3. mai 2011

Anaïs og noen bomkjøp

Ikke helt som planlagt, men relativt fornøyd med resulatet. Som nevnt i forrrige innlegg så gjorde jeg noen små justeringer i forhold til modellen. Anaïs er egentlig en bolero som jeg har forlenget med ca 15 cm. Jeg regnet meg ut fra maskeantallet ved bysten og benyttet det som utgangspunkt for maskeantall ved hoftene. Da gikk  jeg også ut fra at modellen startet midt i midjen. I tillegg la jeg til 1 kantmaske, da jeg syntes det fungerte bedre med mønsteret.


Ofte kan knappper være vanskelige å finne til et plagg. Enten skal de være prikken over i-en, eller så bør de gli best mulig inn i toner og farger. Kun som en liten forsterkning av farger eller uttrykk. Denne gangen syntes jeg ikke at jeg helt klarte å få til dette. I og med at det er 11 knapper i modellen gjør de mye av seg og vil fort kunne stjele oppmerksomheten fra mønsteret, eller virke bråkete. Da det i tillegg i følge modellen skulle være hele 10 knapper på kun en liten bolero, ble løsningen å lage litt lengre mellomrom mellom knapphullene og finne en nogenlunde nøytral knapp.

Halsen var en av de områdene hvor jeg slet mest med å få det pent til. Halsåpningen er svært vid, samtidig som maskeantallet rundt halsåpningen er stort. Det er mulig jeg kunne ha gått litt ned på maskeantallet i forhold til mønsteret, for her var det heller problemet å felle av stramt nok for at halsåpningen ikke skulle virke slaskete.
 
Faktaboks:

Design: Anais fra Kim Hargreaves
Garn: Fin fra Du store Alpakka
Garn fra lager: Nei
Forbruk: 250 gram (825m)
Farge: 212, brungrå
Køpt hos: Jens Hoff i Trondheim
Pinne: 3
Størrelse: S

På pinnene

Neste strikkeprosjekt er allerede i gang. Siden det forrige strikkeprosjektet til en av niesene forløpig har strandet på grunn av garnmangel, har jeg satt i gang med et nytt arbeid til en av disse små prinsessene. Denne gangen blir det en sommerkjole i Mandarin petit fra Sandnes garn. Jeg har valgt ganske andre farger enn det som er oppgitt i modellen, fra Mix Barn 0802, da jeg syntes disse var langt mer sommerlige og gøy. - Så får jeg satse på at mottakeren synes det samme.

Herlige sommerfarger til liten prinsesse
Bomkjøp på Sommerfuglen
Jeg hadde gledet meg stort til å motta en spennende pakke med garn fra Sommerfuglen. Etter et besøk der i våres fant jeg min garnbutikk i København. Glemt var alle personlige mål om å avstå fra å øke garnlageret når jeg i påsken satt vel innstallert foran pc-en. Noen nøster med Isager garn falt beleilig ned i innkjøpskurven og vips var en ordre sendt av sted. Spent har jeg ventet gjennom hele påsken på pakken med mitt gylne gule garn, - trodde jeg. Pakken ankom og garnet viste seg å være lyst limegrønt! Uha, ikke helt min farge for å si det sånn. Garnet er pakket pent sammen og sendt i retur. Jeg har kontaktet Sommerfuglen for å få til et bytte en annen farge, så får vi se om jeg er heldigere denne gangen. - Med fortolling og diverse returporto ser det ut til å kunne bli tidenes dyreste garnhandel - Dyrt blir det fort uansett når man passerer den magiske grensen på kr 200, - som er fort gjort ved garnkjøp!