27. februar 2011

Rett og vrang, søm og strikk i skjønn forening

Med ski-VM i bakgrunnen på TV har jeg i løpet av helgen krøpet ned i hobbyrommet og rukket å både påbegyne og ferdigstille et par prosjekter. Hobbyrommet er mitt "tilfluktssted" hvor jeg senker skuldrene, og kan bruke en side av meg selv jeg dessverre altfor sjelden får benyttet i mitt profesjonelle liv. Du som jeg har savnet det!
Den rosa strikkekjolen (rosa sukkerspin) falt heldigvis i god smak hos mottakeren, som påsto at den var finere i virkeligheten enn på bildene. Det er alltid hyggelig å gi bort noe, når det mottas med så stor entusiasme. 
Den røde kjolen i ull er omsider ferdig etter mye prøving og feiling. Resultatet ligger langt fra opprinnelige planer. Jeg undervurderte både tyngden og stretchen i stoffet. Noe som gjorde at løsningen jeg hadde tenkt med omslag ikke fungerte slik jeg hadde håpet.
Stoffet var rett og slett for elastisk. Løsningen ble et lite påfyll av rødt stoff på en Stockholmstur i januar, hvor jeg klippet nederdelen på nytt for å få en annen fall i skjørtet. Overdelen ble klippet på nytt ut av den påbegynte kjolen i 2 forstykke varianter. Stoffet var ikke bare mer elastisk enn forventet, men også ganske tykt, noe som gjorde at en del løsninger ikke fungerte like godt, da det fort ble litt klumpete.
For å få et eget særpreg på kjolen bestemte jeg meg derfor for å kombinere med strikk, da jeg ikke hadde noen passende bånd liggende. Alpakka fra Garnstudio ble løsningen, i en rustrød tone ganske lik kjolen. Her strikket jeg fletteremser som jeg monterte i stedet for ullbånd på kjolen. Synes det ga kjolen et særpreg, uten at det stjal altfor mye av oppmerksomheten bort fra det enkle snittet.

MATERIALER
1,8 m rødt ullstoff innkjøpt på Sidencarslon på NK i Stockholm
50 g Alpakka fra Garnstudio innkjøpt på Strikkedilla på Oslo City.

OPPSKRIFT PÅ FLETTEBÅND
Legg opp 18 m på p 3 mm. Strikk mønster til ønsket lengde, og fell av.  Vær oppmerksom på at båndet kan strekkes noe ved damping. Fest tråder, damp arbeidet forsiktig på baksiden og sy fast båndet på kjolen eller genseren din.

Flettebånd med kant. Legg opp 21 m. Str 3 m glattstrikk på begynnelsen av p, str mønster. Disse 3 m str i glattstrikk på alle p, og brukes til kant og brettes inn og syes fast på baksiden av flettebåndet.

Diagram og mønsterforklaring


2 kommentarer:

  1. Hvor er den blevet flot din kjole og sikke en modig satsning med de fine strikkede snoninger - den er blevet helt unik og i din sædvanlige elegante stil - du har altså et sjældent blik for fine detaljer og flotte snit og altid så elegant :-)

    Og tænk, at du klarede dig igennem en stof-butik ved bare at kikke i restekurven - godt gået ;-)

    SvarSlett
  2. Nydelig kjole, og så spennende med kombinasjon med strikk. Det er det som jeg synes er så artig med søm. Ellers har du mye fint i bloggen din, var innom "sommerfuglen" i vinterferien for etpar år siden og der var mye spennende.

    SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.