16. mai 2011

Sommertid

Som de fleste andre mistet jeg litt av både innlegg, html-script og hyggelige kommentarer i forrige uke. Fulgte med på Twitter og forsto raskt at fortvilelsen over å være utestengt fra Bloggland omfattet bloggere fra hele verden. Vi får håpe det var et engangs tilfellet. Godt er det å være tilbake til hverdagen igjen! Med en varslet sommer for døren er det igjen på tide å tenke fornlyelse av sommergarderoben. Det er jo lov å håpe at sommeren skal bli så varm at det er en mulighet for å både kunne gå med bare bein og rekke opptil flere kjolebytter i løpet av en uke.
Sommerkjolen 2011?
 Jeg har ivrig hamstret stoffer til denne begivenheten, men manglet ro til å sette meg ned foran symaskinen i det siste. I helgen fikk jeg omsider tilstrekkelig ro i kroppen til å krype ned på syrommet og fortsatt der jeg slapp for noen uker siden. Jeg hadde begynt å klippe ut en sommerkjole, som har ligget i deler siden. Da designen ikke var helt forhåndsbestemt ble det litt prøving å feiling før jeg ble enig med meg selv. Jeg sydde først kjolen uten ermer, men kom frem til at den da ble litt mye "fest". - Jeg ønsket en kjole til bruk for både hverdag og fest, så løsningen ble å sette på noen små ermer, som bevarte sommerfølelsen.

Legg rundt halskanten gjør mønsteret mindre voldsomt
Blomstene i mønsteret er relativt store og jeg valgte en halsskjæring hvor jeg la folder for å brekke opp mønsteret litt. I tillegg fant jeg at det kunne være greit å legge inn felter av andre stoffer for å understreke en av fargene og samtidig roe ned mønsteret. Valget sto mellom hvitt og brunt, og hadde det ikke vært for at jeg valgte å sette på en kant nederst på kjolen hadde jeg nok gått for hvitt. En hvit rysjekant ble imidlertid litt too much, og en kant i brun vasket silke ble løsningen. Kjolen er ikke foret, men er stiv nok i stoffet til at den faller pent til tross for dette. Stretchen i stoffen gir også en god komfort.

Rysjer, rysjer og atter rysjer. Hvor skal dette ende?
Vet ikke hvorfor jeg syr rysjer på alt mulig om dagen, mulig jeg er på søken etter mine feminine sider? Med forbehold om at jeg skal gå lei av rysjekanten nederst har jeg lagt opp en god fald, slik at jeg kan legge ned kjolen uten at det blir et problem i ettertid. Båndet under bysten er også sydd på i etterkant og kan relativt enkelt byttes ut med et annet, eller fjernes helt om jeg skulle ønske det. En skjønnhertsfeil på kjolen er at jeg blingset litt når jeg kjøpte glidelåsen. Den skulle ha vært hvit, men var naturhvit. De fleste vil neppe legge merke til det, men for min del er den allerde blitt et lite irritasjonsmoment. Spørs om den ikke må byttes ut...

Owerlock gjør kantingen både enkel og rask.
Til tross for det litt store mønsteret som jeg egentlig kan være litt skeptisk til, falt jeg helt for stoffet både med hensyn til kvalitet og design. I løpet av en bytur ble det derfor anskaffe en liten ekstra bit av stoffet i blått og hvitt. Her er planen at det skal kunne bli et skjørt. Jeg antok at jeg hadde nok hvitt garn i kurven til å få strikket en liten bolero/cardigan som skulle kunne mikses og matches mellom den brune og blå, bare for å finne at garnet var naturhvitt og så helt gult ut. = Må ha mer garn :)

Bare må ha det.
På Pinnene
Har jeg nå Duo fra Sandnes garn, en kvalitet i ull og bomull. Denne kvaliteten er ny for meg, og var noe jeg tilfeldig kom over under et besøk til Trondheim i våres. Det var egentlig den jeansblå fargen som tiltrakk meg, (nei den passer desverre ikke til blåfargen til skjørtestoffet), og virket som en myk og god kvalitet. Jeg har brukt elementer fra Arielle fra Kim Hargreaves som utgangspunkt, men gjør en god del "tilpasninger". Arielle skal strikkes med en strikkefasthet på 29 m på p 2 1/2 , mens Duo ligger på 20-22 m på p 3 1/2. Mønsteret blir derfor ikke helt overførbart. Ryggen strikker jeg blant annet uten mønster, men med den fine kappen eller kanten nederst.
Jeansblå
Jeg forsøkte meg først på å lage en variant av modellen i Lerke på p 3, men det ble altfor kompakt. Denne måtte jeg derfor gi opp. Jeg er også noe ambvialent til denne gråbrune fargen. Dette er vistnok vårens brunfarge, men den blir litt for lite brun til at jeg er helt fornøyd med den. Vanskelig er den også å kombinere med andre bruntoner.

Verken strikkefasthet eller farge fungerte helt ...
Venter på pakke
Gjør jeg fra garnudsalg.dk. Det ser ut til å være noe tull med bestillingen min. Når jeg går inn å sjekker ser det ut som om jeg ikke har fått registrert orderen min som fullført, selv om beløpet er sendt fra PayPal. Jeg har både sendt mail og forsøkt å ringe uten å komme frem eller å få svar, så nå er jeg spent på om dette blir en dyrkjøpt erfaring med netthandel. - Enn så lenge krysser jeg fingrene for at det går i orden, og venter fortsatt i spenning på pakke i posten.

Faktaboks:
Design: Utgangspunkt Burda 7798
Kvalitet: Bomull og elastan, og vasket silke
Stoff fra lager: Nei
Forbruk: 1,3 m og 0,2 m,
Tilbehør: 1 stk 55 cm glidelås og 1,5 m skråbånd
Farge: Hvit og brun
Kjøpt: Sømsenteret i Oslo
Størrelse: S/36