11. oktober 2012

Det går fortsatt i høstrødt


Dette skjørtet sto ikke på planen for høstens prosjekter. Jeg hadde planlagt en liten mørk-rød del i høstkolleksjonen som et alternativ til den vinrøde fargen som preger høstens motebilde. Planen var enkel: kjole, skinnskjørt, jakke og 2 strikkegensere i rødt. Jeg ser at jeg allerede er langt utover de opprinnelige planene med hensyn til produksjon, og det fortsetter å balle på seg nye ideer i et urovekkende tempo. Det er altså noe med å arbeide med farger som gir deg energi som ikke skal undervurderes.
Alt jeg har laget av det røde har vært laget med skinnskjørtet som utgangspunkt. En fantastisk investering, ikke ofte man får tak skinn i den kvaliteten og til en "latterlig" pris. – Må innrømme at jeg er litt irritert over at jeg ikke fylte opp kofferten (til husbonden - min var full), med mer skinn når vi først var i Amsterdam. Nå, ja det er ingen vits i å bruke energi på noe man ikke kan gjøre noe med, bare lære av det.
Planene var egentlig ganske moderate..., for noen i alle fall. 
Selv om skinn er et av høstens store "må ha", er det også litt moteavhengig. Jeg husker den tiden hvor alle skulle ha skinnbukser, før det plutselig ikke var noen som brukte dem lenger fordi det var helt ut! Et rødt skinnskjørt er heller ikke tidløst slik et sort er, og som designerspiren kommenterte: "hadde det ikke vært for de applikerte blomstene kunne det fort ha fått et litt biker-mum look". En look jeg absolutt ikke etterstreber. Et rødt skjørt i samme ullstoff som jakken skulle da bli den rolige og diskré (om rødt kan være diskré?) utgaven, der et skinnskjørt kan bli litt mye. Ikke minst hadde jeg da noe å bruke alle de strikkede toppene til når det røde skinnskjørt en gang blir helt ut!
Det samme jåleforet som i jakken. 
Valget falt på en modell fra Stil med klokkefasong, som jeg syntes det fungerte godt i stilen til jakken. Jeg la litt ekstra vidde til i klokkene for å gjøre det enda mer feminint. Jeg løftet også linningen høyere opp i livet enn det mønsteret tilsa, fordi jeg syntes det fungerte godt på modellen. Når skjørtet var ferdig syntes jeg det ikke bare var rolig og diskre, men også fryktelig kjedelig.
Enkelt, men kjedelig

I god prøve og feile-stil, nålet jeg på rysjer, applikeringer osv. Jeg hadde hatt nok skinn til å lage et ganske fint hjerte på skjørtet, men forkastet det da det ville bli ensbetydende med at det måtte renses. Rysjer i skjørtestoffet syntes jeg egentlig fungerte veldig godt til skjørtet, men ikke sammen med jakken. En rød brodert silke-organza, som jeg har hatt liggende siden en fjern tid hvor jeg sikkert hadde planer om å lage en ny kjole til et juleselskap, ble funnet frem. Fargene passet godt til hverandre hvor rynker samtidig ble forkastet da mønstret i stoffet ikke kom til sin rett. Det passet også godt sammen med jakken, men ikke lenger sammen med den strikkede jakken fra forrige innlegg, eller toppen i lin (Maggie).
En kant i silke-organza ble det lille ekstra som skulle pynte skjørtet. Kantet med rullefald.


Resultatet
Selv om skjørtet ble søtt nok, ser jeg at det ikke dekker det opprinnelige behovet, noe som er en nedtur. Det skulle passe til alt det andre i den røde fargeskalaen, noe det ikke gjør, men passer egentlig kun til jakken i det samme stoffet. Det ble med andre ord en rød ulldrakt med begrenset bruk. På den positive siden så er stoffet og fargen nydelig! I butikken er de nå utsolgt for stoffet, så det er tydeligvis flere enn jeg som synes det samme.

Feminin drakt i rød ull. 
Livets lyse sider
Livet består av hele fargeskalaen, fra rosa lykke til det sorteste mørke, hvor det er om å gjøre å sørge for at det ikke blir for mye av det mørke. Å fokusere på det som gir glede og energi kan være et godt utgangspunkt for å ikke tappes for energi og livsglede i perioder med mye "støy". Etter en ganske kjip start på høsten ser det heldigvis ut til at det er i ferd med å snu. Som tidligere fortalt så startet høsten med en del stengte dører, som gjorde meg både skuffet og lei. Men takket være Pippis filosofi heldigvis ikke handlingslammet! Påmelding til tegnekurs og utsiktene til en tur utover høsten var med på å snu fokuset bort fra det negative.
Det går fortsatt i høstfarger, selv om vi begynner å stifte kjennskap til kuldegradene og forsmak på vinterkulde.
Etterutdanningen som jeg fikk kansellert har man funnet en kompensasjon for, som jeg fortsatt håper jeg skal få begynt på før jul. Nye og spennende arbeidsoppgaver ligger også og venter. Bare tanken på å få starte med blanke ark øker energien, etter perioder med få faglig spennende utfordringer. Heldigvis er jeg del av et team som har tatt godt vare på hverandre, og sammen økt fokuset på work life balance, noe som har gjort det lettere å sette grenser.
Ikke alle er så opptatt av å være flink, men av å være sammen med.
Helst oppå strikketøyet faktisk. 
Noe av lærdommen fra denne opplevelsen har vært hvor viktig det var å ha et nettverk i forhold til venner, familie og gode kolleger som støtter og tror på en når hverdagen er i mørkeste laget. Spørsmålet, hva er det minste jeg kan gjøre for å føle meg bedre, har vært rettesnoren for en konstruktiv tilnærming i en turbulent tid. Sånn sett så ser den kommende høsten forbausende lys ut, spesielt med tanke på at vi er på full fart inn i mørketiden. Ikke at jeg legger så mye merke til det i syrommet.

Faktaboks
Design: Stil 23216
Materialer: ullgeorgette
Fra lager: nja (grenseland)
Forbruk: 0,8 m ullstoff, 0,6 m forstoff, 15 cm silke-organza
Tilbehør: 1 usynlig glidelås 25 cm
Farge: mørk rød
Kjøpt hos: Lillestrøm sysenter
Størrelse: 36


NB! Noen av dere har lurt på hvordan jeg ikke har bakgrunn på bildene mine. Fjerning av bakgrunn gjøres enkelt i et gratis fotoredigeringsprogram PhotoFiltre. Det ble en nødvendighet nettopp fordi det var så mange forstyrrende elementer på syrommet. :)