14. juli 2013

Opprydning

Vi har fått noen helt fantastiske sommerdager til del. Dessverre har vi ikke startet ferien ennå, men nyter ettermiddagene på terrassen etter beste evne. Værvarslet har vært så lovende at både designerspiren og undertegnede kostet på oss både ny bikini og shorts, før vi dristet oss til å prøve badevannet på hjemlige breddegrader. Det fine været legger derimot en demper på både blogging, tid i cyber space og ikke minst tid i syrommet. Det jeg derimot har brukt tid på, foruten å stikke nesen i en bok, er å rydde! Ja du leste rett: rydde...
Varme og late dager på Ingierstrand minner om at sommer i Norge kan være det beste som er. 
Vi har et par oppussings-prosjekter planlagt for den første ferieuken vår, som krever at vi rydder plass. Det fine været ga meg omsider også den nødvendige motivasjonen til å hente frem sommerklærne og pakke ned vintergarderoben.
I den prosessen sorteres det, kastes og gis bort. Mens noe legges til side for omsøm. Jeg vet ikke hvordan det er med andre, men selv så opplever jeg at rydding av denne sorten nærmest har noe terapeutisk over seg. For mens jeg rydder og sorterer i skuffer og skap, opplever jeg at det samme skjer til en viss grad mentalt. Bort med gammelt gruff og rot, inn med ny inspirasjon!
Sommerkolleksjonen er nesten ferdig, men så har høsten alltid vært favoritt årstiden. 
Syrommet er nemlig ett av de rommene jeg må rydde for å få ominnredet litt. Husbonden har lovet meg ny arbeidsbenk, noe jeg ser frem til. At jeg har mye stoffer og garn liggende må være hevet over enhver tvil. Utfordringen er at jeg ikke klarer å sy og strikke like fort som ideene og inspirasjonen melder seg. Selv om jeg hadde sluttet i jobben skulle jeg hatt problemer med å holde tritt med en til tider overaktiv kreativ side. En ting jeg har lært kan hjelpe meg å huske hva jeg har tenkt i kjøpsøyeblikket og som hjelper meg å fullføre prosjektene er inspirasjonskart eller mood boards. Her setter jeg modeller og farger ned på papir, som hjelper meg å strukturere og avstemme farger og uttrykk jeg har lyst til å arbeide med.
Høsten er preget av både farger som finnes i lageret og som inspirerer til arbeidslyst!
Jeg gru-gleder meg til høsten, for jeg vet det kommer mye fint i både garn og stoffer. Dvs, farger jeg liker, som burgunder, mørk petrol, mørk brent oransje for å nevne noe... Da skal det holde hardt å se en helt annen vei når man tilfeldigvis har forvillet seg inn hos den lokale garn- og tekstil-pusheren.
Litt småpussel som armbånd klarer jeg å få tid til i varmen. 
Innkjøpsstopp?
Kanskje et totalforbud mot å nærme meg butikker en god stund fremover kombinert med en plan for å sette av tid for hobby er løsningen. At de jeg deler hus med ikke har den helt store troen på min gjennomføringsevne som
ikke-shopper kom frem under en (frem til da) hyggelig lunsj, hvor designerspiren og husbonden fleipet med at ferien i år antageligvis var lagt opp etter hvor jeg hadde funnet garnbutikker i Italia. De var således skråsikre på at jeg fant hoteller først etter at jeg hadde funnet garnbutikkene..  Litt fortørnet bedyret jeg at jeg da virkelig ikke hadde Googlet frem en eneste garnbutikk for denne turen. Et par burgunderrøde sko sto derimot gjerne på ønskelisten.. Husbonden kommenterte da tørt at det måtte vel være den eneste fargen igjen som jeg ikke hadde sko i allerede.
Fra Piemonte..
Nå ja, sannheten kan virkelig svi. Imens forsetter vi å rydde, gjøre klar for litt oppussing, nyter en og annen dag på stranden med medbragt niste og strikketøy, og i kveld tar husbonden og undertegnede en altfor sjelden tur på kino for å se World War Z. Sommerferien er heldigvis ikke langt unna, for sommerfølelsen har allerede kommet med eller uten sko- eller garnkjøp i nærmeste tid. Om jeg kommer til å Google frem en garnbutikk i Piemonte...?
Vi få nå se. :)

9 kommentarer:

