10. mai 2011

Prinsesser, sommer og saftis

Så ble den klar. Den lille prinsessekjolen jeg har arbeidet målbevisst med. Det har som sagt holdt hardt da det til stadighet har dukket opp nye fristelser både i form av bybesøk og innpulsive kjøp på nettet i løpet av påsken. Må innrømme at jeg i den anledning fortsatt venter spent på et hespe fra garnudsalg.dk i disse dager...har hørt så mye bra om garnet derfra og hadde lyst til å teste det ut selv. Men nå skal jeg ikke si mer om hvor galt det har gått av sted med mine forsetter om mindre innkjøp av garn og stoffer, og heller fokusere på det jeg har fått ferdigstilt.

Prinsessekjolen i fargen "saftis"
Prinsessekjolen er strikket i mandarin petit, et deilig bomullsgarn, men som har en lei tendens til å tråde seg opp ved strikking. Det jeg synes virker bra ved garnet er at bomullsplagg ofte kan virke litt tunge i forhold til en del ullplagg, men det synes jeg ikke er tilfellet her. Garnet er relativt drøyt, (180 m), og jeg brukte litt mindre garn enn det som sto oppført i oppskriften (som jeg allerde har rukket å bytte inn i en annen farge).

Neste prosjekt til en annen prinsesse er allerede sikret
Jeg har gjort en endring i forhold til mønsteret hvor det skulle være 5 farger. Her kuttet jeg ut 1 av fargene da jeg ikke syntes den siste fargen løftet plagget, men heller virket litt forstyrrende. Nå må det sies at jeg har lagt meg på en annen fargeskala enn det var foreslått i oppskriften, men syntes ikke at den 5 fargen fungerte i det opprinnelige mønsteret heller.

Mindre splitt og halskant enn i mønsteret.
En av de andre endringene jeg har gjort i forhold til mønsteret er splitten i ryggen. Her har jeg gjort den mindre i både bredde og lengde. I stedenfor å strikke en hullkant i splitten har jeg heklet en så smal kant som mulig. I halsen skulle det også vært en heklet krage, noe jeg syntes ble litt "over kill" ut fra fargesammensetningen. Mulig jeg hadde valgt annerledes i en mer sukkersøt fargesammensetning til en baby?
Mange små tråder som skulle festes
Det har vært uendelig mange små tråder å feste som er noe av det absolutt kjeldligste jeg vet ved å strikke. Tror neste prosjekt kommer til å strikkes i kun 1 farge...De små heklede blomstene skulle også egentlig kun være i 1 fargevariant, men jeg syntes det ble morsommere med å lage 2 fargevarianter av blomsten som skulle settes rundt livet.

Heklet kant enkel selv for nybegynnere med heklepinnen
Den heklede tungekanten nederst på arbeidet var forbausende enkel og rask og hekle. Den ga kjolen det hold som gjør at skjørtet faller penere, da det ga litt stivhet i kanten.

Faktaboks:
Design: Mix barn fra Sandnes, hefte 0802
Garn: Mandarin Petit fra Sandnes garn
Garn fra lager: Nei
Forbruk: 300 gram (1080m)
Farge: Hvit (1001), Oransje (2708), Saftis/lakserød (4006), Petrol (6855)
Kjøpt: Trådsnella på Lørenskog
Pinne: 2,5
Størrelse: 5 år

Så får vi håpe mottageren blir like overbevist om at dette er sommerens prinsessekjole, når den dumper ned i postkassen hos henne om en kort stund.

6 kommentarer:

 1. Morsom kjole for en liten jente. Fint å lese om dine erfaringer med dette bomullsgarnet. Er på jakt etter et litt tykt bomullsgarn, pinner nr 3,5 - 4,5.

  SvarSlett
 2. Nej - hvor er det en fin og feminin lille pigekjole! En prinsesse værdig:-)

  SvarSlett
 3. Ja det må eg sei var ein fin prinsessekjole!!

  SvarSlett
 4. For en flott kjole!! Og fargene er bare helt utrolige, den skal du være stolt over ;-) Klem

  SvarSlett
 5. Artig kjole. Jeg synes bomull ofte blir for tungt, ja, foretrekker ull.

  SvarSlett
 6. Hvor er den altså yndig - dine egen tiltag med mindre farver og de små skønne blomster er bare rigtig gode.

  Den kan da kun falde i god jord hos modtageren.

  kh Jane

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.