29. januar 2011

Rosa sukkerspin

Dette prosjektet er en del av mine gode forsetter for 2011: "Fullføre eller rydding i påbegynte prosjekter før jeg går til innkjøp av nye prosjekter". Nå har jeg hatt litt problemer med å overholde akkurat dette forsettet, - tror jeg rett og slett må holde meg hjemme for å kunne overholde det. - Noe som kan være vanskelig når jeg jobber midt i Oslo sentrum, men men..  :)

Kjolen er strikket i Lerke fra Dale of Norway

Kjolen er en ordentlig søt rosa greie. Den har egentlig vært morsom å strikke, da den var lettstrikket uten kompliserte og tidkrevende teknikker. Grunnen til at kjolen  ble lagt vekk skyltes en ugrei senebetennelse som satte en effektiv stopper for all strikking over en lengre periode. Det er heklet Pikotkanter rundt hals og ermer, som jeg synes ga en pen avslutning.

Heklede pikotkanter gir pene kanter
Kjolen er strikket i Lerke fra Dale i str 6 - 9 mnd. Mottager er siste tilskudd til familien, som nok må vokse litt inn i den da hun ikke har rukket å fylle 2 mnd ennå. Garnet som er benyttet er en deilig og myk kvalitet i ull/bomull, godt egnet for små og sarte kropper. Jeg har satt 3 flate knapper i ryggen på kjolen, da jeg regner med at det er det mest behagelige å ligge på. Hadde egentlig sett meg ut noen veldig søte perleknapper, men slo det fra meg når jeg tenkte på hvem som skulle bruke kjolen.

Detlaj på kjolen. Hjertet er heklet med pikotkanter rundt til slutt
Materialinfo:
Garnforbuk: 200 g Lerke fra Dale, 50 g = 115 m
Farge: Rosa 3811
Tilbehør: 3 rosa knapper kjøpt på Strikkedilla i Oslo

5 kommentarer:

 1. Hvis det ikke er et studie udi nuttethed, så ved jeg ikke ;-) Mere sødt og lillepige-agtigt kan det ikke blive - den er virkelig, virkelig fin - bedårende, er vist et ord, der er passende her:-) Og så er det jo altid en dejlig fornemmelse at gøre et projekt fra kurven/kisten færdigt :-)

  Jeg kan sagtens se, den må være sjov at strikke med de forskellige, fine små mønstre. Godt tænkt, at knapperne bagpå skal være flade. Har selv brugt Dale garn til en del børneprojekter, fordi det er så blødt og lækkert :-)

  SvarSlett
 2. Hvor er den dog SØD/KÆR og meget nuttet, den kan da kun bringe glæde.
  Selvfølgelig har du da tænkt på at det skal være helt flade knapper i ryggen når den lille prinsesse skal ligge ned......:)))

  Farven er bare rigtig fin, hvor er opskriften fra???
  Knus
  JANE

  SvarSlett
 3. Oops, En liten forglemmelse å glemme kilden. Oppskriften er hentet fra Dalegarn, oppskriftshefte no 197. Jeg har fulgt oppskriften nesten helt til prikke, men utelot en pikotkant nedest på kjolen fordi jeg syntes det ble "renere" uten, samtidig som den var yndig nok. Mulig jeg hadde tatt den med om jeg hadde strikket en større størrelse, hvor det hadde blitt lengre mellomrom mellom hjertet og kanten. :)

  SvarSlett
 4. Så søt kjole du har strikket! Og Lerke er et deilig garn!

  SvarSlett
 5. Så fint at jeg fant denne bloggen! Den kjolen var bare helt nyyydelig!

  SvarSlett

Tusen takk for besøket. Ekstra glad blir jeg om du legger igjen en hilsen.