23. mai 2011

Blått i lange baner

Jeg syntes det blomstrete stoffet var selve sommerstoffet for 2011, og nølte derfor ikke med å anskaffe det i 2 fargekombinasjoner. I den brune og litt mer dempede varianten syntes jeg motivet var litt stort, men likevel ganske safe. I den blå fargevarianten ble mønsteret langt mer påtrengende. Behovet for å brekke opp mønsteret ble derfor større enn på den brune kjolen. Først tenkte jeg å sy skjørtet i 2 for- og bakdeler, da det var åpenbart at et helt for- og bakstykke hadde blitt VELDIG mye blomster. Etter litt leting i mønsterbunken fant jeg et mønster fra Simplicity som så ut til å kunne fungere.

Fin klokkefasong gir et feminint snitt. 
Mønsteret deler kjolen i 3 for- og bakdeler, noe som ga skjørtet en feminin klokkefasong. I tillegg har skjørtet en litt bred linning som gir en fin effekt. I kanten på linningen satte jeg et silkebånd for å dempe stoffet ytterligere. Jeg forsøkte først med et hvitt skråbånd, som jeg etter å ha arbeidet med det samme stoffet i brunt, var sikker på kom til å fungere godt. - Noe det ikke gjorde, - da det bare ble en ekstra kontrast som ikke roet mønsteret, heller tvert i mot.

Blått silkebånd forsterker blåfargen.
Skjørtet er denne gangen som vanlig foret. Selv om det er stretch i stoffet, fant jeg at det gjorde stoffet litt mer helårs selv om det primært er et sommerskjørt. Blåfargen tror jeg kommer til å bli kjempefin sammen med jeans, så dongerijakken er allerede hentet frem fra skapet.

Foret for komfort og fall.
Mønsteret jeg baserte skjørtet på var egentlig innkjøpt på grunn av et kjolemønster i samme pakke. Stoffet til den planlagte kjolen ble innkjøpt i fjor sommer, men aldri fullført da sommeren var over omtrent før den startet i fjor. Full av optimisme for årets sommer har jeg derfor igjen funnet frem kjolestoffet, og klippet og gjort det klart for videre arbeid. Jeg har egentlig ikke så mye erfaring med å sy med mønstre fra Simplicity, så det blir en del ekstra tilpasning og prøving før det sitter. Noe av det som er mest uvant er at sømmonnet er inkludert i mønsteret ,noe som avviker fra både Burda og Stil. Ganske nylig er jeg blitt oppmerksom på mønstertypen Onion via Kaoz, og har falt for fristelsen å kjøpe et par mønstre herfra i løpet av helgen. Alltid gøy å teste ut noe nytt, spesielt dersom snittet ser bra ut.

En blomstret crepe skal bli en av sommerens kjoler.
Handlet på nettet har jeg tydeligvis gjort en del av i det siste. Det siste hefte fra Kim Hargreaves, Whisper, har på mystisk vis også falt ned i en innkjøpskurv. Så nå venter jeg spent på postmannen hver dag i håp om at han har med en pakke til meg, enten den inneholder garn eller mønstre. - Når det gjelder garn har jeg fått tak i Kenneth på garnudsalg på telefon. Jeg krysser nå fingrene for at det ordner seg og at jeg kan vise frem fangsten fra nettet ganske så snart.

Faktaboks:

Design: Utgangspunkt Burda Simplicity 4273
Kvalitet: Bomull og elastan
Stoff fra lager: Nei
Forbruk: 0,7 m  og 0,5 m forstoff
Tilbehør: 1 stk 25 cm glidelås og 1 m silkebånd
Farge: Hvit og blå
Kjøpt: Sømsenteret i Oslo
Størrelse: S/36

På pinnene
Har jeg fortsatt min genser strikket i Duo fra Sandnes garn. Jeg er i gang med arm nr 2, som alltid er en bøyg å komme igjennom. Synes det er utrolig kjedelig å strikke noe 2 ganger, og har derfor flere halvferdige arbeider i den berømte kurven som mangler, akkurat: kun en arm.

Full konsentrasjon for å bli ferdig med arm nr 2.
Jeg synes imidlertid fargen fortsatt er helt lekker, så det bør være en motivasjon god nok til å gjøre ferdig prosjektet. Tydelig at jeg er i en blå periode om dagen, for jeg ser at alt jeg arbeider med om dagen går i denne fargen. - Uten at jeg skal legge altfor mye i det. :)
 
Det er så mange spennende prosjekter som ligger og venter, som jeg klør i fingrene etter å komme i gang med, noe om også fungerer som en motivasjon til å strikke ferdig en arm nr 2. - Det skortet ikke på arbeidslyst, bare tid, tid og atter tid.

5 kommentarer:

 1. En fin, fin nederdel! Du har virkelig sans for detaljer og finish!

  SvarSlett
 2. Veldig fint skjørt! Du inspirerer meg til å bruke symaskina til annet enn på strikketøy. Men....
  Fint at du deler dine erfaringer med mønster.

  SvarSlett
 3. Kjempeflott fasong på skjørtet du har laget:)

  SvarSlett
 4. blått er flott! og veldig forseggjort!

  SvarSlett
 5. Veldig, veldig fint mønster på skjørt! Æ bruke mye skjørt med sånne store blomster, ofte lys bunnfarge og en fargetone i mønster. Så kan æ spe på med strømper og overdeler som er ensfargede og passer til;-) Alltid en suksess og man føler seg fin og komfortabel!Kjøpte 6 skjørt på loppis, 2 va perfekt, 4 lange skal klippes til knehøyde..Artig med noe "nytt". Ha ei fortsatt fin uke, klem

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.