24. mai 2011

En helt vanlig tirsdag i mai

Er sommeren alt forbi? Den gode mai-følelsen uteblir når gradestokken viser 14 C og det blåser stivt. Det er da jeg lurer på hva jeg egentlig holder på å forberede nede i syrommet om dagen. Vi holder også på i vårt hus- og hageprosjekt å lage en platting og reparere verandaen vår. Vi lurte akkurat på om vi hadde gått glipp av sommeren, og kunne la resten av arbeidet vente til neste år... Vel pessimistisk kanskje, men de varme kveldene på terrassen vi har sett frem til synes langt unna.

Inspirert av Arielle
Sommerlige syslerier blir det likevel tid til. Genseren jeg har holdt på å strikke i Duo fra Sandnes ble klar i går kveld. Med tanke på at utgangspunktet var et mønster med strikkefasthet på 29 m på p 2 ½ som jeg har justert til 22 m på p 3 ½ så er jeg ganske fornøyd med resultatet. Inspirasjonen, eller utgangspunktet var Arielle fra Kim Hargreaves. I og med at mønsteret måtte justeres såpass mye måtte jeg kutte ut noe av mønsteret. 
Kanten nede gir en liten vippeeffekt

Jeg valgte å la ryggen være uten mønster da jeg så at det ville ikke ville fungere like godt med kun 2 mønsterborder på baksiden. 4 mønsterborder var det ikke nok masker nok til, så her ble det kompromisser. På forsiden fungerte det bedre, på grunn av knappestolpen, men likevel ikke helt optimalt. Ermene syntes jeg ikke fungerte i mønsteret fra Arielle i denne kvaliteten. Jeg valgte derfor å strikke denne som et vanlig kort erme, hvor vrangborden nederst var strikket i rillestrikk hvor jeg plukket opp masker langs kanten i etterkant. 
Allerede i bruk
Knappene ble innkjøpt på Sommerfuglen i våres en gang, og har ligget i knappeesken bare ventende på rett genser! Det tok litt tid før jeg skjønte mønsteret, da jeg på forhånd skulle estimere maskebruk i mønsterborden etc for å tilpasse i forhold til det nye maskeantallet. Etter litt prøving og feiling synes jeg at det likevel gikk fint. Læringen er at det ikke alltid er like vellykket å overføre et mønster fra en strikkefasthet til en annen.

Mønsteret så mer komplisert ut enn det var, tok bare litt tid å finne det ut..
På pinnene
Har jeg selvsagt allerede noe nytt. Synes det er koselig å strikke noe smått innimellom, og igjen er det en prinsessekjole som står for tur. Denne gangen i ca str 9 måneder, så dette bør gå greit. Det blir en variant av prinsessekjolen med kroner, men i sartere rosatoner med tanke på mottakerens alder. Jeg har denne gangen byttet ut kronene med blomstene jeg designet til genseren jeg strikket med striper og blomstrede ermer. Jeg ser at jeg ikke helt får den kontrasten jeg hadde håpet på i borden nederst, men orker ikke begynne på nytt med et nytt garn.

Søtt nok?
Også denne prinsessekjolen strikkes i Mandarin Petit, en kvalitet jeg ikke var helt fornøyd med da den trådet seg opp. Å få bukt med noe av restlageret er derimot en god motivasjon til å gi seg i kast med et nytt arbeid i denne kvaliteten.


I postkassen
Dumpet det ned 2 mønstre som jeg bestilte fra Masker & Sting i helgen. Utrolig rask levering! Bare dumt jeg hadde klart å bestille et av mønstrene feil…. Vet ikke om jeg kommer til å ta jobben med å returnere det feilinnkjøpte mønsteret, da jeg regner med at portoutgiftene tilsvarer halve mønsterprisen. Dessuten kan det godt hende at jeg kan finne på noe med det en eller annen gang?

Litt rask på tastaturet når jeg bestilte.

Jeg har derfor etterbestilt det mønsteret jeg skulle ha i utgangspunktet, og regner med at jeg har det i postkassen allerede i løpet av uken med denne ekspressleveringen. Ekspresslevering er det derimot ikke fra Garnudsalget, da jeg fremdeles venter  på pakke derfra. - Snart 4 uker nå. Lurer på om jeg må ringe og purre igjen… Dette virker ikke lovende.

I mai
Skulle det bære lovnader om sommer hvor vi skal kunne gå med bare legger og spise is. I steden for har vi denne vinden som gjør det ganske utrivelig å være ute om dagen. På en tur ut til Lysaker i går blåste det så det skvulpet langs kanten og skummet satt løst på bølgetoppene. Det egentlig veldig idylliske området var forvandlet til noe kaldt og utrivelig, og dessverre var ikke restaurantbesøket noen høydare det heller. Jeg må straks understreke at selskapet var meget hyggelig, men jeg ville anbefale alle som er glad i desserter å styre unna La Donna Dei Tuffi. Jeg legger ved et lite stemningsbilde fra Kaia og ber dere tenke dere hvor fint det hadde vært i sol, 20 C og nesten vindstille en dag i mai.Faktaboks:
Design: Inspirert av Arielle fra Kim Hargreaves
Garn: Duo fra Sandnes
Garn fra lager: Nei
Forbruk: 300 gram (744 m)
Farge: 5962, Jeansblå
Køpt hos: Jens Hoff i Trondheim
Pinne: 3 ½
Størrelse: S