TUTORIALS

Tips og triks

Har du som meg sett noe du har lyst til å lage, men synes det er vanskelig å komme i gang fordi du er usikker på hvordan du skal gå frem? På denne siden deler jeg enkle tips og triks som jeg håper kan være til både inspirasjon og hjelp. Du kan også følge med meg på tusenideer.no, hvor jeg blogger og deler tips og tutorials. På denne siden vil du finne link til de fleste innleggene jeg legger ut på tusenideer.no.

Lurer du på noe, eller har spørsmål om strikk eller søm, så kan du gjerne sende meg en mail helle (@) hellessyskrin.no.

MINE YOUTUBE VIDEOER 

Jeg har en liten kanal på YouTube hvor jeg samler noen videosnutter av ulike teknikker som jeg bruker ofte i designene mine. Det kan være brodering, strikk eller hekling. 

SLITESNOR
En slitesnor,  kan både være pynt og ha en praktisk funksjon langs en skjørtekant. Kantene på de lange skjørtene som man brukte tidligere kunne utsettes for mye slitasje. Men en slitesnor kunne ta støyten for slitasjen på skjørtekanten, og kunne byttes ut når den ble slitt. Vi bruker fortsatt slitesnor på flere bunader og folkedrakter. Hele beskrivelsen finner du her. 

SKYVEMASKER PÅ VESLEMØY-VOTTER
Skyvemasker er samme prinsipp som å strikke en «falsk flette». Den kan strikkes med eller uten hjelpepinne. Selv foretrekker jeg  å strikke dem uten, ved å strikke begge maskene på venstre pinne før du legger dem over på høyre pinne. Skyvemasker ligger oppå arbeidet og danner et nett. I denne videoen viser jeg den hvordan du begynner.

STRIKK TETTE KNAPPHULL I KNAPPESTOLPER
Jeg bruker ofte doble knappestolper i plaggene mine. Jeg synes det er praktisk da du får gjemt sårkanter etter oppklipping inni kanten. Utfordringen da er at det er åpent mellom knapphullene, og det er fort gjort at det kan forskyve seg litt eller bli litt løst rundt dem. Dette kan løses ved å sy en liten søm rundt knapphullet, eller å strikke dem sammen, altså tette med en gang. Jeg ber på forhånd om unnskyldning for mye hender foran kamera. Mine studio ferdigheter og tilhørende utstyr er fortsatt på et nybegynner-nivå. jeg håper likevel videoen kan være til hjelp. 

BRODER BLOMSTER PÅ STRIKK
Mille Fleur sting bruker jeg på flere av designene mine. Det er enkle, men dekorative sting. De består egentlig av kjedesting, sydd i ring. Her viser jeg hvordan jeg syr stingene.

TRE PERLER PÅ GARN
Noen ganger er det mer praktisk å tre perlene på garnet fremfor å sy dem på i etterkant. Her viser jeg hvilket triks jeg bruker for å tre perlene på garnet. 

SY PERLER PÅ STRIKKETØY:
Jeg bruker mye perler på flere av mine design, og får ofte spørsmål om hvordan jeg syr dem på. Hvilken tråd jeg bruker etc. Her forsøker jeg å både svare på spørsmålene og vise hvordan jeg går frem for å sy dem på. 

HVORDAN SY KJEDESTING:Jeg bruker ofte kjedesting for å skape en struktur og litt mer liv i plaggene. Kjedestingene syes som navnet tilsier i en kjede. Og når du først får stinget "inn i fingrene" så går det unna!HVORDAN SY MASKESTINGJeg bruker ofte maskesting for å få flere farger inn i et arbeide. Det kan være for å brodere et motiv på strikk, f.eks. bokstaver, eller andre motiv. Det kan også kun være små detaljer som piffer opp et ellers enkelt strikketøy. Veldig praktisk når man f.eks kun skal ha noen få masker i en farge på motiv på den ene siden av genseren, ofte brukt på blant annet barnetøy og luer. 


Heklede kanter og tips til Reveenkas kofte

Jeg har laget noen små smutter som ligger ute på YouTube, klikk på linken så finner du riktig Video. 
På ermene er det heklet en liten boblekant. Denne hekles fra vrangsiden. 
På bolen hekles det halvstaver, men som krepsemasker, dvs motsatt vei.
På ermene og på bolen dekoreres det med mille fleur sting. 


SØMTIPS
Det er en del sømtips som har blitt borte da siden de lå på, 1000-ideer, er fjernet. Dessverre har da både bilder og tekst gått tapt. Noen av tipsene vil jeg forsøke å gjenskape i nye innlegg som ligger her på bloggen. 
Følg linken til innlegget hvor jeg forklarer hvordan du enkelt kan lage dine egne skråbånd. 
Enkle tips og triks ved søm av bukser
Sliter du med å finne bukser som sitter pent, og skulle gjerne sydd dine egne? Buksesøm er både morsomt og samtidig litt mer krevende enn å sy et skjørt, da kontaktpunktene med kroppen er langt flere. Noe som krever litt mer tilpasning. I dette innlegget deler jeg en del tips ved bl.a. tilpasning når du syr bukser.
TIPS GARN: STRIKK OG HEKLING


Det er mye man kan lage ut av restegarn, så fortvil ikke om du sitter på et lite lager. - Mitt kan knapt kalles "lite".  Som en ekte garn-frik har jeg et anstrengt forhold til å kaste rester, om det så bare er noen få metere igjen. Man vet jo aldri om de kan komme til nytte? Glad er jeg da for småprosjekter som verken krever mye tid eller garn. Disse søte katte-nøkkelringene lager du raskt, og du trenger heller ikke mange metere med garn. En ring, noen ringer til et kjede, vatt og nål så er du i gang!Hekle søte armbånd med blomster av restegarn
Er du som meg og har mengder med restegarn liggende, men ikke vet hva du skal gjøre med det? Kaste garn gjør man jo uansett ikke. Her kan du finne en oppskrift på noen søte armbånd som du enkelt kan hekle selv. Ikke minst kan de være både raske og fine gaver.
Heklede hjerter
Hjerter slutter aldri å være populært. Her er en enkel oppskrift på hvordan du kan hekle dine egne. Jeg foretrekker å lage dem i bomullsgarn, men her er smaken og erfaringene ulike. Alt du trenger er litt restegarn og en heklenål.