8. juni 2011

Så kom det omsider

Når jeg hadde gitt opp og gjort klart til å kreve pengene tilbake fra MasterCard, kom pakken fra garnudsalg omsider i posten. Jeg bestilte garnet 1.mai, så levering 7.juni er jeg ikke sånn kjempeimponert over. - Det jeg håper å bli imponert over, er garnet. Jeg vet ikke helt hva jeg tenkte på når jeg bestilte denne conen med højlandsull, - for fargen er absolutt ikke noe jeg pleier å ha i mitt naturlige forråd. Ikke at jeg har blingset på fargekartet heller, for jeg husker at jeg tok ut 3 farger jeg hadde stor tro på, og endte altså på fargen Toddy. Mener å erindre at bestillingen ble gjort en sen kveld foran pc-en, - som det så regel gjør når impulskontrollen slår sprekker og kredittkortet går en anelse varmt. Mulig det var søvnløsheten gjorde meg litt fargeblind, eller i overkant kreativ.

Mystisk fargevalg. Kan ikke skylde på dårlig kalibrert skjerm heller..
Og ikke bare bestilte jeg litt garn, men 500g, (eller 2750 m), altså litt over mengden man trenger til et par sokker for å si det sånn. Nei, hvem vet hva jeg var inspirert av, jeg husker altså ikke lenger motivet for fargevalget, som fremstår som stadig mer mystisk på undertegnede. Med en så uvant (og litt overraskende) farge blir det altså litt usikkert hva det kommer til å komme ut av garnet jeg har ventet så lenge på. Litt morsomt egentlig, her har jeg "ojet" meg over lang leveringstid også har jeg ikke peiling når jeg ser fargen. Helt blankt på inspirasjonssiden. Så, om det ikke blir noe til niesene, har jeg lurt litt på om jeg skulle henge meg på trenden med å strikke sjal. Er ikke helt sikker på om er min greie ennå, og må i så fall gå på litt mønsterleting. Jeg kunne kanskje tenke meg å forsøke meg på sjalet Camomille,som jeg har sett ganske mange steder nå. Det ser ikke helt uoverkommelig ut, også synes jeg duskene på enden gir det et ekstra element som jeg liker godt.
Effekten i garnet og fargen er flott.
På pinnene
Jeg strikker fortsatt på Bel så godt jeg kan i varmen. Fortsatt litt trådt å strikke med, så jeg har nå vært hos Mauds og kjøpt bambuspinner i håp om en bedret strikkeopplevelse. Bambuspinner kjøpte jeg også hos Tjorven, og kunne til min store glede se at de nå har begynt å ta inn bambuspinner fra KA, som har vært min favoritt. Fremdriften på strikkeprosjektet går altså ikke sånn veldig raskt, da hverdagen er fylt med mye annet om dagen. - Det er underveis får jeg vel heller si, og ser på hver strikkemulighet som en bonus.

Enten for røde eller for oransje
Synes fargen og effekten i garnet fortsatt er helt nydelig, og skulle gjerne strikket mer med dette garnet, men fargekartet til Panama er ikke helt i samsvar med mine preferanser for varme farger. For å være litt føre var etter jakten på den ultimate knappen, har jeg allerede vært ute på knappejakt 2 ganger. Erfaringen tilsier at jeg tror jeg må nøye meg med "ok", for fargen er visst ikke helt enkel selv om den altså er lekker. Den er litt rødere enn fargen laks, men ikke rød og heller ikke laks..enkelt? - Altså ikke helt.

Bilder fra Pippi-helgen :)
Fortsatt "høy" på Pippikraft tar jeg langhelg i forbindelse med pinsen, og vurderer å være pc-fri i noen dager. Uha, kjenner allerede abstinensen, men tror jeg kan ha godt av både litt miljøforandring og være litt fri for "støy", mens hodet sorterer tanker og inntrykk. Strikketøyet er selvfølgelig alltid med, så noe godt kommer det uansett til å komme ut av helgen, Pc-fri eller ikke. :)

7 kommentarer:

 1. Bevisstløs i gjerningsøyeblikket kanskje ja ;) Synes fargen er nydelig jeg, men jeg er jo i overkant glad i lilla. Hvis det er som annet shetlandsgarn er det superdrøyt. Har akkurat brukt 150g til en genser! Synes du skal gå for sjal og Camomille er flott, skal strikke det selv etterhvert.

  Ha en fin pinse! :)

  SvarSlett
 2. Uhhh, Helle, det lilla garn er da noget som til enhver tid ville springe i min indkøbskurv. Jeg kunne komme i tanker om hundrede projekter, der var velegnet til det! Men en Camomille er en god ide. Troede lidt at det bare var en modedille, men jeg kan på nuværende tidspunkt (efter snart at være færdig med nr 2) ikke forestille mig at der ikke skulle være et på pindene i en eller anden udgave. Så det kan kun anbefales. Rigtig god lang weekend til dig :-)

  SvarSlett
 3. Ups, glemte at kommentere Erin. Den er fantastisk! Sådan en vil jeg også have.

  SvarSlett
 4. Så bra at det kom! Jeg sendte en e-post og ba dem annullere min ordre, siden kurset hadde endret seg og jeg plutselig ble nervøs for 200-kronersgrensen. Jeg fikk pengene tilbake, men ikke noe svar på e-posten... Nå har jeg lagt inn en ny bestilling, og gjort alt riktig, så det ser ut til at det går noe raskere denne gangen :)

  Og fargen er da bare lekker! Og den kan vel blandes med grønt, rødt, orange eller brunt hvis du vil ha den varmere? Jakka er en nydelig farge, det er i hvert fall sikkert.

  SvarSlett
 5. Fin farge på garnet du har ventet på. Sjal høres ut som en lur plan:) Den toppen du strikker på ser fin ut, og jeg lurer på hvor du har kjøpt mønsteret.

  SvarSlett
 6. Hei Ulla-Bella.

  Synes også toppen er kjempesøt. Mønsteret kommer fra Kim Hargreaves i hennes nyeste hefte Whisper. Det kan kjøpes fra hennes nettsider: http://www.kimhargreaves.co.uk/. - (Det er der jeg tror det er rimeligst med lavt pund og ingen toll på bøker.)

  Helle :)

  SvarSlett
 7. Hvor godt at garnet endelig kom frem ....farven her på min skærm er da rigtig flot .....håber du finder et eller andet rigtig lækkert at lave af garnet når der nu har været så besværligt at få frem.

  Bel ser lækker ud.

  kh Jane

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.