen innebar en overnatting. Da det viste seg at jeg hadde en drøy time til egen disposisjon var det bare å kle på seg, det regnet faktisk ikke, men blåste "friskt" slik det bare kan på vestlandet. Som nyutnevnt helseambassadør på jobben var jeg vel nesten også programforpliktet til å komme meg ut på tur? Som sagt så gjort, og vel inne i byen så jeg små sjarmerende trehus som er typisk for sør-og vestlandet. Alt stengte tidlig, og den første garnbutikken jeg besøkte ble jeg høflig "kastet" ut av.

I Sybutikken var utvalget enormt og servicen veldig god. :)
Den andre stoff- og garnbutikken jeg fant, (merkelig hvordan de bare dukket opp underveis på min sightseeing i Stord), ble jeg ønsket velkommen selv om det var stengetid. Der møtte jeg en dame som gjerne holdt butikken oppe litt ekstra for en kunde som var kommet langveis fra. Noen restestoffer og garn til strikkedukkene fant vei ned i en handlepose som ble min.

Hvite trehus som er typisk for landsdelen.
Shopping og personlige mål
Jeg ser at jeg må gjøre noen drastiske tiltak. Jeg har altfor lett for å falle for fristelser, noe som egentlig er positivt i den forstand at det betyr at jeg bobler over av kreative ideer. Problemet er bare at jeg har omtrent ikke egentid igjen. Jeg vet jeg har nevnt det noen ganger nå, og forstår at jeg må sette det på listen over personlige mål slik at jeg kan finne "hva er det minste jeg kan gjøre for å oppnå mer egentid". Som et første skritt har jeg pålagt meg selv shoppingforbud for alt hobbyrelatert med unntak av nødvendig tilbehør til dukke/ julepresangproduksjonen ut november.

Motivasjonstekst for de som trenger et ekstra dytt...
I mitt andre mål om trenings-glede synes jeg selv at jeg har kommet godt i gang med, og har følgelig måtte investere i et par nye joggesko ettersom de forrige sa takk for seg under en joggetur i Val Senales. Skoene er unike i den forstand at de er satt sammen etter egne fargeønsker på Nike, med en personlig innskrift som ren inspirasjonskilde. - Neste samling på mitt "Pippikurs" er om knappe 2 uker, trenger jeg å si at jeg gleder meg?

Halloween
Da vi kjøpte huset vårt for et par år siden var det en smule beryktet som en følge av de tidligere beboerne, og barn i gaten skygget  huset som om det skulle vært hjemsøkt. Egentlig ganske passende med tanke på Halloween, men tydeligvis litt i skumleste laget for barna i nabolaget. I fjor hadde jeg tent lykter og gått til innkjøp av uanstendige mengder med godis, uten at det så ut til å hjelpe på husets rykte. For ingen kom, og dermed brant vi inne med veldig mye mer godteri enn vi hadde godt av.

Tro det eller ei, men dette var ensbetydende med velkommen!
Litt resignert lot jeg meg likevel overtale da designerspiren insisterte på godisinnkjøp til helgen. Fast bestemt på å skape Halloween-stemning, investerte hun også i et gresskar som hun laget til en lykt som hun plasserte på trappen. Gresskarlykt var tydeligvis det som skulle til, for innen en time var godis for nesten 200 kr forsvunnet i hendene på små knask og knep- besøkende. - Og hjelp, dette var bare generalprøven så da vet vi hva jeg må ut å kjøpe i morgen. - Men husets vårt er tydeligvis ikke lenger like skummelt, og det er jo alltids noe. :)


Faktaboks
Design: Arne & Carlos strikkedukker
Materialer: Dale Falk 
Fra lager: Nei
Forbruk: ca 50g av hver farge benyttet. 50g hudfarge per dukke.
Kjøpt hos: Tjorven og Strømmen Husflid
Størrelse: ca 40 cm