7. mai 2011

Det spirer og gror

Varmen er tilbake igjen etter en kjølig uke, hvor vi plutselig ble minnet på at mai kan være en kald måned, og at vår på Østlandet kan være en kald fornøyelse. Jeg er neppe den eneste som har gått i 17.mai tog med vanter! I drivhuset drimot har plantene fått stått uforstyrret og upåvirket av forrige ukes temperaturendringer og det ser ut til at vi kommer til å kunne høste de første tomatene allerede i juni, - noe vi aldri har opplevd før.

Tomater i full blomst
Det spirer og gror, og for en nybegynner i drivhus er det utrolig gøy å kunne konstantere at dette faktisk ser ut til å fungere. Jordbærplantene har begynt å få blomster, reddikkene klare om en uke eller to... Må innrømme at jeg synes det er noe terapeutisk over det å arbeide med planter og urter. Kominasjonen av å se noe vokse og se hvordan de små frøene utvikler seg til vakre vekster i fantastiske farger. - Og for å ikke glemme tilfredstillelsen av å dyrke sin egen mat. Det jo skape glede.

Søte jordær skal serveres sammen med sukker og fløte
I tillegg til gleden over all aktivitet i drivhuset kom det en ny og spennende pakke fra Sommerfuglen. Denne gangen hadde jeg bedt om å få byttet det limegrønne garnet (som jeg trodde skulle være gult), i en rød nyanse (25) fra Isager 2. - Og denne gangen var jeg heldig. Fargen var mye finere enn jeg trodde den kom til å være ut fra fargekartet på nettet. Hm, men det beviser bare at jeg bør legge opp til en tur til Kongens by i løpet av sommeren med et innlagt besøk til Sommerfuglen og se fargekartet "live".

Varm rød og et nydelig mykt garn ligger og frister...
Nå har jeg heldigvis ikke så mange bomkjøp når det gjelder garnkjøp på nettet, men jeg har lært at farger og fargegjengivelse kan være et sjansespill. Så, nå når jeg har fått fanget fullt av nye fristelser gjelder det bare å klare å la garnet ligge, mens jeg holder fokus og gjør ferdig pågående prosjekt. Det holder hardt, men enkelte ganger må man bare innse at man kan ikke gjøre alt på en gang. Selv for en mulitaskende kvinne.

5 kommentarer:

 1. Hei. Så utrolig bra at du fant meg så jeg kunne komme på besøk hit. For her var det mye god inspirasjon og veldig hyggelig å være. ☺ Jeg diggger Graham Norton show og Sauen Shaun, blant annet. Jeg strikket mye før, men etter å ha slitt med senebetennelse, har det blitt stusselig med den produksjonen. Derfor er jeg nå i gang med å bli venn med symaskina. Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 2. Så koselig å lese at du trives i det nye drivhuset ditt :)

  Og så kjekt at det ordnet seg med garnet. Takk for tips om fine garnbutikker. Både sommerfuglen og tjorven høres ut som butikker jeg må innom om jeg er i nærheten ;)

  Prinsessekjolen ser foresten ut som den blir helt knall. Tøffe farger til en ekte sommerprinsesse :D

  SvarSlett
 3. Uh, jeres vår yder som våren hjemme i Grønland!!
  Jeg ville så gerne have et drivhus, men nøjes lige nu med mistbænke. Det går også fint med krydderurter, men ikke tomater, desværre.

  Det er nemlig terapeutisk, at pusle med jord og planter og en skøn følelse må det være, når man som dig, kan se, at det lykkes. Tillykke med det.
  PS.: Jeg har engang fået af vide af en veninde, som har været økologisk gartner, at det varer 120 dage fra man lægger frøet til man kan høste tomater.

  SvarSlett
 4. Så nydelig garn du har kjøpt. Det må være gøy med drivhus - litt lettere å få til enkelte grønnsaker da:)

  SvarSlett
 5. Du syr og strikker helt fantastisk flotte ting. Jeg er virkelig imponert! Hilsen Siri

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.