10. juni 2014

Skal jeg ta sjansen?

Etter flere litt mislykkede prosjekter med pinnene har jeg et stort behov for å kjøre litt safe. Første mislykkede prosjekt var jakken hvor det ikke var nok garn til å lage lange ermer. En jakke som mer eller mindre har fått ligge urørt i skapet etter at den var ferdig. Så skuffelsen med den figurnære modellen Madeline av Kim Hargreaves - som endte opp med fasong som en sekk på grunn av garnkvaliteten! For å ikke glemme Mia av Leila Hafsi, som ble både lang og litt uformelig. Jeg har rett og slett ikke lyst til å bruke timer på et arbeid som kommer til å nede opp som en skuffelse.
Dunlin i 55 % lin og 45 % bomull på pinnene. Holder den fasongen?

På pinnene har jeg nå en lin-og bomulls-kvalitet på pinnene fra Dunlin.dk. En tilsynelatende spennende kvalitet kjøpt på Sommerfuglen i København, på en jobbtur hvor jeg mer eller mindre datt ut av taxien foran butikken. Tror jeg klarte å handle med meg 8-10 nøster med ulike herligheter på 5 minutter. Ikke veldig gjennomtenkt, men desto mer entusiastisk! Fargen er helt nydelig, men jeg er i tvil om garnet kommer til å holde fasongen som ferdig plagg. Så her ber jeg om tips fra dere. Er det noen av dere som har strikket med denne kvaliteten? - Og hvilke erfaringer har du/dere med den?
En liten sko-smell satte feriebudsjettet litt tilbake, men jeg kan nesten garantere at det sto mitt navn på disse skoene. 
Skattejakt
Graving i lageret skyldes både at jeg har behov for å rydde litt plass, jeg skal tross alt snart på ferie med tillatelse til å shoppe, kombinert med at jeg har behov for å spare litt penger til den samme ferien. Overbevist om at det finnes flere enn meg som anser garn- og tekstilkjøp på ferieturer som skatte- og suvenirjakt, så har jeg laget en liten oversikt over noen av mine favoritter som jeg har kommet over på reise. Selv pleier jeg å konferere med min gode venn Google før jeg drar på tur, i håp om å finne gode tips hos andre håndarbeidsbloggere med sammenfallende interesser. Jeg håper denne oversikten kan være til nytte for andre på skatte- (garn/tekstil)jakt.