26. juli 2013

Oppussing i varmen

Jeg skal vokte meg vel for å klage over varmen, for vi på Østlandet opplever i juli den beste sommeren på 15 år om vi skal tro mediene. Jeg har likevel krøpet inn i skyggen når solen steker på det varmeste, og vært takknemlig for en kjølig kjeller, hvor tilfeldigvis også syrommet befinner seg. Som jeg fortalte i forrige innlegg har vi holdt på med å rydde i forbindelse med planlagt oppussing, noe vi også har gjort i le av stadige nye varmerekorder.
Blir dette sommergenseren? 100 % bomull, men faktisk litt i overkant tykk når gradestokken nærmer seg 30C.!
I løpet av den første ferieuken har vi fått satt inn nye skyvedører til garderoben på soverommet vårt, malt en vegg og sydd nye gardiner på samme rom. Det har blitt nye gardiner på kjøkkenet og på rommet til sønnen i huset. Husbonden, (som er nedsyltet i forkjølelse), la samtidig nye lister rundt vinduet  og monterte ny taklampe. I kjellerstuen til barna har nye bilder har kommet opp på veggen og nye pynteputer har sett dagens lys. Det kan trygt sies å ha blitt mer enn en tur til Ikea og stoff og stil disse dagene. På syrommet holder jeg fortsatt på å rydde og sortere, og er i ferd med å lage en pose med stoffrester til designlinjen som datteren i sin tid gikk på.
"Wonderful Owl" heter stoffet, og pryder nå kjøkkenvinduet.
Det har blitt lite tid til strikk, og når jeg har strikket har ting ikke gått etter planen, med den følge at de fleste delene har blitt strikket ikke en men gjerne 2 ganger. Det kan trygt sies å ikke være noen smart måte å strikke på. - Det startet med at jeg ikke syntes halsfellingen ble pen på forstykket, uten at jeg helt så hvordan jeg kunne løse det på en god måte. Først da bakstykket nesten var ferdig, oppdaget jeg at strikkefastheten jeg hadde tatt utgangspunkt i ikke stemte. Selvfølgelig med opprekk som resultat. Dette resulterte i at forstykket også delvis måtte strikkes på ny. Denne gangen ble jeg dog mer fornøyd med halsfellingen, så det var alltids noe.
En liten rynk ble lagt øverst på ermene som en løsning over at de egentlig
var strikket litt for vide i forhold til ermehullsåpningen.
Ermene var egentlig greie, om jeg bare hadde strikket uten å se på TV på samme tid. Det resulterte i  2 feilstrikkinger, hvorpå det ene ermet ble strikket ikke 2, men 3 ganger! Paradoksalt nok holdt hele prosjektet på å strande fordi jeg synes det er usigelig kjedelig å montere og feste tråder. Spesielt når det har vært så mye plunder med et arbeide som dette. - Men det er vel litt av prisen når man strikker uten mønster..?
Festing av tråder = utrolig kjedelig.
Resultatet
Jeg er egentlig fornøyd med resultatet, til tross for alt plunderet underveis. Når jeg kjøpte garnet var planen en enkel topp med korte ermer, noe jeg opplever at jeg har lykkes med. Selve mønsterborden i genseren er hentet fra Arielle, av Kim Hargreaves. Ryggen holdt jeg helt enkel uten mønster, og er fornøyd med det. Garnet har jeg bare gode erfaringer med. Det virker stødig, og var veldig godt å strikke med. Fargen kan best beskrives som oker/gull, selv om den egentlig heter lys oliven.
Enkel bomullsstrikk kan by på større utfordringer enn man skulle tro!

