3. juni 2012

Mange løse tråder...

Det føles slik om dagen, hvor det er mange påbegynte prosjekter som jeg ikke ser noen ende på. Tiden strekker rett og slett ikke til, mens hodet arbeider på høygir. Har dermed et uvanlig stort antall av påbegynte prosjektet på syrommet som jeg ikke helt vet når jeg skal få ferdigstilt, noe som volder meg en del frustrasjon. Noen prosjektet volder meg litt mer hodebry enn andre, hvor jeg nå deler dem med dere i håp om gode råd og innspill for videre fremdrift.
Dagslys kan være avgjørende om noe ikke er optimalt i fargene. 
Jeg skal på en innvielsesfest denne uken, med en tilhørende konsert med Jarle Bernhoft, noe jeg ser frem til. Ikke bare fordi jeg setter pris på musikken hans, men også fordi det er så altfor sjelden jeg får anledning til å pynte meg med litt mer "glitter og stas" enn normalt. Det ulykksalige i situasjonen er ryggplagene som har satt meg i en ganske ubevegelig stillstand over lengre tid, (med tilsvarende mye trøstemat), noe som har fått konsekvenser. Dette oppdaget jeg til fulle når husbonden og jeg skulle til Amsterdam, hvor sommergarderoben hadde "krympet". Å trimme bort "trøste-tillegget" innen torsdag ser jeg som fåfengt, om man ser bort fra den korte tiden, så medfører ryggproblemene fortsatt til tider gangsperre og mangel på bevegelighet.
Rett og slett litt trang over hoftene...
Kjolen sydd i silke fra NY ville normalt ha vært et førstevalg for både turen med husbonden og for innvielsesfest, men saken er at den er blitt litt småtrang over hoftene. Den andre røde kjolen er jeg ikke 100 % fornøyd med, og den kommer ikke på listen over festkjoler med det første. Slike hendelser gir selvfølgelig en gylden mulighet for shopping, noe jeg også benyttet meg av i Amsterdam. Det var bare det at når jeg handlet inn stoffene forrige helg så syntes jeg at det var "et hav" av tid til festlighetene, noe jeg oppdaget denne helgen at det ikke var. 4 -fire dager, kan knapt kalles mye tid å produsere et helt antrekk på når man har en fulltidsjobb med opptil flere deadlines i den samme tidsperioden.
Passer perfekt, men skal ikke brukes sammen..
En annen "utfordring" var at garnet jeg hadde kjøpt til kjolestoffet viste seg å ikke passe når jeg så det sammen i dagslys. Jeg hadde heldigvis vett nok til å gå ut i dagslys og sjekke fargene når jeg kjøpte de røde garnene til de rødlige stoffene. Det samme hadde jeg dessverre ikke når jeg kjøpte garn til en bolero til det kjolestoffet jeg trodde var petrol, men som viste seg å være en blåfarge med lite rødt. Kan egentlig ikke beskrive fargen bedre. Garnet jeg hadde innkjøpt til Plenty viste seg imidlertid å passe perfekt i fargen til kjolestoffet, men jeg er ikke uten videre villig til å gi opp ideen om å lage Plenty. Dessuten så er den største utfordringen at selv om jeg mot alle odds skulle rekke å sy ferdig kjolen innen torsdag, så er det ingen sjanse for at jeg i tillegg skulle rekke å strikke en bolero. Å ta fri fra jobb i 3 dager for å strikke en bolero er ikke et tema....
Kan dette bli en festkjole?
Kjolen er klippet og kantet, men neppe festklar med det første. Synes fargen, til tross for at den er mindre petrol enn forventet, er lekker, mens kvaliteten er derimot tvilsom. Den drar seg, lett å dra tråder ut av og neppe spesielt eksklusiv med en meterpris på ca NOK 55. Det største problemet er at jeg synes den er en anelse kjedelig uten noe mer... , uten at jeg aner hva mer er. Boleroen skulle bli prikken over i-en, men når den ikke blir klar så må det tys til andre og kjappe løsninger. Akkurat nå aner ikke helt hva jeg skal gjøre, og frykter at den kommer til å havne i den haugen jeg er i ferd med å opparbeide meg over halvferdige sømprosjekter. Stort sett er det kun halvferdige strikketøy som havner i den berømte kurven over arbeider som sjelden eller aldri blir ferdigstilt. Kan ikke si at jeg ønsker en tilsvarende kurv for sømarbeider.
Til tross for mange ideer er det tomt for smarte løsninger denne gangen.
Denne gangen er det altså flere sømprosjekter jeg både har klippet og klargjort, men ikke helt fått dreisen på. Den prikkede blå og hvite kjolen har voldt meg mye frustrasjon og liten glede under arbeidet og har havnet i en krok på syrommet, mens jeg funderer over om den er mulig å "redde".

