2. januar 2011

Tid for opprydning og andre forsetter

Godt nytt år til dere alle som kommer innom på besøk. Ferdig med og vel overstått og alt det der. Hunden har omsider krøpet frem fra sitt eksil under sofaen etter nyttårsfeiringen, og ting holder på å normalisere seg. Nytt år = nye muligheter :)

Jeg må si at jeg virkelig forsøkte (ok, om enn til tider noe halvhjertet) å begrense innkjøp av garn i fjor. I motsetning til mange av de strikkebloggerne jeg pleier å kikke innom på, går mine strikkepinner i et ganske bedagelig tempo. Det har medført at det har hopet seg opp ganske store mengder med garn på hobbyrommet, da iveren etter å sette i gang med noe nytt ikke klarer å holder følge med produksjonsevnen. Hadde det ennå bare vært garn som hopet seg opp, men stoffhyllen min er ikke akkruat tom den heller ..:)

Så, jeg går igjen med det som mål for det nye året; at jeg skal bli ennå flinkere til å bruke opp, og fullføre noen av de mange pågående prosjektene Jeg holder på med før jeg går til innkjøp av nytt garn (og stoff). - Her kommer jeg til å gå på en smell rimelig raskt da jeg har lovet min kjære VM-genseren,  og må følgelig ut for å anskaffe mer garn til denne.

 Den heklede vesken er ferdig. Hva jeg synes om resultatet, hm..tja.. i forhold til mine evener innen hekling skal jeg kanskje være fornøyd. Tror neppe slik det var Tine Solheim hadde tenkt seg den, men nå kan jeg si at den kun er inspirert av hennes design.- så jeg ikke fornærmer noen. Jeg har pyntet vesken med heklede blomster, perler m.m. jeg har også foret den. I foret har jeg sydd inn en papp-plate i bånn av vesken for at den skal holde fasongen bedre.Materialinfo veske
100 g Cotton Viscose fra Garnstudio (innkjøpt på Strikkedilla i Oslo)
1 stk veskelås innkjøpt hos Panduro
20 cm forstoff (rest)
Papp til bunn i vesken
Diverse perler og annen pynt (hadde liggende i skuffen)

Planlagte strikkerier
Så var det tid for opprydning i kurven med garn og halvferdige arbeider. Her er det mye å velge mellom, så listen over mulige prosjekter er lang. Jeg har funnet frem noe garn jeg kjøpte i fjor sommer i Gilleleje, et koksgrått alpakkagarn som jeg tenkte skulle danne grunnlaget for en jakke inspirert av norsk tradisjonsstrikk. Ikke akkurat Selbu, men her tenkte jeg å hente inspirasjon fra litt av hvert. Ble veldig inspirert av boken til Arne & Carlos, (familien kommer til å få en del hjemmstrikkede julekuler neste jul), og jeg "låner" nok en og annen bord fra både Marius gensere eller noe annet fint.


Grått i bunnen med, med hvite og grå border, og rødt eller oransj som kontrastfarge

Planlagt foruten genser til min mann, er også en liten strikkekjole til niese nr 9 (jeg er tante til tilsammen 11 nevøer og nieser). Den sist ankomne kom 16.desember i fjor, og jeg har en halvferdig nydelig kjole i str 6 mnd i den berømte kurven. Rakk ikke å bli ferdig til forrige tilskudd til familen før hun hadde vokst ut av den, men øyner nå en mulighet for at noen skal få glede av kjolen.

Ullskjørt med skinndetaljer fra "Syskrinet"
Jeg hadde altså så store planer for alt jeg skulle rekke i romjulen. Må bare innse at på den siste dagen før hverdagen er tilbake at målet er langtfra nådd. Har ikke rukket halvparten av det jeg hadde tenkt - hvor blir tiden og dagene av? Lapping og opplegg av bukser var vel ikke helt det jeg hadde tenkt å bruke dagene på, men enkelte ganger må det også gjøres. Litt annet har jeg heldigvis også fått tid til.

Skinndetaljen nederst på skjørtet gjør skjørtet litt røffere

Et nytt ullskjørt har sett dagens lys i "syskrinet". Stoffet ble innkjøpt i høst på en tur i forbindelse med jobbtur til Stockholm. Kom da over butikken Siden Carlson hvor jeg holdt på å gå litt amok i ren gledesrus. Ok, ble litt dyrt. Stappet kofferten så full av stoffer, at pc-en måtte inn i håndvesken som absolutt ikke er ment for den slags. Stoffene har ligget i en haug i kosestolen (som det ikke er så ofte jeg kan sitte i), med lovnad om kreative stunder.
For og hemper for oppheng er praktiske detlajer

Neste sømprosjekt er også stoffer fra Siden Carlson. Et tykt og godt ullstoff hvor planen har vært å sy en form for omslagskjole eller lignende. Stoffet var kostbart, men etter å ha vasket det en gang ser det ut til å være av god kvalitet. Jeg har tatt utgangspunkt i et gensermønster og må tilpasse resten. Hm, alltid spennende det der :)

Utgangspunktet er et gensermønster som blir til omslagskjole
satt opp med nåler aner jeg områder med behov for justering
De dårlige nyhetene for mine forsetter for 2011 er en planlagt jobbtur til Stockholm allerde i neste uke. Redd jeg kan komme til å gå på en liten smell igjen. For hva gjør man når lysten til å skape er større enn evnen til å høre på fornuften...?

Materialinfo skjørt
50 cm ullstoff
50 cm forstoff
15 cm skinnimmitasjon
1 25 cm usynlig glidelås
Alt er innkjøpt hos Siden Carlson