 1. Mon ikke, du gør? ;-)

  Jeg kender til de alt for mange ideer, der myldrer rundt og projekter, der gerne skal startes op, hellere før end siden og nu, hvor jeg har set dine mood-boards ville jeg virkelig ønske, jeg ku tegne - hold da op, hvor er det en fantastisk ide :-)

  Og jo - jeg er helt sikker på, at skabsrydning er terapi - det virker i hvert fald også for mig og så godt det føles, når man har været igennem processen - så er der renset helt ud både i skabet og sindet ;-)

  Glæd dig over at have ferien til gode :-)

  SvarSlett
 2. Det er godt at det er fint vær, selv om man er på jobb. Så har man noe å glede seg til når arbeidsdagen er over.
  Rydding, ja....det skulle vært gjort her også. Jeg kan nevne at jeg var flink på våren, før vi skulle hakonfirmasjon. Jeg kastet, vasket og ryddet.
  Jeg har noen oppussingsplaner jeg også, og det involverer også rydding først.
  Moodboards, så genialt. Jeg har en bok jeg skriver og tegner ned ideer i, men jeg tror den ligger på loftet, uff. Ellers har jeg alltid planer omnen jeg vil lage....ikke noe problem med det, nei. Det er bare tiden.....
  Skal på tur i september og feire bursdagen min. Derpr holder jeg ut isommer :)
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
 3. Å, det er deilig å rydde, både utenfor og inni :) Men lageret mitt får du aldri, uten det blir jeg helt handlingslammet, så jeg nekter å ha dårlig samvittighet for det, selv om jeg av og til gjør en innsats for å bruke mer av det - mest så jeg får plass til noe nytt.

  Og apropos hoteller og garnbutikker - jeg booket nettopp hotell i Køben bare for å oppdage etterpå at Sommerfuglen ligger rett rundt hjørnet. Og det var faktisk tilfeldig!

  SvarSlett
 4. Så deilig for deg å få ny arbeidsbenk! Og litt opprydding i sysakene er jo ofte med på å gi næring til inspirasjonen :)
  Det med Mind Boards var en skikkelig god ide. Men det blir speseilt bra hvis man er like flink som deg å tegne. Selv lager jeg ofte skisser men de havner både her og der og det er ikke noe system på det så det koker oftest bort i kålen....
  Jeg ønsker deg lykke til i jakten på de burgunderrøde skoene. Du finner sikkert noen fine ... kanskje til og med flere ;)

  SvarSlett
 5. Hei Helle ;o)
  Opprydding er absolutt terapi!! Kjenner det veldig godt nå når jeg har ryddet bestemors hus. De andre i familien foreslo at vi skulle bare leie et firma til jobben, men mitt valg om å gjøre jobben ble så riktig. Nå kan vi selge huset, og jeg vet at det ikke er noe jeg kommer til å angre på senere ;o)
  Og æ rydde kjelleren her i huset også, hvor mange glass trenger man egentlig???
  Garn og stoff kjøpestopp er ikke noe problem, man bare bestemmer seg! Jeg klarte det i 2 år..
  Sommerklem

  SvarSlett
 6. Lykke til med oppryddingen. En god idé - så ser du hva du har.... Og kan glede deg over alt sammen. God sommer!!!

  SvarSlett
 7. Det gode ved at rydde op, udover at man får en fin orden er, at man pludselig kan se nye anvendelsesmuligheder end dem man oprindeligt havde tænkt sig. Sådan er det i hvert fald for mig.
  Jeg forstår præcise hvad du mener. Har også alt for meget garn og bør ikke købe noget de næste 50 år. Har dog svært ved at lade være og de farver du nævner til efteråret, kan allerede gøre mig helt ør og sætte shopping tankerne i gang.
  Måske skulle vi indføre en "brug af dit lager" aftale, den er bare svær at holde.
  De sko er du i hvert fald nødt til at have. Og hvad med mandens værktøjs lager? - Måske har han lige så meget værktøj, som du har stof og garn.

  SvarSlett
 8. Hos oss er det også oppussingsplaner, så da må det ryddes og kastes. Og at det er god terapi, det er helt sikkert!
  Ønsker deg en fortsatt fin sommer og håper du finner de burgunderrøde skoene du ønsker deg!

  SvarSlett
 9. Rydding er dessverre et nødvendig onde, altfor mye som skulle vært sortert gjennom her også.....men det er utrolig godt når man bare får gjort det :)

  Håper du får en en flott ferie, og at du finner skoene du ønsker deg. Shoppe litt når man er på ferie hører liksom til ;)

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.