26. februar 2011

Jenter på tur

Innimellom er hverdagen i litt vel hektiske laget. Akkurat nå er det en del endringer (ikke selvvalgt) på gang i min profesjonelle sfære, noe som stjeler mye av min oppmerksomhet og energi. Mange sene kvelder, gjør at beinharde prioriteringer må til; familie, trening, syrommet, venner…. Det har gått nesten 3 uker hvor det meste av håndarbeid har fått ligge urørt.
Men, så var tiden inne for jentenes tur til København, godt timet med ski-VM. Vi har shoppet garn, kost oss, shoppet stoffer og hobbyartikler, kost oss, shoppet et par sko, spist godt, vært på SPA og kost oss…Kort fortalt en vellykket tur. :)

Falt for de stripete helene på skoene

Vi ankom tidlig onsdag morgen, friske og opplagte og hadde følgende plan: Dag 1 skulle vies til innkjøp av garn og sko. Skoene gikk vi egentlig rett på. På ønskelisten til mor sto et par pumps med kraftig hel. En tur innom Clarks innkasserte et par sko til både mor og datter. Dermed var det klart for jakten på den ultimate garnbutikken. En av ulempene med å ikke være lokalkjent er at man ikke helt vet hvor man skal starte. Vi visste imidlertid om 2 garnforretninger på Nørrebro, så ferden gikk dit.


Mye fint, men litt lite hjelp å få.
 Uldstedet på Nørrebro var en av 2 stopper. Vi endte opp med et italiensk garn: Grignasco Champagne. En kvalitet i 75 % ull og 25 % silke. Garnet var rett og slett uimotståelig mykt i tillegg til at det fantes i mange lekre farger. Min kunstneriske datter gikk for svart og hvitt, men jeg kjørte like safe i bruntoner og en slags petrolblå.
Grignasco Champagne 75 % ull og 25 % silke
For dag 2, var det SPA og stoffinnkjøp som sto på planen. Vi startet dagen med å reise ut til City Sycenter på Valby, men synes vel begge at utvalget var bedre tidligere. Vi endte likevel opp med både skjørte- og kjolestoff uten at vi følte at vi hadde gjort det helt store kjøpet.
Turen gikk videre mot Østerbro, med SPA på Athene klinikken med påfølgende lunsj på Dag H som en absolutt opptur. På Athene klinikken benytter de kun økologiske produkter, har et behagelig prisnivå, og utrolig søte og hyggelige behandlere. På Dag H var maten både rimelig og god. I vinterkulden var det ikke minst både behagelig og koselig å kunne sitte foran peisen, mens vi nøt en fantastisk salat med grillet Chevre.


Dag H ved "Triangelet" på Østerbro
Turen gikk tilbake med buss til Nørrebro hvor vi hadde fått nyss om en stoffbutikk vi gjerne ville en tur innom. I et kryss oppdaget vi en avdeling av Panduro som viste seg å være enrom i forhold til hva vi er vant til med fra Oslo. Fordelt på 3 etasjer fant vi både stoffer, maling og diverse andre hobbyartikler.

Panduro på Nørrebro
Litt av hva som havnet i handlekurven.
Turen gikk videre til Stoff 2000. Her hadde de 2 butikker ved siden av hverandre hvor den ene butikken virket rotete og lite organisert. Stort utvalg, men på grunn av alt rotet var det lite fristende å handle. I butikken ved siden av med samme navnet var det i midlertid 2 etasjer med stoffer og sysaker med svært tiltalende priser og utvalg.
Gode priser og godt utvalg.

Litt lite hjelp, men utvalget var svært bra.

Øverst, skjørtestoff fra City Sycenter.
Nederst, kjolestoff fra Stoff 2000. Stoffer fra kr 60 pr m.
Oppsummert kan vi si at turen var svært velykket og vil nok gjentas når lommeboken tillater det. Den ultimate garnbutikken fant vi ikke, men har ikke gitt opp håpet om å finne denne ved neste besøk i sommer. Akkurat nå er undertegnede på "sparebluss" en stund, men med nok materialer til å holdes sysselsatt en lang tid fremover. Så, bare mitt profesjonelle liv faller litt til ro og på plass rundt påske/sommer håper jeg på veldig gode tider på hobbyrommet igjen. I mellomtiden får jeg ta dagene som de kommer.

2 kommentarer:

 1. Hørtes ut som en fantastisk jentetur :D
  Deilig pusterom i en travel hverdag!!

  Ha en fin helg <3

  SvarSlett
 2. Jeg er gået ind i et spare- og genbrugsår - mine klinik- og uddannelsesinvesteringer skal tjenes ind igen, inden der må købes noget som helst, pyha det bliver hårdt ;-) Men så er det jo skønt, at jeg kan blogge og følge med i andres fantastiske indkøb :-)
  Må sige, det lyder som en rigtig dejlig tur - altid ærgerligt, hvis man ikke får god betjening og ordentlig hjælp i en forretning. Kender ikke selv så meget til de Københavnske garnforretninger, men næste gang, skal du måske spørge en københavnsk strikkeblogger om hvilken butik, der er bedst.
  Fantastisk flotte og elegante sko, du har købt - kan godt forstå, du faldt for de striber og lækre, lækre garner og stoffer - så håber jeg bare for dig, at du får mere ro og tid til at sysle med det kreative igen - så du kan få produceret nogle af dine fine kreationer :-)

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.