17. januar 2011

Løsningen = dobbelt garn

Skjønte etterhvert at siste strikkeprosjekt aldri kom til å bli ferdigstilt om ikke drastiske tiltak ble truffet. Med en strikkefasthet på 27 m på p 2 1/2 var gode råd dyre. Hadde det ikke vært for at min faste garnbutikk, Husfliden på Strømmen, var utsolgt for garnet til VM-genseren hadde jakken uten tvil havnet i den berømte kurven. Løsningen ble å strikke med dobbelt garn. Dermed gikk det dobbelt så fort og var dobbelt så gøy. :)


Nesten ferdig. Kun knapper mangler og bånd på innsiden
av knappestolpen for å skjule klippekanten.
Jakken er rundstrikket på p 4. Knappestolpene er strikket opp i etterkant, etter at jeg klippet opp jakken foran. Det er alltid litt nervepirrende å klippe opp jakken, av frykt for at man ikke har sydd gode nok festesømmer på sidene. Konsekvensen av dårlig søm kan være fatal, og samtidig syr man for mange sømmer, kan arbeidet fort dra seg.

Reinsdyrene er hentet fra Arne & Carlos
Forstatt har jeg plundret litt med passform og strikkefasthet, men er tålelig fornøyd selv om den kunne vært bedre. Bordene har jeg funnet i en dropsoppskrift, mens reinsdyrmønsteret (vet at det ligner mer på en elg), har jeg hentet fra Arne og Carlos Julekuler. Jeg ser at jeg har felt litt for mye til og begynne med, så jakken er litt stram over skuldrene. Jeg har ikke så mye erfaring med rundstrikking og felling på denne måten, så det er nok her problemet lå. Raglanfelling har jeg erfaring fra, men det var lite egnet for å få mønsteret pent.

Materialer til jakken
600 g koksgrå
100 g naturhvit
100 g oransje
Kvaliteten er tynn Alpakka fra Du store Alpakka (strikket i dobbelt garn) på p 4. Jeg hadde antageligvis klart meg med 50 g i både naturhvit og oransje, men valgte av praktiske grunner å benytte 2 nøster ved strikking med dobbelt garn.


Shopping
Som varslet gikk nyttårsforsettet rett vest allerede i forrige uke. Både stoffer og garn fylte godt opp i kofferten på vei hjem fra Stockholm. Ull og silke ble simpelthen altfor fristende, og litt nydelig Alpakkagarn i en kvalitet jeg ikke har testet ut før fant også veien til mitt hjerte. Hva det blir ut av det, får tiden vise.

Påfyll av ull og silke. Alpakkagarnet skal strikkes på p 4,5 :)
Mer shopping blir det nok når min datter og jeg drar ut på vår planlagte jentetur til København i vinterferien. Mannen i mitt liv var først litt snurt over å ikke bli invitert med på tur før han oppfattet tidspunktet. Vi reiser den dagen VM starter. Pipa fikk dermed umiddelbart en annen lyd, og min kjære lurte på om vi ikke saktens like så godt bli borte hele uken. Utsikten til en hel uke med full kontroll over fjernkontrollen under VM var åpenbart svært fristende.

Katteknappene falt jeg helt for

Det må innrømmes at min sportsinteresse knapt er målbar, og foruten å strikke VM genser til min mann kan man neppe kalle meg spesielt engasjert i det kommende arrangementet. Ok, må inrømme at jeg sitter og hoier på sidelinjen når Northug legger konkurrentene bak seg, men planlegger ikke 14 dager foran TV-en i håp om å få med meg mange slike øyeblikk. Avreisetidspunktet var derfor helt utilsiktet. Som finansminister i familien måtte jeg likevel dessverre sette foten ned, og melde at oppholdet blir som planlagt kun på 3 dager. Det kommer til å svi mer enn nok i lommeboken når 2 jenter med svart belte i shopping, med et X-antall garnbutikker plottet inn på GPS-en, skal slippes løs i Kongens by på jakt etter det ultimatet garnet..