5. mai 2011

Tjorven - uten Saltkråkan

De som vokste opp på 70-tallet vil kanskje huske både Tjorvendukken og TV-serien: Vi på Saltkråkan. I TV-serien bodde Tjorven, alltid i selskap med St. Bernhardshunden Båtsmann, i et lite samfunn i den Svenske Skjærgården. Alle husker vel også Malin, som alle gutta var forelsket i.... Selv husker jeg godt Tjorvendukken som var min første mannekeng, da det var henne som jeg først startet å sy og strikke klær til, før jeg fikk min første Barbie. Desverre har jeg en mistanke om at Tjorven endte sine dager stygt skamfert etter et av mine mindre velykkede forsøk på å leke frisør.

En liten butikk som rommer et stort utvalg
Nå har jeg ikke begynt å gå helt i barndommen uten grunn. Assosiasjonen kom etter et besøk hos garnbutikken Tjorven i på Majorstua i Oslo. Dette var en butikk for strikkeelskere! Jeg storkoste meg mellom reoler fulle av garn, med blant annet hele Dropsutvalget samlet på et sted. Til tross for at det er salg på alt ullgarn fra Drops i mai, endte jeg ikke opp med mer enn ett beskjedent nøste fra Drops i kurven. - Og det var attpåtil ikke på tilbud. Jeg endte i steden opp med litt garn fra Dale og Sandnes i en ull/bomullskvalitet. Inspirasjonen er en kjole fra Dale uten at jeg har noen bestemt oppfatning om hva det kan bli ennå. Mønsteret som var inspirasjonen for garninnkjøpet kan lastes ned gratis fra Dales sider.

Fortsatt veldig glad i kombinasjonen av blått og brunt
Akkurat nå har jeg planer om å få ferdig den påbegynte kjolen til niese str 4 år først. Erfaringsmessig har strikketøy til barn som blir gjemt i kurven ofte en lei tendens til å være altfor smått til den tiltenkte mottaker når det da er ferdig.

Sommerfarger

Fargene jeg har valgt er ganske dristige, men nå er det mye futt og fart i den lille prinsesssen den er tiltenkt. Jeg kaller hovedfargen; saftis, som jeg synes passer godt til et barneplagg. Kjolen strikkes som sagt i Mandarin petit, som ikke kommer til å bli et fremtidig favorittgarn da det tråder seg opp når jeg strikker med det.

Uansett ugreit garn blir dette en ekte prinsessekjole med kroner langs hele kanten på kjolen. Dagene går fort og sommeren like om hjørnet, så her gjelder det å holde fokus. - Allerede neste sommer kan den være for liten. :)

3 kommentarer:

 1. Tror jeg må legge turen dit neste gang jeg skal til Oslo - takk for tips :-)

  Ha en fin kveld - klem Siv

  SvarSlett
 2. Tenkte jeg muligens skulle ta turen til Tjorven i morgen og det spørs om jeg klarer å være like beskjeden. ;)

  Prinsessekjolen ser lovende ut. Flotte farger! :)

  SvarSlett
 3. Tjorven har mye bra:) så flott kjole du strikker på nå:)

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.