Påbegynt, men med usikker ferdigdato.
Det beige stretch-prosjektet er godt i gang, men utsatt da noe mer presserende (festkjole) kom opp. Halvparten av arbeidet ligger fortsatt ubearbeidet og venter fortsatt på ideen som skal gi sømprosjektet det lille ekstra. For akkurat nå er det ganske kjedelig og hadde stoppet opp uavhengig av ny inspirasjon. Ser at jeg hadde trengt noen uker med fri med sammenfallende regnbyger for å bli ferdig med bare de påbegynte arbeidene. En ganske deprimerende tanke, da det snart er sommerferie som står for døren. En periode jeg har ønsker om alt annet enn regnbyger for.

Heldigvis har jeg bare ett prosjekt på pinnene selv om jeg har et ukjent antall på planleggingsstadiet. Erfaringen tilsier at å ha 2 parallelle strikkeprosjekter er det samme som permanent tilhold i den berømte kurven for det "minst spennende" prosjektet. Searing fra Kim Hargreaves siste hefte Indigo har foreløpig fungert som togstrikk, noe som har overrasket pga mønsterstrikk og endringer i forhold til strikkefasthet. Nå gjenstår det å se om armene kun kan strikkes en gang i motsetning til tidligere togstrikk-prosjekter.

Som tidligere sagt så tar jeg gjerne i mot tips og innspill til løsninger av fastlåste sømprosjekter. Hva løsningen blir for innvielsesfesten vet jeg ikke, men satser på at jeg må ha noe med stretch i et ganske velfylt klesskap. Pynte meg, det skal jeg i alle fall.

4 kommentarer:

 1. Ikke så lett å komme med råd, men den blå kjolen ser veldig fin ut i fasongen i alle fall. Og kanskje du har en bolero i skapet eller et lekkert sjal/skjerf du kan bruke til? Eller et smykke som gir antrekket det lille eksta? Syprosjekter som har stagnert er frustrerende, men hvis de først blir fullført så blir kanskje resultatet bedre enn forventet. Og ofte skal jo ting bare modnes litt. Jeg skal ofte være smart og klippe stoff til flere prosjekter på en gang - det har ofte vist seg å være et ork å få alle prosjektene ferdige. Og prosjekter som blir liggende over en ferie f.eks er et ork å ta opp igjen. Lykke til, håper du finner drømmeantrekket :-)

  SvarSlett
 2. Jeg har dessverre ikke noen gode råd, men jeg har stor tro på at det ordner seg :) Lykke til med både antrekk og jobbinnspurt - håper det blir sommer og god tid til egne prosjekter etterpå!

  SvarSlett
 3. Kjenner til problemet..altfor godt for tida.. Skjønner ikkje ka krympetrollet har gjort i skapet? Det e så godt å pynte sæ,og det e ikkje akkurat tid til å sy nokka nytt. Du har sikkert nokka som passe, det e bare vanskelig å finne det "i skogen for bare trær.."! Ønske dæ lykke til,kan desverre ikkje invitere dæ i mitt klesskap, for æ e litt langt unna..Klem

  SvarSlett
 4. Å ha planer man gleder seg til men ikke noe å ha på seg er en vekjent og frustrerende situasjon. Håper det løser seg og at du får en flott kveld.

  Enig med Gnist i at den blå kjolen absolutt har potensial, flott snitt på den og nydelig farge. et sjal eller bolero, et smykke og noen stilige sko så er du klar for fest.

  De halvferdige prosjektene har jeg ikke noen smarte løsningsforslag på dessverre. men vet så altfor godt hvor vanskelig det er å finne inspirasjon til å gjøre ferdig noe som ikke blir som en hadde tenkt. Håper du finner lysten og inspirasjonen til å gjøre dem ferdige i løpet av sommeren.

  Og takk for Londontips. Jeg fikk vært innom både Fuel og Misan textiles, begge virkelig verd et besøk :)

  SvarSlett

Tusen takk for besøket. Ekstra glad blir jeg om du legger igjen en hilsen.