6. februar 2011

Tårnfrid og forlagte briller

Enkelte uker bare raser av gårde, og jeg tar meg til tider i å ligne mer på Otto Jespersens figur Tårnfrid enn jeg liker. Misforstå ikke, jeg har en intressant jobb, men balansen mellom jobb og fritid kan det til tider settes spørsmålstegn ved. Mens jeg haster av gårde fra flyplass til flyplass med pc-en under armen, kommer hjem for å lage mat, vaske klær, (skulke) trening for så å kollapse på sofaen,.... - Da hender det at jeg lurer på hva jeg holder på med. Foregående uke var en slik uke, nå skal det sies at tirsdags kvelden ble tilbrakt med en fantastisk venninne i Trondheim, så det har også vært lyspunkter av sosial art i løpe av uken. Det det derimot har blitt dårlig med er tid for kreative sysler. Strikketøyet har stort sett fått ligge i fred denne uken. Jeg skulle ha startet på VM-genseren til min mann, men orker ikke å ha mer dårlig samvittighet for ”burde burde” og ” skulle ha gjort”. Et par timers tiltrengt kos i hobbyrommet har jeg fått i løpet av helgen. Hvilken fryd.

Bortsett fra litt småsyssel som lapping av bukser m.m. pyntet jeg lommene på et par jeans jeg hadde liggende. Grunnet et veldig impulsivt, men nødvendig, bilkjøp har vi måtte skjære ned på forbruket en stund for å skaffe til veie den egenkapitalen vi trenger. Så når nye jeans for tiden er utelukket pynter vi altså på det gamle.


Hjertene ble sydd med maskin. Kronglete, men likevel enklest
for å kunne kaste over sårkanter samtidig.
 Bilkjøpet er egentlig en historie for seg, og jeg tror neppe bilselgeren hadde mye erfaring med kunder som bestemmer seg i det tempoet vi (les jeg) gjorde. For mens min mann ble igjen i utstillingshallen for å måle bagasjerommet gikk jeg og signerte kjøpekontrakten. Her var det ingen tid for nøling. Jeg hadde bestemt meg for både modell og farge før vi dro avgårde, mens min tapre og fantastiske mann trodde vi kun var hos bilforhandleren for å kikke. Men som min gode venninne sa: ”Hvor lenge har han vært gift med deg. Dette burde neppe komme som noen overraskelse på ham”. Så vet vi det. :)


Den røde jerseykjolen er fortsatt ikke helt i mål. Fortsatt på
eksperiment-stadiet. Vurderer å kombinere strikk med jersey.
 I anledning bilkjøpet fant vi ut at vi samtidig burde få en ny takst på boligen vi flyttet inn i for ca 1 år siden, noe som avstedkom en del rydding i alle rom. Inkludert mitt hobbyrom, noe som virket fornuftig. Jeg har nemlig forlagt et par ekstra lesebriller som jeg var rimelig sikker på at måtte være et eller annet sted på hobbyrommet. En grundig rydding ville antageligvis avdekke flere ting. Hvilket det gjorde! Ouch, hvilke mengder med stoff og garn som har samlet seg opp i løpet av et år. Tydelig at det ikke har vært noe i veien med inspirasjonen, men at den ikke har stått i sammenheng med tid til å fullføre alt det planlagte. Skjønner nå at forsettet for 2011 om å begrense innkjøp og ferdigstille påbegynte og planlagte prosjekter har mer for seg enn jeg først trodde. Og brillene, vel jeg leter fortsatt.

1 kommentar:

  1. Den bil-historie kan jeg godt lide - det var dagens gode grin ;-) Nogle gange må vi kvinder jo være lidt handlekraftige - vi har iøvrigt også lige fået ny bil, fordi den gamle ikke kunne mere - og det tog heller ikke meget mere end 5 minutter ;-)

    Du er altså så god til at finde på - de jeans er garanteret næsten pænere end før - supersmart med lap på lommen :-) Håber, du får lidt mere tid til al det stof, du nu har fundet frem :-)

    SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.