25. mars 2012

Vår og shoppingmaraton i London

Når man står opp kl 5.15 (svarte natta), med shopping som det eneste mål for øyet, så er man ganske ivrig. Vel det var akkurat det Designerspiren og undertegnede gjorde når vi satte av sted til London, på vår etterlengtede jente/ shoppingtur. Med flytid før fuglene står opp hadde vi sikret oss maksimalt ut av dagen. Det spilte liten rolle at hotellrommet ikke var klart når vi ankom allerede i 10.30 tiden, da vi kunne sette fra oss nesten tomme kofferter, før ferden gikk til markedene i Soho og Covent Garden.

2 spente jenter på vei til London
Både Designerspiren og jeg hadde hver våre håndskrevne lister over steder (les butikker) vi gjerne ville besøke. Selv hadde jeg vært innom knitmap og gjort et kjapt søk på garnbutikker i nærheten, i tillegg til et par stoffbutikker som jeg hadde store forventninger til. Designerspiren hadde et par maler/ kunstbutikker på sin liste i tillegg til noen mer spesialbutikker for tegneserier og lignende, på sin liste. Planen var med andre ord lagt, og vi hadde utstyrt oss med det vi definerte som gode sko. For undertegnede betød det sko med 8 cm kilehæl av gummi og regnet det som et særdeles godt valg. Noe det faktisk også viste seg å være, da joggesko ga meg krampe i føttene på dag 2.
For de som er glad i å lage smykker var det flere gode alternativer i både Soho
og Covent Garden. Her på Berwicks i Covent Garden
Turen gikk først til Berwick Street hvor stoffbutikkene lå tett. Her kom vi først over Silk Society, hvor jeg antageligvis gjorde det beste kjøpte på turen. Her var det silke i alle farger og varianter til fantastiske priser, og burde vel egentlig ha hamstret silkestoffer. Saken er vel heller den at det er begrenset hvor mye silkeklær man har behov for i det daglige. I handlenettet kom det derfor kun med en silke som gikk i bronze og mørk-turkis. Spillet i stoffet var rett og slett helt fantastisk.

100 % Silke i bronze og turkist. 
Ellers var det langt mellom godbitene. Vi "surfet" oss gjennom sikkert 10 stoffbutikker og måtte litt skuffet innse at sommerstoffutvalget som vi hadde håpet på var ikke det helt store. Hadde vi vært på jakt etter ull- eller tweedstoffer derimot hadde vi kommet til rett sted. På Misan, helt nederst i Berwikc Street, fant jeg omsider en del sommerstoffer. Stoffene var dessverre ikke spesielt billige, og ble innkjøpt på grunn av at jeg falt for farger og/ eller tekstur i stoffene. Men de var såpass dyre at noe kupp kunne de ikke defineres som.

Silke i det øverste og nederste stoffet. Det midterste stoffet er en viskose/ bomulls-kvalitet. 
Jeg hadde håpet å finne sommerstoffer som gikk i blått, brunt/ beige og hvitt, noe jeg ikke lyktes med. Det Øverste lys-beige stoffet med de røde og brune blomstene var vel egentlig akkurat det jeg var på jakt etter, bare med blå blomster. Nå ja, det betyr vel egentlig at sommergarderoben blir litt mer fargerik enn jeg først hadde tenkt meg. Ting som sytilbehør viste det seg også vanskelig å finne.

Et lite knippe garn fra Rowan i handlenettet. Ull, Alpakka og lin.
Dette var tydeligvis ikke en naturlig del av vareutvalget i stoffbutikkene, og det var vel egentlig kun på John Lewis og Liberty vi fant noe særlig av dette i tillegg til et godt utvalg med garn. Det vil si at det gikk for det meste i et full- stortimens utvalg fra Rowan. I og med at prisene på garnet var hyggeligere enn hjemme var det likevel et godt alternativ. Det var et par garn- og stoffbutikker som sto på besøks-listen vi likevel ikke var innom, hvor det muligens kunne vært mer å hente på både garntyper og tilbehør, men med diverse sko-kjøp presset innimellom var det begrenset med hva vi rakk over.


Kingly Court i nærheten av Regent Street. En liten gjemt perle med cafee og butikker i 3 etg.
Her er også ganrbutikken: All the fun of the fair. Den var dessverre ingen "høydare".
Det var vår i London, og vi måtte kaste både skjerf og skinnjakker. Det ble varmere for hver dag i løpet av den tiden vi tilbragte der, mot de reneste sommertemperaturer den siste dagen. I solen var det kortermet genser-vær og rett og slett utrolig behagelig.

Lunsj i Covent Garden, frister til gjentagelse. 

Lunsj ble inntatt i solen 2 ganger i Covent Garden, på Fuel bar, hvor vi fikk de beste måltidene under hele oppholdet. En lunsj i Soho var såpass tvilsom at vi var engstelige for at vi kom til å måtte tilbringe ufrivillig mye tid på toalettet etterpå. - (Det gikk heldigvis bra).

