17. juni 2012

Searing

Det første prosjektet fra Kim Hargreaves nyeste hefte: Indigo, er ferdig. Modellen, Searing, har vært utelukkende morsom å strikke, uten feilskjær eller vanskeligheter underveis. En del mønstre og modeller går igjen i designen til Hargreaves, og jeg har et uferdig prosjekt liggende fra i fjor sommer, Fay, i det samme hullmønsteret. Riktignok i et annet garn og mye tynnere pinner, som en liten forklaring på stillstanden.... Modellen Skulle opprinnelig vært strikket i Rowan handknit cotton, noe jeg ikke hadde for hånden. Det jeg derimot hadde liggende var belle organic dk, i en nydelig (synes jeg) rust-oranjse farge jeg hadde kjøpt med tanke på å strikke en kardigan til det blomstrete skjørtet og 60-tallskjolen.
Searing i en ull/ bomulls kvalitet. Godt både til sommer og vinterbruk.
Garnet var allerede tatt i bruk til et egenkomponert mønster som var med som strikkeprosjekt til Amsterdam. (Har ikke alle med seg strikketøy når de drar på kjærestetur?) En tur innom de Afstap satte en brå stopper for det påbegynte strikkeprosjektet, og sørget for at det ny-innkjøpte heftet umiddelbart ble tatt i bruk. Dette er neppe den eneste modellen jeg kommer til å strikke fra dette heftet, og når det skal sies har jeg allerede prosjekt nr 2 fra det samme heftet på pinnene.
Plenty fra Indigo er allerede på pinnene, selv om en del allerede tyder på endringer underveis. 
Ganske utrolig egentlig at det har gått så greit da dette har vært et togstrikk prosjekt, men det sier vel det meste om hvor intuitivt mønsteret har vært. Selv om jeg har strikket modellen i et annet garn med en annen strikkefasthet, besto justeringene stort sett kun i at jeg strikket den en størrelse større enn jeg vanligvis ville gjort, og at jeg justerte litt på avstanden mellom økningene i sidene og på ermene. Den eneste endringen jeg gjorde i forhold til mønsteret var å legge inn et par ekstra knapphull, da jeg kun hadde noen små kapper for hånden som passet til. Ingen ny-innkjøp med andre ord.
Enkel og dekorativ mønsterstrikk.
Min eneste bekymring er garnet, som var en utelukkende fornøyelse å strikke med, at det kan komme til å nuppe/ loe. Bare etter få dagers bruk ser jeg dessverre allerede tendensen til at den kan komme til å nuppe en del. Garnet er en bomull/ ull blanding, en blanding jeg normalt er veldig fornøyd med. Jeg håper ikke at det er det ”økologiske” som er årsaken til den tilsynelatende dårligere kvaliteten. Prisen var på ingen måte ”low quality”, og var årsaken til at jeg forsøkte så godt jeg kunne finregne på hvor mye garn jeg kom til å trenge til en kardigan. Ut fra størrelsen på restene kunne den ikke blitt mye lengre eller større for å si det sånn.
Passer godt i fargen til et av sommerens andre prosjekter. 
Om Pippi og sånn
Jeg ser med undring på hvor flinke mange av mine bloggbekjentskaper er til å gå på kurs for å lære seg nye håndarbeidsteknikker. Tror ikke jeg har unnet meg, eller tatt meg tid til noe slikt på sikkert 6-7 år og kjenner med lengsel på at det er på overtid. Det vil si om jeg ser bort fra Pippi-kursene da… , men de hadde jo strengt tatt ingenting med håndarbeid å gjøre bortsett fra en bevisstgjøring på behovet for å være kreativ.
Gleden over et garnnøste skal ikke undervurderes. 
Jeg står ved et veiskille hvor jeg fortsatt både er usikker på hva høsten vil bringe, og ikke minst hva jeg ønsker at den skal bringe. Jeg opplever det som utfordrende å skulle velge vei, fordi jeg egentlig vil ha litt for mye på en gang som ikke uten videre lar seg kombinere. Hørtes vel egentlig ut som Ole Brum: "Ja takk begge deler". Senke ambisjonsnivået og alt det der er fint, men hva om man har lyst til å realisere seg selv på flere arenaer? (En problemstiling som sier ikke rent lite om hvor privilegerte vi er her i Norden. )
På tide å invitere Pippi på kaffe i syrommet igjen?
Selvfølgelig er det også flere faktorer som spiller inn som; familie, økonomi, osv. Det viktigste tror jeg er å ha et bevisst forhold til hva man velger. Altfor mange lar andre gjøre valgene for en, før en våkner opp en dag og lurer på hvordan i all verden havnet jeg her? Å ikke ta standpunkt er jo også et valg. For å sette ting i rett perspektiv trengs det nok noen Pippi-spørsmål. For hva ville Pippi gjort? Ikke latt andre velge for seg, akkurat det er jeg helt sikker på. Så mens Pippi-spørsmål skal besvares, tar vi oss også tid til å glede oss til sommerferien. For i sommer skal vi til Gileleje for å spise is, bade (om været holder), sanke garn og stoffer (kanskje ikke husbonden), og bare slappe av. Det høres ut som både en god plan og et godt valg spør du meg.  

Faktaboks
Design: Searing fra Kim Hargreaves hefte Indigo
Materialer: Rowan by amybutler belle organic dk 50 % bomull/ 50 % ull
Fra lager: ja
Forbruk: 450 g/ 1179 m
Farge: rust-oranjse/ 007 (Cinammon)
Kjøpt hos: yarn.com
Tilbehør: 7 knapper
Størrelse: 36