18. juli 2013

Dette blir vel den fjerde eller var det den femte?

Noen ganger når man finner buksen, da snakker jeg selvfølgelig om buksen med stor B, da kjøper jeg ikke en bukse, men 2 eller 3 i slengen!  Du vet den buksen som endelig sitter som et skudd. Den strammer ikke på feil steder og yter bakenden rettferdighet, eller gir en illusjon av noe som kan minne om et løft. Jeg har ikke funnet den buksen, men derimot funnet min kjolemodell denne sommeren. Når den i tillegg er feminin og bekvem på grunn av materialvalget så kunne det nesten ikke blitt bedre. Ikke at den byr på så mye løft av ende-partier, men det er nå en gang grenser for hva man kan forvente av en kjole.
Har man funnet en favoritt så gjelder det å  holde på den. 
Det er jerseykjolene jeg har sydd til det kjedsommelige denne våren som har inntatt syrommet. Dette er altså den 4.de kjolen (tror jeg) jeg syr etter det samme mønsteret. Modellen er lettsydd, da det meste av kjolen gjøres via overlock-maskinen. Det at den er sydd i jersey gir også mer spillerom for passformen, enn når man velger mindre elastiske kvaliteter. At den i tillegg er klippet og sydd i løpet av en kveld er ikke et mindre pluss i denne sammenheng. 
Det er den blå blomstrede kjolen - mot alle odds -som har vært den største favoritten denne våren og sommeren. 
Denne jerseykjolen er en erstatning for en marineblå kjole jeg hadde med meg hjem fra Italia for flere år siden. En favoritt inntil den fikk en ufrivillig omgang i tørketrommelen og kom ut som noe ganske ugjenkjennelig. I alle fall noe i en mye mindre og trangere utgave enn originalen, i tillegg til at en del av detaljene på kjolen hadde gått i oppløsning. 
Enkel i fasongen, med lite innsnitt eller annen "skreddersøm".
Jeg har hatt et litt ambivalent forhold til mørkeblått i mange år etter å ha arvet mørkeblå klær fra en storebror gjennom store deler av barndommen. Sagt på en annen måte: mørkeblå pologensere kommer neppe inn i mitt klesskap igjen. Ettersom alderen gjør ansiktet mer markert ble mørkeblått en "snillere" farge enn sort, som ble byttet ut til fordel for den snillere blå varianten. Blått viste seg også som et fint tilskudd til brunt (favoritt-fargen). Etterhvert har jeg lært å sette pris på den litt konservative fargen, som gir et ordentlig inntrykk samtidig som den er relativt enkel å pynte eller endre med bruk av kontrastfarger til. 
Den enkle blå sløyfen i kjolestoffet ble løsningen etter mye prøving og feiling. 
Resultatet
Kjolen er mye enklere enn den kjolen den erstatter, uten at det behøver å være negativt. Kvaliteten virker god, det er god og tung fald i viskose-jersey, noe som gjør at den både sitter bra og krøller lite. Den besto i testen etter en dag på jobb! Jeg hadde først tenkt å lage knytebånd under bysten, men byttet det ut med en enkel sløyfe. Denne forsøkte jeg også å lage i et kontraststoff, uten at det gjorde den store susen. Sløyfen ble litt "slappere" enn jeg hadde planlagt, så det er mulig jeg legger inn vliseline eller noe annet som kan stive den opp etterhvert. Med andre ord, ingen store mangler. 
En enkel kjole er lett å pynte opp eller ned med okergul jakke, oransje sko eller var det burgunderrøde de skulle være?
Hva hunden gjør med klærne dine når du er borte
Under en lunsjdiskusjon på jobben oppdaget jeg nylig at jeg jeg ikke var alene om å ha en hund som stjal klærne mine. Vårt firebente familiemedlem har mer enn en gang tatt med seg ymse klesplagg fra matmor og begravd dem godt ned i kurven sin. Og jeg har mer enn en gang lurt på hva hun gjør med dem, når jeg for n-te gang drar en genser full av hundehår opp fra kurven hennes. Verst er det når hun har fått tak i go-blazeren din akkurat den dagen du har et viktig møte på jobben og etter febrilsk leting oppdager at den krøllete og hårete bylten i kurven til hunden likevel ikke er tøflene til husbonden. 
Langt flere bruksmuligheter enn jeg var klar over. 
En søndag morgen tok jeg henne på fersken og oppdaget jeg hva hun bruker undertøyet mitt til. Må innrømme at jeg er en smule overrasket, men må berømme henne for å se muligheter jeg ikke hadde tenkt på. Mulig vi bør vurdere lås på vaskerommet? 