Himmelen på føttene på første forsøk. Garantert sommerens favoritt!
Når man gjennomfører et shoppingmaraton i London på høye hæler eller joggesko, forsøkte begge deler og endte opp med kilehælene, så må man selvfølgelig ha et gitt antall med kake-pit stops for å sikre tilstrekkelig tilgang på næring. Noe som resulterte i at vi fikk smakt oss gjennom et anseelig antall stykker med oste- og sjokoladekake, uten at vi klager av den grunn. Om kvelden var vi så slitne at vi knapt orket å løfte beina. Så for de som tror at shopping er for pingler, skulle jeg gjerne sett den atleten som hadde gjentatt våre ruter, med stadig tyngre bør på høye hæler, uten å bli sliten!
Ok, disse måtte også bare med hjem. Beige passer til alt eller?
Den siste dagen fant vi ut selv som de garvede 2 shopping-utøverne vi er, at måtte foregå i roligere former. Designerspiren hadde et ønske om å besøke 221b Baker Street, Sherlock Holmes museet, noe som passet både støle bein og en veldig slanket lommebok bra. I 221b Baker Street i London, har de innredet huset som karakteren Sherlock Holmes hjem, i tillegg til å inneholde et par scener fra de mest kjente bøkene.

Hunden fra Baskerwille utstoppet i stuen.
I følge en artikkel vi hadde lest i Aftenposten før vi reiste kunne man sitte i lenestolen til den berømte detektiven, noe som må ha vært et unntak gjort for journalisten, eller en journalistisk frihet. Vi kunne ta bilder av stolen til Sherlock, men absolutt ikke sitte i den. Fiolinen, hatten og pipen kunne vi også fritt beskue i stuen til detektiven.
Stuen til Sherlock Holmes. Hjemmet/ museet var over 4 etasjer.
Flyet vårt gikk relativt sent, noe som gjorde at vi kunne nyte den siste dagen i sommertemperatur i Covent Garden, et av mine absolutt favoritt steder i London. Litt støyende, men veldig sjarmerende. Noe av de jeg også setter pris på er at stedet er fylt av lokalbefolkningen, noe som gjør det mer autentisk enn mange andre typiske turiststeder. Turen ble avsluttet med at en hyggelig ansatt hos SAS glatt overså en liten overvekt på undertegnedes koffert, og dermed var med på å gjøre turen til en deilig opplevelse fra start til slutt. Støle, blakke, men veldig fornøyde: Nå er det vel egentlig bare å begynne å spare til neste tur. :)

Covent Garden, syder av liv med markeder og artister som opptrer.

8 kommentarer:

 1. Dette er toppen!! ..men som du sier, dette er idrett på høyt plan..nesten å regne som risikosport:O))
  Tenker dere koste dere maks; har vært der med mine to døtre med godt shopping-gen, uhu, det var hardt:))
  Ha en god søndagskveld, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 2. Å for en herlig tur dere har hatt! Storbyferie med shopping er definitivt ikke for pingler, så all respekt for maratonhelgen deres. Stilige sko, fine stoffer og Rowan-garn, slettes ingen dårlig fangst! :)

  Jeg har vært hos naprapat med armen og det er ingen betennelse. Det kommer fra skulderen/nakken og skyldes for mye aktivitet med armene foran som strikking/pc. Har ikke fått strikkeforbud heldigvis, men tøyeøvelser. :)

  SvarSlett
 3. Tenk å kunne shoppe i høyhelte sko! Imponert :) Og flott fangst ble det også!

  SvarSlett
 4. For en tur!Du må være helt utslitt av å springe rundt i flere timer ;o) Menn skjønner ikke at det er mulig.. Spent på ka du skal sy av sommerstoffene.... Ha ei fin uke, klem

  SvarSlett
 5. Høres ut som dere har hatt en fantastisk tur,og så herlig bilde av dere på toppen av inlegget :) Flotte stoffer og garn i herlige farger, og stilige sko! Gleder meg til å se sommerkolleksjonen din etterhvert :)

  SvarSlett
 6. Høres ut som en herlig tur! Man skal jo være litt sliten etter en slik shoppingtur til London. Og ja, ingenting er så slitsomt som shopping. For i motsetning til en strabasiøs fjelltur blir man jo sliten både i kroppen og hodet. Mange inntrykk som skal fordøyes. Høres ut som dere rakk mange butikker, men synd de ikke helt hadde det utvalget som dere hadde ønsket.

  SvarSlett
 7. Covent Garden er skøn :-) Du godeste, hvor er jeg misundelig - sikken en shopping-tur. Det bliver altid godt, når alle deltagere er determinerede og indædte shoppere og der tror jeg nok, I har et fælles gen, du og din datter :-)

  Dejlige ting, du kom hjem med :-)

  SvarSlett
 8. Ser ut til å ha vært en herlig tur :-) Jeg kjenner at jeg har veldig lyst til å dra til London igjen - jeg er veldig glad i byen :-D

  God påske - klem Siv

  SvarSlett

Tusen takk for besøket. Ekstra glad blir jeg om du legger igjen en hilsen.