4. mars 2012

Klokkene innover

Jeg synes det er veldig hyggelig (og nesten litt skummelt) at flere legger seg til som faste lesere av bloggen. Selv om det jeg produserer på syrommet kun er for min egen del, ene og alene fordi det gir meg positiv energi, så er det både hyggelig og godt med anerkjennelse. Bloggen som er en ren hobby/ rekreasjons aktivitet, og på mange måter ganske personlig som kreative prosesser er, så har jeg likevel valgt å dele den med alle som måtte være interessert ved å blogge om det. Derfor kan det likevel være litt skummelt at flere fatter interesse for det jeg holder på med på syrommet.

Ullskjørtet er ferdig! Ikke så lett å se lommene. Skyld på fotografen..
Nåja, nå kan det likevel diskuteres hvor mye positiv energi som genereres når man må gjøre ting 2 ganger. Strikke jakker 2 ganger, som i forrige innlegg, eller sy det samme skjørtet 2 ganger. Dette skjørtet hadde jeg tegnet som et klokkeformet skjørt med en rysjekappe i silkestoffet nederst. Jeg så imidlertid med en gang rysjekappen kom på at det ikke fungerte hverken i uttrykket, eller sammen med vest og bukse som jeg allerede hadde sydd ferdig. Om jeg tok bort rysjekappen ble skjørtet kjedelig. 

Ryggen i jakken ble inspirasjonen for skjørtet.
Som vanlig var det ingen andre muligheter enn å gå i tenkeboksen, for materialmangel var igjen en utfordring, og når noe er klippet så er valgmulighetene begrensede. Løsningen kom mens jeg arbeidet med jakken og den nye ryggen tok form. Ryggen i jakken hadde jeg egentlig planlagt med en liten rysj nederst. Det fungerte ikke, mye på grunn av feilklipping og litt lite stoff, men jeg så også at den ikke fungerte i utrykket sammen med vesten. 
Ikke helt vitenskapelig, men med kritt og linjal kommer man langt.
Løsningen med splitten i ryggen på jakken ble dermed den utløsende faktoren. Kunne jeg vende klokkene innover i stedet for utover på skjørtet?  Med tanke på at skjørtet var så godt som ferdig sydd, ferdig foret og påsatt linning var det ikke uten videre bare lystbetont å sprette opp mer eller mindre samtlige sømmer. Det måtte likevel til for at jeg skulle få til det nye snittet. 
Fungerer sammen selv om lommene kommer akkurat nedenfor jakke kanten?
I stedet for et litt utskrådd skjørt med mye vidde i skjørtet, har jeg nå sydd et ettersittende skjørt med folder. Alt i alt synes jeg skjørtet fungerer godt til jakken og vesten i dette nye snittet, så jeg får si meg fornøyd med at jeg tok sprettejobben. Jeg kunne ha valgt å gjøre klokkene/ faldene større, men syntes at de små foldene gir nok effekt når jeg går med det. 

Lommene har det rutete stoffet
Lommene er den eneste ekstra finessen som jeg har lagt inn med det rutete kjolestoffet. Igjen så er det kun jeg som ser denne detaljen, men det er slike små detaljer jeg selv setter pris på ved klær jeg kjøper ferdig. Lommene ble sydd i den første utgaven av skjørtet og la dermed også en del føringer på hvilke endringer jeg kunne gjøre med modellen. Må innrømme at jeg var litt spent på hvordan lommene ville fungere i det trange skjørtet, og synes at de faktisk fungerte nesten bedre nå enn i den opprinnelige utgaven.

Siste prosjekt ut, igjen er det kritt og linjal som er det viktigste verktøyet.
Nå er det kun ett prosjekt igjen av det jeg har kalt sen-vinter kolleksjonen, og jeg merker at entusiasmen ikke er like overveldende som i begynnelsen. Jeg har likevel hatt behov for denne tiden til å få designet på det siste gjenstående prosjektet klart for meg, og hadde neppe klart å fullføre det tidligere. Selv om det ikke er fritt for at jeg ser frem til å arbeide med noe annet enn brunt en stund, så gleder jeg meg til å fullføre prosjektet: Sen-vinter kolleksjonen

Ikke forenlig med tog-eller TVstrikk.
Bøker og sånt
Nå som jeg har ordnet meg med et strikketøy som er totalt uegnet for togstrikk, (TV-titting også),  har jeg igjen tydd til bøkenes verden for å få pendlingen til å bli litt mer lystbetont. Vel er jeg håndarbeidsinteressert, men på toget er det stort sett krim som er favoritten. Utfordringen er at det er en viss risiko forbundet med en god krim og pendling med tog. Jeg må bruke mer enn begge hendene for å regne alle gangene jeg har reist for langt, og hvor jeg av og til har måttet fri til Husbonden om å hente meg på en stasjon laangt vekk. Denne gangen er det en bok av Jørn Lier Holst; Vinterstengt, som sønnen i huset har kjøpt til sin mor, som skaper de lange reisene. På den annen side, så synes jeg at de bøkene som kan få en til å glemme tid og sted er ubetalelige. Neste bok som er klar som reisefølge på toget er: Potensgiverne av Karin Brunk Holmqvist, etter et tips fra Irene.

Shoppingstopp
Nå teller vi ned ukene og dagene til vi skal på tur. Kryss, kryss, i kalenderen, mens listene over butikker og steder vi skal besøke, sammen med ting vi ønsker oss blir stadig lengre. Sparingen til turen har gått over all forventning. Til tross for et par mindre sprekker har jeg holdt budsjettet jeg hadde satt opp for meg selv, noe jeg egentlig hadde liten tro på at jeg skulle klare. Vi har riktig nok noen uker igjen av spareprosjektet, men nå er jeg blitt rimelig trygg på at dette skal ordne seg fint. Som vi sier: Det ordner seg alltid for kjekke jenter.  Og det er vi jo.J

Faktaboks
Design: egen
Materialer: 100 % ull
Fra lager: Tja
Forbruk: ca 0,6m ullstoff og 0,5m forstoff
Farge: mørk brunt
Kjøpt hos: Oslo sømsenter
Tilbehør: 1 knapp, 1 usynlig glidelås
Størrelse: small/ 36