1. juni 2011

Som et sukkertøy

Som et sukkertøy er jeg overbevist om at den lille niesen kommer til å se ut i denne. Moren til prinsessen er selv ingen strikker, så slike små overraskelser i posten blir som regel godt mottatt. Kjolen er basert på det samme mønsteret som jeg brukte på kjolen jeg strikket med kroner nederst i borden. Jeg syntes imidlertid at den borden ble litt for stor til denne størrelsen (ca 9 mnd), og byttet den ut med min egen blomsterbord. Jeg syntes den fungerte godt, og at det ga en større helhet i mønsteret på kjolen sammen med blomstene som er plassert rundt livet. Selv om kjolen er strikket i sukkertøysfarger synes jeg resultatet ble ganske sommerlig og friskt. Jeg forsøkte først med litt lysere rosafarger, men forkastet det da det ikke ble nok kontraster i mønsteret.

Sukkertøysfarget prinsessekjole
Når det gjelder fargene har jeg også igjen kuttet ut 1 mønsterfarge, og strikket med 4 i stedet for 5 farger. Splitten i ryggen har jeg, som forrige gang, laget smalere enn oppgitt i mønsteret. Egentlig skulle splitten ha vært strikket i stedet for heklet, men jeg syntes det hadde blitt for dominerende i ryggen. Knappen burde vel strengt tatt hatt blomstermotiv, men en rosa hjerteknapp kan vel ikke bli helt feil?

Heklet kant i splitten istedenfor strikket
Denne gangen har jeg strikket kanten i halsen i samme farge som rundt ermene og nederst, men droppet igjen blondekanten rundt halsen da jeg fortsatt syntes det ble too much. Jeg var redd blomstene og blondekanten ville slå hverandre ihjel. Som en siste finish (litt jålete) har jeg lagt ved en merkelapp med vaskeanvisning. - God anledning til å få brukt lamineringsmaskinen jeg gikk til innkjøp av for en stund siden. Dessverre var det tomt for fargeblekk i skriveren, men alt kan vel ikke alltid stemme?

Litt jålete, men gøy :)

Jeg har laget mine egne merkelapper som jeg setter på stort sett det meste av det jeg lager, men vet at de av og til kan klø litt om de blir feil plassert i nakken. Jeg syntes det heller ikke passet å sette den inne i kjolen, eller nede på kanten som av og til kan gjøres på en genser. - Da ville jeg i så fall også ha valgt en litt kulere label og ikke sånn  "gammel tantes syskrin" merkelapp. Ved å legge ved en vaskeanvisning og ikke sy på merkelapp er jeg helt sikker på at komforten til den lille blir ivaretatt. 

Heklede og strikkede kanter gir en fin avslutning
Noe av det jeg synes er spesielt spennende ved å lage barnetøy er funksjonalitet. Så klart skal designen være på plass, men den spiller liten rolle for barna dersom funksjonaliteten ikke er ivaretatt. Jeg husker jeg ofte ba min datter om å løpe, slå hjul eller stupe kråke når hun skulle prøve klærne jeg sydde til henne som aktiv liten jente. Så ble klærne også brukt.


På pinnene
Hadde jeg egentlig nå behov for å strikke med tykke pinner og lage noe som gikk litt fort. Garnet jeg kjøpte hos Tjorven, Panama, fra Rowan har imidlertid ligget og fristet og fristet og.... med sin nydelige murstensrøde farge.
I garnet er det både blanke og matte felter som gir en lekker effekt. Ikke så enkelt å få spillet i garnet frem i bildet her dessverre. Skylder på kameraet, (selv om det er hevet over enhver tvil at fotografen er ganske elendig). Ønsket om å strikke på tykke pinner ser ikke ut til å gå i boks, da det ser ut som om jeg ender på p 2 ½ for å få strikkfastheten til å stemme. Uha, dette kommer altså igjen til å ta tid. Inspirasjon er det muligens Kim Hargreaves som igjen kommer til å stå for.


Ikke så lett å gjengi effekten i garnet. Dårlig kamera ,- eller dårlig fotograf??
Apropos strikkepinner
Jeg gjorde et tappert forsøk på å rydde i esken hvor jeg har lager for strikkepinnene mine, og fant ut at jeg har et unormalt høyt antall av strikkepinner i samme størrelse. Spesielt pinnetykkelse nr 3 ser ut til å utmerke seg. Jeg antar at jeg kan tolke dette dithen at jeg veldig ofte har glemt å ta med strikkepinner når jeg drar på tur, og at jeg har en forkjærlighet for garn som strikkes i den pinnetykkelsen. Mulighet for lærdom? F.eks ta med strikkepinner på tur om du tror det er en aldri så liten mulighet for at du kan komme over en garnbutikk..?


Shopping
I postkassen har det kommet deisende ned både nytt oppskriftshefte fra nettopp inspirasjonskilden Kim Hargreaves og kjolemønster fra Onion. Noen pakke fra garnudsalg har derimot ikke vist seg. Har nå ringt 4 ganger, sendt x-antall mailer jeg aldri får svar på.... Begynner å lure på om jeg må avskrive hele kjøpet, og får heller kontakte PayPal og Mastercard for å få krevd pengene tilbake, for dette virker helt håpløst. - Det er faktisk en av fordelene ved å betale med kredittkort, det at man kan kreve å få pengene tilbake fra MasterCard/Visa dersom en vare man har bestilt ikke blir levert,- så tar de jobben med å innkreve sitt utlegg fra leverandøren.

Mye inspirasjon!
Til tross for dårlige efaringer har det likevel blitt mer innkjøp. Denne gangen direkte over disk. Den yngste, designerspiren, er i gang med eksamen noe som medfører besøk i stoffbtuikker. I og med at hun ikke har lappen og at det samtidig er tomt på kontoen hennes, hva er vel mer naturlig enn at både transportarbeider og bank (alias MorVisa) blir med. Et besøk på Stoff og Stil på Alnabru pleier heldigvis ikke å føre til direkte ruin (bare litt), og et morsomt jeansstoff med prikker falt ned i kurven. Det var ikke eksamensrelatert, men veldig inspirerende for mor. :)

Med lovnad om hygge i syrommet.
Faktaboks:
Design: Inspirert av Mix barn fra Sandnes, hefte 0802
Garn: Mandarin Petit fra SandnesGarn
Garn fra lager: Både ja og nei
Forbruk: 200 gram (720 m)
Farge: 1001 hvit, 4517 "sukkertøy" rosa, 4505 lys rosa, 2431 beige
Køpt hos: Tjorven 
Pinne: 2 ½ 
Størrelse: 9 mnd til 1 år