7. juli 2013

Ikke sommerferie helt ennå

Nedtellingen til sommerferien har begynt. For sommeren har endelig kommet til Østlandet, og gitt oss noen dager med både sol og varme. Så mens Oslo-folket strømmer til strendene, har undertegnede installert seg i hammocken med strikketøy og lesestoff. Jeg må bare innse det, jeg orker ikke så mye varme lenger før det "koker" i hodet. Lurer jo nå på hvorfor jeg absolutt skal til Italia når det er på det varmeste....
Skinnskjørt med applikerte hjerter - egentlig litt utenfor sesong,..... Men fint til høsten. :)
Regner med å komme til nesten tomme kontorer de neste ukene, og er egentlig litt glad for at det kan bli noen uker med et litt roligere tempo, - eller endelig litt arbeidsro som en annen kollega sa. Ikke at jeg skal klage over det, for det er lite som tyder på at høsten kommer til å by på fritidsproblemer. Vel vitende om at fritid er en kortvarig luksus har jeg til tross for det fine været tilbragt noen timer i syrommet. Og det egentlig med et høstprosjekt?
Et bånd ble sydd fast i linningen for at denne ikke skal vide seg ut. 
I syrommet hersker det for tiden et behersket kaos. Litt for mange planlagte og påbegynte prosjekter gir meg noen utfordringer i forhold til hva jeg skal prioritere å gjøre ferdig. At det skulle ble et skinnskjørt var ikke åpenbart, da det ikke akkurat tilhører sommergarderoben. Men nå ble jeg rett og slett inspirert til å sy mer i skinn etter å ha justert det røde skinnskjørtet. Og historien er som alltid full av endrede planer.
Skjørtet er foret med viskosefor.
For bare hør: Jeg var nemlig på jakt etter et Cognac-farget skinn. Skinnmakeren på Lillestrøm hverken hadde eller kunne skaffe til veie den fargen i den kvaliteten jeg ønsket, i lammenappa. Lettere frustrert over å ikke få tak i det jeg var på jakt etter, vurderte jeg seriøst noen sekunder en liten svipptur til Amsterdam og et besøk hos Aboeken, mens jeg febrilsk lette etter et alternativ. At jeg skulle ende opp med mørkeblått skinn hadde jeg ikke helt sett for meg, men slik gikk det nå en gang, uten at jeg helt husker hvorfor det endte opp som det logiske alternativet.
Skjørtet er laget smalt, og litt lite da skinnet vider seg raskt ut ved bruk. 
Etter å ha blitt ferdig med det røde skinnskjørtet var det frem med det mørkeblå skinnet for å finne på noe gøy med det. Jeg vurderte seriøst å lage en veske av det, men slo det fra meg da jeg har for liten erfaring med veskeproduksjon til at jeg hadde lyst til å eksperimentere med et nydelig skinn. - At det ikke var åpenbart at det skulle bli skjørt skyldtes størrelsen på skinnstykket. Absolutt ikke mye å leke med for å si det sånn. Med mye godvilje og en skjørtelengden 2-3 cm kortere enn det jeg normalt ville lagt den, (fortsatt et stykke igjen til lårkort), fikk jeg det likevel til.
Skinnet er sart, og tåler lite belasting før det blir hull og sår. 
Skinnene jeg kjøper i Lillestrøm er i en fantastisk myk og god kvalitetet. Det er imidlertid et lite men. Nettopp fordi de er så tynne er de tilsvarende sarte. Det skal omtrent ingenting til før du har laget sår i dem, noe som spesielt merkes dersom du må sprette opp en søm. Det blir sjelden pent. Denne gangen hadde jeg flere episoder hvor jeg var redd jeg hadde ødelagt både skinn og skjørt på grunn av feilsøm! I tillegg vider skinnet seg lett ut, noe som gjør at du bør sy plagget en størrelse for lite. - På grunn av feilsøm er ikke det et problem denne gangen. ...
Litt prøving med ulike motiver før "vi" endte opp med hjertene. 
For å sikre at jeg ikke skulle ende opp med "biker-mum" uttrykket så hadde jeg lyst til å applikere noe på skjørtet, slik jeg gjorde med det røde skinnskjørtet. Det toner plagget ned, og gjør det søtere og samtidig litt mindre tøft og sexy. Ulike alternativer ble vurdert, alt fra sommerfugler til blomster, hvor det til slutt var designerspiren som anbefalte hjerter. Litt skeptisk var jeg nok, vel ønsket jeg å gjøre det søtere, men søtt?
Hjertene ble først limt på før de ble sydd fast for hånd. 
Resultatet
Skjørtet sitter i alle fall trangt nok denne gangen. Som en følge av snaue mål og noe feilsøm sitter skjørtet som et skudd. Dessverre så var en av feilsømmene ved glidelåsen, noe som gjorde at skinnet under og ved denne fikk hard medfart. Til tross for pynting og førstehjelp med tekstilmaling, er det et felt som jeg rett og slett er redd for ikke vil tåle store belastninger før det kan revne. Bare tiden vil vise som jeg undervurderer kvaliteten på skinnet. En mulighet er å legge inn en tynn bise i akkurat dette omådet før jeg står med en stor revne midt bak..
Kanskje ikke like tøft, men hjertene skal gjøre skjørtet søtt og koselig. 
Lite blogging 
Til tross for at vi skriver langt inne i juli har det så langt ikke blitt så mye mer fritid som jeg hadde trodd. Det har verken blitt tid til blogging, strikk eller søm utover det vanlige. (Les søndag formiddag.). Nå krysser jeg fingrene for at de kommende ukene blir litt roligere, og holder været  seg ser jeg lyst på både strikketid og opptil flere nye bok-bekjentskap i hammoken. Det er i alle fall lov å håpe?

Faktaboks 
Design: eget
Materialer: 7 fot skinn, 0,5 m forstoff i viskose
Fra lager: ja
Farge: mørkeblått
Kjøpt hos: Jørn Jensen i Lillestrøm
Tilbehør: 23 cm glidelås, tekstil-lim, 0,8m tynt bånd til linningen
Størrelse: 36

5 kommentarer:

 1. Nok et flott skinnskjørt! Synes hjertene ble en fin detalj, akkurat passe søtt uttrykk.

  Kos deg i sommervarmen,
  klem

  SvarSlett
 2. Flott skjørt. Kvinnelig og fint. Søte hjerter gjorde seg her. Du, den blusen under her er superfin.
  Klem

  SvarSlett
 3. Imponerende stykke arbeid!! Likte pynten med hjertene veldig godt! Det er det som gjør skjørtet unikt! Toppen fra forrige innlegg må jo passe veldig bra til dette skjørtet også. Synes du alltid får tid til å trylle frem det utroligste med symaskinen! Det er jo ikke akkurat gjort i en fei å sy et slikt skjørt da :-) Kos deg i hammocken :-)

  SvarSlett
 4. Hvor er det en flot nederdel. Den ser fuldstændig professionel ud. Det er en skam at skindet er så skrøbeligt, når nu kvaliteten er så lækker. Jeg håber det holder, for den er godt nok fin.

  SvarSlett
 5. Syns det ble veldig fint med hjertene jeg :-) Det tonet det mer ned mot det søte :-D En svipptur til Amsterdam - ha ha ha. Jeg har hatt ferie i 2 uker, og allerede rukket ei uke i Irland, og ei uke i Barcelona :-) Nå står landstedet for tur, før sommeren avrundes med en tur til Skottland.

  God sommer, Helle - klem Siv

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.