12. juni 2014

Anais for 3dje gang

Endelig er den her - jeg beklager forvirringen! Innlegget ble ved en feiltagelse publisert før det var skrevet ferdig! Men overskriften stemmer, dette er den tredje i rekken av Anais. Kanskje helt overflødig å fortelle at dette også er en favoritt-modell. Første gang ble den strikket gjorde jeg den om til en jakke, det vil si at jeg la 10 cm til på lengden. Dessverre strikket jeg den i et garn som gjorde den ganske uegnet ved bruk, den mistet rett og slett fasongen. En silke og alpakkablanding som ikke var å anbefale til denne modellen. 
Anais fra Kim Hargreaves, strikket i Cotton Glace.
Nummer to i rekken var feriestrikken i fjor. Den ble strikket som bolero i en klar og sommerlig oransje. Det er et eller annet ved mønsteret som er nesten terapeutisk å strikke. Den fungerte i alle fall utmerket som bil-strikk. - På passasjersiden får jeg kanskje understreke.
Denne gangen tror jeg at jeg klarte å styre unna feil på ryggen. 
Jeg hadde egentlig planlagt å spare denne som ferie- og bilstrikk i år også, men kunne simpelthen ikke vente med å få noe som jeg visste ville bli bra på pinnene etter en rekke mislykkede prosjekter. Samme garn som forrige gang, Cotton Glace fra Rowan. Det holder fasongen og er godt å strikke med.
Knappene fantes heller ikke i lageret, men heldigvis ikke den største kostnaden. 
Denne gangen fulgte jeg mønsteret til punkt og prikke. Ingen utfordringer, heldigvis, når det er tredje gang man har samme prosjekt på pinnene. Jeg var litt spent på om jeg strikket rett størrelse, jeg strikker i et garn som er litt tykkere enn det anbefalte garnet og har gått ned en størrelse i oppskriften. Men når du strikker dette mønsteret trekker hele strikketøyet seg sammen, og det kan ligne mer på størrelse 8 år enn størrelse small.
Det turkise i kjolen kommer ikke så godt frem på bildet, men jakken passer fint i fargen.
At den ble turkis er ingen tilfeldighet, da den er et naturlig resultat av min pågående blå-periode. Dessuten syntes jeg den ble et fint følge til redesign-kjolen når først den andre turkise toppen (Madeline) endte som en flopp. Garnet regner jeg som lagervare, selv om jeg måtte ut og sikre et lite påfyll for å få nok garn til jakken.
Fint følge til kjolen som foreløpig har fått status som sommerens favoritt. 
Resultatet
Denne var litt "bankers". Det vil si at jeg visste at jeg kom til å bli fornøyd med modell, passform, farge og kvalitet. Godt å kunne ha noen slike innimellom, selv om det er morsomt med nye utfordringer. Et nytt ferieprosjekt må selvfølgelig finnes frem nå som jeg tyvstartet på dette, men jeg har heldigvis ennå noen uker igjen på å fundere på hva det bør bli.
Ikke bare Maja som synes varmen kan være litt i meste laget. Vi var flere som holdt oss i skyggen i Pinsen. 
Feriemodus
Jeg merker at omgivelsene rundt meg begynner å gjøre seg klare for sommerferien. Et sikkert tegn er at de som har hytter ved sjøen reiser bort hver helg, og badetemperaturene blitt en fast spalte i avisen. Husbonden og undertegnede skal på vår lengste aleneferie noensinne, selv om det antageligvis blir normalen heretter. Det er nå en gang rart når barna er blitt voksne og tydelig ønsker å leve sine liv. Om jeg tenker tilbake var jeg allerede ute av redet og i full gang med voksenlivet når jeg var på deres alder. Jeg så det bare aldri fra mine foreldres side.
Den lille begynner å bli en voksen dame. Det merkes på både godt og vondt.
Sommerferien er i år inndelt etter behørig ansvar for hus-, drivhus og hundepass. Ikke bare enkelt når 4 voksne skal sjonglere foretrukne ferieuker, gjerne innenfor fellesferien. Årsaken til sjongleringen er Maja. Familiens firbente midtpunkt, går inn i sitt 72 (hunde)år og er blitt påtagelig mindre begeistret for forandringer. Ikke er hun spesielt glad i varme heller, selv om hun nok gjerne hadde vært med på bilferie da bilkjøring fortsatt er en svært populær aktivitet. Gleden ved å stikke hodet ut av bilvinduet for å la ørene flagre i vinden er tydeligvis sterkt undervurdert. Kabalen med foretrukne ferieuker gikk heldigvis til slutt i orden,og dermed utfordringen med hus- og hundepassere også løst. Nedtellingen til 4 uker med hvilepuls kan dermed straks begynne. - Jeg må bare finne ut hvilken feriestrikk jeg skal ha med meg, - og kanskje Google noen garnbutikker først...?

Faktaboks 
Design: Anais av Kim Hargreaves, hefte Misty
Materialer: 250 g  Cotton Glace 50 g = 115 m (575 m)
Fra lager: ja
Farge: Windsor 849
Kjøpt hos: Lillestrøm sysenter
Strikkefasthet: 25 m = 10 cm på p 3
Tilbehør: 9 knapper
Størrelse: 36