29. januar 2011

Rosa sukkerspin

Dette prosjektet er en del av mine gode forsetter for 2011: "Fullføre eller rydding i påbegynte prosjekter før jeg går til innkjøp av nye prosjekter". Nå har jeg hatt litt problemer med å overholde akkurat dette forsettet, - tror jeg rett og slett må holde meg hjemme for å kunne overholde det. - Noe som kan være vanskelig når jeg jobber midt i Oslo sentrum, men men..  :)

Kjolen er strikket i Lerke fra Dale of Norway

Kjolen er en ordentlig søt rosa greie. Den har egentlig vært morsom å strikke, da den var lettstrikket uten kompliserte og tidkrevende teknikker. Grunnen til at kjolen  ble lagt vekk skyltes en ugrei senebetennelse som satte en effektiv stopper for all strikking over en lengre periode. Det er heklet Pikotkanter rundt hals og ermer, som jeg synes ga en pen avslutning.

Heklede pikotkanter gir pene kanter
Kjolen er strikket i Lerke fra Dale i str 6 - 9 mnd. Mottager er siste tilskudd til familien, som nok må vokse litt inn i den da hun ikke har rukket å fylle 2 mnd ennå. Garnet som er benyttet er en deilig og myk kvalitet i ull/bomull, godt egnet for små og sarte kropper. Jeg har satt 3 flate knapper i ryggen på kjolen, da jeg regner med at det er det mest behagelige å ligge på. Hadde egentlig sett meg ut noen veldig søte perleknapper, men slo det fra meg når jeg tenkte på hvem som skulle bruke kjolen.

Detlaj på kjolen. Hjertet er heklet med pikotkanter rundt til slutt
Materialinfo:
Garnforbuk: 200 g Lerke fra Dale, 50 g = 115 m
Farge: Rosa 3811
Tilbehør: 3 rosa knapper kjøpt på Strikkedilla i Oslo