Faktaboks 
Design: eget
Materialer: 1,5 m viskose-jersey
Fra lager: ja
Farge: mørkeblå
Kjøpt hos: Lillestrøm Sysenter
Tilbehør: intet
Størrelse: 36

7 kommentarer:

 1. Skjønner godt at denne modellen er blitt en favoritt, den sitter som et skudd på deg og er både stilig og feminin. I tillegg ser den utrolig behagelig ut, og det er alltid en pluss :)

  Morsomme bilder av Maja, høres ut som hun har en stor og herlig personlighet :)

  SvarSlett
 2. Herlighet, hunden din er bare såååå skjønn. Jeg ser jo hvor hun storkoser seg i kurven sin. Litt annen måte å bruke bh på, men det ser ut til at hun synes hun er fin med den på.
  De flotte kjolene du har sydd. Jeg ser at passformen er fin, for jeg har en Desigualkjole, ganske lik disse kjolene dine, i figuren, og jeg elsker den kjolen. Jeg er smalest like under bysten, og der sitter den godt, med litt vidde litt etter litt over mage, som ikke alltid er like smal........kremt...omtrent aldri.
  Du sparer mye på å sy dine egne kjoler.
  Blått har heller aldri vært favoritten her hos meg heller. Men jeg prøver meg frem, litt etter litt.
  Ha en riktig fin helg, Helle.

  SvarSlett
 3. Altså Helle - den hund er da alternativ og idérig :-) Fin påklædning i sommervarmen.

  Jeg kan godt forstå at du er vild med den kjole. Faconen er meget flot - alt hvad du syr er flot :-) og du er rigtig god til at udvælge det helt rigtige stof, og få noget meget lækkert ud af det.

  Jeg er vild med mørkeblåt og sort. Egentlig burde jeg bruge brunt og grønt - men...... Man har jo sine favoritter :-)

  Fortsat rigtig god sommer.

  SvarSlett
 4. Kjolemodellen er virkelig flot til dig og den ligner bestemt ikke noget man kan sy på en aften.
  Jeg synes marineblå er en flot og klassisk farve, der passer til det meste. Den trøje du har på over kjolen er rigtig god sammen med.

  Altså hunden er da ikke til at stå for. Det må være ren kærlighed til dig, der får den til at "låne" dit tøj. Den savner dig simpelthen, når du ikke er hjemme, tror jeg.

  SvarSlett
 5. Du har snart så meget flot tøj, at du må skifte flere gange om dagen for at få kjolerne luftet. Pasformen på det du syr er perfekt. Flot lavet.

  SvarSlett
 6. Herlig kjole og herlig hund! Jeg har fortsatt ikke funnet noen favorittmønster, men regner med at de dukker opp etter hvert - av en eller annen grunn har jeg lettere for å sy det samme to ganger enn å strikke noe om igjen. Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 7. Fin kjole ;o) Og skjønner helt hva du mener om at når man finner favoritter så tar man dem i flere utgaver... Spesielt bukser.
  Hunden din er utrolig sjarmerende, hadde ei katt(!) som stjal klær.. Tok gensere med under senga og kosa dem i stykker. Heldigvis var dette i en av mine kreative studentperioder, så mange fikk nye design i form av applikasjoner ;o)
  Ha en fortsatt fin sommer, Helle

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.