Ferie(strikk) og shopping
Etter en uke med rydding og turer på Ikea, begynner feriefølelsen endelig å sige inn. Et raskt søk på Google kunne imidlertid bekrefte mine bange anelser, at det tilsynelatende ikke er en garn- eller stoffbutikk i mils omkrets i det området vi skal feriere i, så  jeg må sørge for å få med meg både nok garn og strikkepinner når jeg om kort tid pakker kofferten. Datterens nabo som er bosatt i Italia kunne imidlertid berolige meg med at sjansene for å finne noen lekre burgunderrøde sko og eller en ny veske var så absolutt tilstede, selv om garnbutikker var en mangelvare. Jeg ser med andre ord ikke helt svart på situasjonen. - Dessuten er lageret så fullt nå at det egentlig er helt greit om det ikke kommer mer inn der før det har gått en (lang) stund. 
Anais fra Kim Hargreaves hefte Misty. En koselig bolero i en frisk sommerfarge.
Den utvalgte feriestrikken  Anais, er allerede på pinnene, denne gangen i en litt frisk oransje. Den første Anais ble strikket i en alpakka-blanding, i en litt gråbeige farge. Og endte absolutt ikke opp som en hit. Både farge og garn ble helt feil til modellen. Jeg har heldigvis større tro på denne utgaven både som feriestrikk og bruk i etterkant. - Mon tro om jeg har pakket nok garn...?


Faktaboks
Design: eget, mønsterbord er lånt fra Arielle, Kim Hargreaves hefte Misty.
Materialer: 300 g Cotton Classic Thaki Yarns, 600 meter
Fra lager: ja
Farge: Oker/gull/lys oliven 3570
Kjøpt hos: The Yarn Company
Tilbehør: intet
Pinner: 3 og 3,3/4
Strikkefasthet: 21 m på pinne 3, 3/4 = 10 cm
Størrelse: 36

8 kommentarer:

 1. Ny fin sommer topp - fint resultat! God ferietur!!!

  SvarSlett
 2. Jeg bliver helt fornøjet med, at du også strikker forkert ;-) - jeg har lige trevlet op! Hvor er det en skøn bluse, du har fået lavet og så har du lavet dit eget "Helle-look" på ærmet, fikst :-)
  Både Anais og Arielle hører jo til yndlingsbluserne her hos mig, har strikket dem begge, nogle indtil flere gange ;-) - det er en meget smuk orange, du har valgt og bomuld er altså det bedste valg til de bluser :-)

  SvarSlett
 3. Heisann
  Hadde jeg enda sett bildene, så kunne jeg sagt mye, men jeg ser bare gulltoppen med rynke- ermer, og må skryte av den og si det var et smart påfunn.......som jeg også har jukset meg til noen ganger.
  I motsetning til deg, så hater jeg å rekke opp strikketøy, og jukser og styrer litt underveis.......og som mitt siste prosjekt, så blir alt jeg strikker også litt for stort. Men bedre for stort enn for lite........det er jo helt umulig å skulle slanke seg til å passe et plagg, nei, det orker jeg ikke.hi hi
  Skal si dere har fått gjort mye i huset. Jeg har også mange planer på gang, men mangler penger til det.....så det får komme litt senere i år.
  En langfrihelg venter neste helg, og jeg gleder meg villt til å gjøre noe hyggelig sammen med resten av familien.
  Ha en riktig fin ferietur til Italia. Ikke pakk så mye, så får du gode unnskyldninger til å kjøpe deg noe, for du tok jo altfor lite tøy med ;)

  SvarSlett
 4. Tænk at du også laver sådan nogle fejl. Det er altid godt at vide, at man ikke er den eneste, det driller for.
  Når det er sagt er du jo sluppet ualmindelig godt fra det. Resultatet er en superflot sommerbluse i en dejlig farve.
  Jeg er sikker på, at din anais bliver fantastisk.

  SvarSlett
 5. Resultatet er blevet rigtig, rigtig flot - så godt at du ikke gav op.

  Jeg hader også at hæfte - og specielt bomuld..... Det er så kedeligt, og også svært at få pænt i bomuld. Da er uld meget bedre og man kan strikkehæfte!!!

  SvarSlett
 6. Så flott topp, liker puffen på ermene :)

  SvarSlett
 7. Flott å se hva du får til uten mønster. Veldig imponerende!!!! Ønsker dere en flott ferie i Italia!!!

  SvarSlett
 8. Hej, ny dansker på din blog. Dine kjoler du syr er fantastiske, hvor kan man dog finde sådan et mønster i Danmark? Min blog står lidt stille for tiden, men Hej til dig:o)

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.