10. juni 2014

Skal jeg ta sjansen?

Etter flere litt mislykkede prosjekter med pinnene har jeg et stort behov for å kjøre litt safe. Første mislykkede prosjekt var jakken hvor det ikke var nok garn til å lage lange ermer. En jakke som mer eller mindre har fått ligge urørt i skapet etter at den var ferdig. Så skuffelsen med den figurnære modellen Madeline av Kim Hargreaves - som endte opp med fasong som en sekk på grunn av garnkvaliteten! For å ikke glemme Mia av Leila Hafsi, som ble både lang og litt uformelig. Jeg har rett og slett ikke lyst til å bruke timer på et arbeid som kommer til å nede opp som en skuffelse.
Dunlin i 55 % lin og 45 % bomull på pinnene. Holder den fasongen?

På pinnene har jeg nå en lin-og bomulls-kvalitet på pinnene fra Dunlin.dk. En tilsynelatende spennende kvalitet kjøpt på Sommerfuglen i København, på en jobbtur hvor jeg mer eller mindre datt ut av taxien foran butikken. Tror jeg klarte å handle med meg 8-10 nøster med ulike herligheter på 5 minutter. Ikke veldig gjennomtenkt, men desto mer entusiastisk! Fargen er helt nydelig, men jeg er i tvil om garnet kommer til å holde fasongen som ferdig plagg. Så her ber jeg om tips fra dere. Er det noen av dere som har strikket med denne kvaliteten? - Og hvilke erfaringer har du/dere med den?
En liten sko-smell satte feriebudsjettet litt tilbake, men jeg kan nesten garantere at det sto mitt navn på disse skoene. 
Skattejakt
Graving i lageret skyldes både at jeg har behov for å rydde litt plass, jeg skal tross alt snart på ferie med tillatelse til å shoppe, kombinert med at jeg har behov for å spare litt penger til den samme ferien. Overbevist om at det finnes flere enn meg som anser garn- og tekstilkjøp på ferieturer som skatte- og suvenirjakt, så har jeg laget en liten oversikt over noen av mine favoritter som jeg har kommet over på reise. Selv pleier jeg å konferere med min gode venn Google før jeg drar på tur, i håp om å finne gode tips hos andre håndarbeidsbloggere med sammenfallende interesser. Jeg håper denne oversikten kan være til nytte for andre på skatte- (garn/tekstil)jakt.

7 kommentarer:

 1. Jeg er en sånn kjedelig strikker som ikke tester ut mye nytt garn, så dette har ikke jeg prøvd.

  Takk for oversikten over skattelista - fantastisk bra!

  SvarSlett
 2. Kjipt når plagg ikke blir som forventet!!! Og særlig med timer og garn som går inn i dem!!!! Kanskje du kan selge dem til venner og kjente?? Kvaliteten du nevner kjenner jeg ikke. Bomull strikker jeg aldri i, og lin har jeg kun brukt sammen med ull. Erfaring med lintøy er jo at det gir seg ved bruk - og bomull sagger jo som vi vet. Kanskje noen på Ravelry har brukt det???? Håper ikke du må søke om å shoppe på feire - det er jo ferie :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tipset om raverly. - det burde jeg jo ha kunnet tenkt på selv. :)
   Som du sier, lin har ikke akkurat ord på seg for å holde fasongen, mens en del bomullsgarn kan sige. En "farlig" eller vel spennende kombinasjon kan man kanskje si. Men så er fargen sååå fin.

   Slett
 3. Kære Helle - blev helt forvirret, for jeg syntes jeg så et indlæg, hvor du reklamerede for den færdige Anais, men nu er det væk??
  Nå men dunlin kan godt være lidt løsagtigt i det, jeg synes, det er superlækkert, men ville nok ikke vælge det til en helt stram sag, men en model, der godt må give sig lidt :-)
  Super sød kjole, du kom frem til i sidste indlæg, men den var nu også fin med Anais over :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har helt rett i forvirringen Lene. :) Anais ble publisert ved en feiltagelse før blogginnlegget var ferdig skrevet. Så, Anais kommer straks tilbake på bloggen. Innlegget må bare skrives ferdig først.

   Slett
 4. Alltid koselig å titte innom bloggen din Helle, og som alltid viser du frem noe fint siden sist jeg tittet forbi :)
  Garnet vet jeg ingenting om og jeg håper du får hjelp av noen, fargen er nydelig så skjønner at du falt for det. Digger også skoene, knalltøffe!

  Kjempegøy å se fovandlingen din av kjolen i forrige innlegg. Selv om jeg synes du er fin i den lange varianten, liker jeg helt klart din versjon best. virkelig fint snitt til deg, og en anvendelig sommerkjole.

  Til slutt må jeg kommentere den fine bolerojakken, fjærvekt, den falt jeg skikkelig for. Og når jeg fulgte linken din fant jeg en haug med inspirasjon og nye oppskrifter til strikkelisten min, kjempegøy.

  ps: takk for den fine skattejakt-listen, en kjempeidè synes jeg og tar stafettpinnen videre og kommer tilbake med en liste på min blogg etterhvert :)

  SvarSlett
 5. Heisann
  Jeg henger meg på Lene, og etterlyser Anais innlegget, men som du sier, så kommer det tilbake. Ble litt fortvilet da den var avbildet i blogglisten min, men borte vekk her på siden din......
  Nyyyydelig garn og skjønn farge på bomull-lin garnet. Aner ikke hvordan det ter seg, men jeg sier som de andre synsere her, at bomull og lin siger litt.........så
  Hva med feks å strikke med en bomull sytråd? Vet at Gitte har gjort det ved noen anledninger, da hun ikke vil få en "numse" i skjørtet hun strikket.
  Skoene står det jo ditt navn på. Selvfølgelig MÅTTE de bli med deg hjem. Lekre er de.
  Jeg er altså i KBH nå, og faktisk var jeg IKKE innom Sommerfuglen da jeg gjorde byen tidligere i dag. Jeg skal videre til Jylland i morgen, på Garnstafett i Århus i helgen, og der bugner det av div. garn. Egentlig har jegvbestemt meg for å kun kjøpe oppskrifter og bøker denne gangen.....men vi får nå se. Lommeboken er ikke tykk, og jeg prioriterer mat og kos sammen med venninnene først. Det er viktig på tur. Og så skal jeg hilse på Strikkesøstrene igjen. Jeg tror det er tre år siden sist.......
  Lykke til med ditt neste prosjekt . Jeg håper du finner ut av det, Helle.
  Klem

  SvarSlett

Tusen takk for besøket. Ekstra glad blir jeg om du legger igjen en hilsen.