17. januar 2011

Løsningen = dobbelt garn

Skjønte etterhvert at siste strikkeprosjekt aldri kom til å bli ferdigstilt om ikke drastiske tiltak ble truffet. Med en strikkefasthet på 27 m på p 2 1/2 var gode råd dyre. Hadde det ikke vært for at min faste garnbutikk, Husfliden på Strømmen, var utsolgt for garnet til VM-genseren hadde jakken uten tvil havnet i den berømte kurven. Løsningen ble å strikke med dobbelt garn. Dermed gikk det dobbelt så fort og var dobbelt så gøy. :)


Nesten ferdig. Kun knapper mangler og bånd på innsiden
av knappestolpen for å skjule klippekanten.
Jakken er rundstrikket på p 4. Knappestolpene er strikket opp i etterkant, etter at jeg klippet opp jakken foran. Det er alltid litt nervepirrende å klippe opp jakken, av frykt for at man ikke har sydd gode nok festesømmer på sidene. Konsekvensen av dårlig søm kan være fatal, og samtidig syr man for mange sømmer, kan arbeidet fort dra seg.

Reinsdyrene er hentet fra Arne & Carlos
Forstatt har jeg plundret litt med passform og strikkefasthet, men er tålelig fornøyd selv om den kunne vært bedre. Bordene har jeg funnet i en dropsoppskrift, mens reinsdyrmønsteret (vet at det ligner mer på en elg), har jeg hentet fra Arne og Carlos Julekuler. Jeg ser at jeg har felt litt for mye til og begynne med, så jakken er litt stram over skuldrene. Jeg har ikke så mye erfaring med rundstrikking og felling på denne måten, så det er nok her problemet lå. Raglanfelling har jeg erfaring fra, men det var lite egnet for å få mønsteret pent.

Materialer til jakken
600 g koksgrå
100 g naturhvit
100 g oransje
Kvaliteten er tynn Alpakka fra Du store Alpakka (strikket i dobbelt garn) på p 4. Jeg hadde antageligvis klart meg med 50 g i både naturhvit og oransje, men valgte av praktiske grunner å benytte 2 nøster ved strikking med dobbelt garn.


Shopping
Som varslet gikk nyttårsforsettet rett vest allerede i forrige uke. Både stoffer og garn fylte godt opp i kofferten på vei hjem fra Stockholm. Ull og silke ble simpelthen altfor fristende, og litt nydelig Alpakkagarn i en kvalitet jeg ikke har testet ut før fant også veien til mitt hjerte. Hva det blir ut av det, får tiden vise.

Påfyll av ull og silke. Alpakkagarnet skal strikkes på p 4,5 :)
Mer shopping blir det nok når min datter og jeg drar ut på vår planlagte jentetur til København i vinterferien. Mannen i mitt liv var først litt snurt over å ikke bli invitert med på tur før han oppfattet tidspunktet. Vi reiser den dagen VM starter. Pipa fikk dermed umiddelbart en annen lyd, og min kjære lurte på om vi ikke saktens like så godt bli borte hele uken. Utsikten til en hel uke med full kontroll over fjernkontrollen under VM var åpenbart svært fristende.

Katteknappene falt jeg helt for

Det må innrømmes at min sportsinteresse knapt er målbar, og foruten å strikke VM genser til min mann kan man neppe kalle meg spesielt engasjert i det kommende arrangementet. Ok, må inrømme at jeg sitter og hoier på sidelinjen når Northug legger konkurrentene bak seg, men planlegger ikke 14 dager foran TV-en i håp om å få med meg mange slike øyeblikk. Avreisetidspunktet var derfor helt utilsiktet. Som finansminister i familien måtte jeg likevel dessverre sette foten ned, og melde at oppholdet blir som planlagt kun på 3 dager. Det kommer til å svi mer enn nok i lommeboken når 2 jenter med svart belte i shopping, med et X-antall garnbutikker plottet inn på GPS-en, skal slippes løs i Kongens by på jakt etter det ultimatet garnet..

2 kommentarer:

 1. Nej, hvor sjovt - jeg er også lige begyndt forfra på Kaffe Fassett kjolen i dobbelt så tykt garn, fordi en enkelt omgang på pind 2,5 tog en time, uden at jeg kunne se, at jeg var kommet længere ;-)

  Det er en superlækker trøje, du har lavet - håber du får gavn af den, selvom den blev lidt stram over skulderen :-)

  VM kan alle de andre også beholde i fred for min skyld, jeg synes da det lyder som om, der er lagt op til det helt ideelle arrangement, manden foran fjernsynet og jer piger ude af kontrol på powershopping i København :-) Ønsker jer en rigtig god tur :-)

  Apropos pilates - det laver jeg også mellem løbedagene. Jeg synes, det er en fantastisk måde at arbejde kroppen igennem på og så samtidig stresse ned. Løb var nu heller ikke noget, der lå lige for til at begynde med for mig, men det er nu en længere historie ;-)

  PS: Kan se, at du også maler - jeg skal love for, du er en kvinde med mange talenter :-)

  SvarSlett
 2. Så flink du er til å strikke! Kjempegøy å lese om tingene du har laget og lager. LEgger meg til som følger, så kan jo du titte på min blogg ved leilighet!
  Klem fra meg

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.