31. desember 2011

Mens vi venter på rakettene

Egentlig har jeg aldri vært spesielt begeistret for raketter og nyttårsaften. Til det har jeg sett litt for mye uvettig omgang med alkohol og raketter som fort kunne ha endt i tragedie. Begeistringen for fyrverkeri har heller ikke økt med årene, da jeg er eier av en liten skuddredd hund. Hun har tilbragt mer enn en nyttårsaften skjelvende gjemt bak badekaret. Heldigvis ser det ut til at hun blir litt tryggere for hvert år, i tillegg til at vi har funnet ut at bilkjøring er det beste botemiddel mot fyrverkeriredsel. Så da kan dere jo gjette hva vi har gjort i dag. :)
Egentlig et skikkelig partyskjørt?

Endelig har jeg også fått tilbragt litt tid i syrommet, omgitt av (altfor mye) inspirasjon og halvferdige arbeider. Denne gangen var det ferdigstillelse av et skjørt som har stått på ønskelisten fra et Burdablad fra 2010 som har vært inspirasjonen. I sømbeskrivelsen sto det angitt med middels vanskelighetsgrad. Om dette var et middels vanskelig prosjekt, kommer jeg ikke til å forsøke meg på et avansert! Har følt meg som en skikkelig nybegynner og kløne! I og for seg hadde ikke selve ideen vært så utfordrende om skjørtet ikke skulle syes i chiffon. Jeg hadde innkjøpt en silkechiffon på Oslo sømsenter, som går i nyanser fra gult til brun-rødt. Som for og underlag hadde jeg valgt et gult forstoff, som jeg syntes fikk frem friskheten i chiffonen. Problemet var bare det å sy og arbeide med chiffonen..

Vanskelig å både klippe og sy.

Jeg har veldig sansen for å kombinere ulike kvaliteter; som skinn og kraftig ull, eller tynne chiffonkvaliteter med f.eks. ull eller Tweed, da jeg liker uttrykket det gir. Både røft og feminint på en gang. Nå har jeg alltid hatt enorm respekt for chiffon, da det har stått for meg som et meget krevende stoff å arbeide med. - Noe det er! Det er lite stødig og drar seg, noe som gjør det vanskelig å klippe rett. I tillegg er det veldig lett å dra tråder ut av og etterlater store hull ved feilsying osv. Som jeg skrev i forrige innlegg så hadde jeg atpåtil en lite hyggelig opplevelse med overlock-maskinen min, noe som medførte at jeg måtte ut og handle inn mer av herligheten. Hadde dette vært et rimeligere stoff hadde jeg antageligvis skrinlagt hele skjørtet, da frustrasjonsnivået har vært en god del høyere enn normalt.Skjørtet er klippet i 2 deler, med innlegg foran og bak. I siden er det satt en usynlig gildelås, her hadde jeg liggende en glidelås med "spesialfarge" fra NY. Skjørtet er foret, hvor dette danner farge-bakgrunnen for skjørtet, men er ca 3 cm kortere enn chiffonen. Nederst på skjørtet i silkechiffon har jeg sydd på sirkler på 18 cm (48 stk) og 9 cm (32 stk), som jeg først brettet 2 ganger før jeg brettet en tredjedel frem og den andre tredjedelen bak. Slik sydde jeg dem på for å få til en rysjeeffekt nederst på skjørtet.
Planen er å kombinere med ullgarn fra fibre Company
bestilt på nettet fra happyknits.

Egentlig hadde jeg planer om å sy dette skjørtet av et av stoffene jeg hadde med fra NY, men er nå mer engstelig enn noen gang for å sette saksen i silkechiffonen jeg hadde med fra NY, når jeg nå ser hvor vanskelig det er å arbeide med. Nå ja, det får bli en utfordring til 2012, for nå er det vel på tide å ønske alle et riktig godt nytt år. Jeg gleder meg til å følge med på hva som skjer i Bloggland hos dere i 2012!


Faktaboks 
Design: Inspirert av Burda 7/ 2010
Materialer: Silkechiffon og forstoff
Fra lager: Nei
Forbruk: 2,5 m silkechiffon, 0,6 m forstoff
Farge: Silkechiffon går i sjatteringer fra gult, oransje og brun-rødt. Gult antistatisk forstoff.
Kjøpt hos: Oslo sømsenter
Tilbehør: Brun-oransje usynlig glidelås og hempe til å lukke skjørtet med
Størrelse: 36

8 kommentarer:

 1. Fantastisk nytårsnederdel. Godt du ikke gav op, og fik den lavet færdig.

  Jeg er heller ikke så vild med raketter, men har en søn som synes det er så sjovt! Ham og en veninde fik børneposer og var ude i flere timer, og så tænder han også de store raketter kl. 00.00 - uha jeg hader det! Men der er sikkerhedsbriller og en masse "formaninger" - og eftersom han er 12 år er han helt ædru og også meget fornuftig - endnu......

  Rigtig godt nytår til dig og dine.

  SvarSlett
 2. Hei Helle, tusen takk for kommentaren hos meg, og GODT NYTT ÅR til deg også :O)
  Bryllupet igår var fantastisk, og kjolen min fungerte som den skulle!
  Nydelig skjørt du har sydd her!! Ja det er virkelig en prøvelse å sy i chiffon - jeg gjør det helst IKKE :)
  Men du har virkelig fått det til altså!
  Kjempefin blogg du har, Helle.

  SvarSlett
 3. Flott skjørt. Må være utrolig gøy å kunne sy så mye fint til deg selv.
  Ønsker deg og dine et riktig godt nyttår:)

  Klem...

  SvarSlett
 4. Det er ikke sjovt med en skudræd hund - det er så synd, og der er ikke meget man kan gøre. Vores plejebarn Alberth og frygtelig ræd og fra midt december til midt januar er han svær at få ud på tur. Hver gang man tror, at nu går det, så er der børn, der lige skal brænde lidt kineseri af. Og så skal Alberth hjem!!! Ronja er heldigvis fløjtende ligeglad.

  Ønsker dig og dine et godt nytår. Det har været en fornøjelse, at følge din spændende blog i 2011 - glæder mig til mere i 2012.

  SvarSlett
 5. Så kjekt å se at du har fått kost deg litt på syrommet :) Godt du ikke gav opp tross stoffspisende maskin og vannskelig stoff, for skjørtet ble knallstilig!! Herlig farge og flotte detaljer.

  Godt nytt år!! Gleder meg til flere spennende og inspirerende inlegg i 2012 :)

  SvarSlett
 6. Godt nyttår til deg også :-) For et arbeid det må ha vært - men det ble lekkert da :-D

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 7. Stoffet ser fryktelig vanskelig ut å jobbe med, men resultatet blir da bra, som vanlig? Takk for et hyggelig bloggår, og de beste ønsker for det neste!

  SvarSlett
 8. En rakett av et skjørt! Superflott ble det. Godt nytt år:)

  SvarSlett

Tusen takk for besøket. Ekstra glad blir jeg om du legger igjen en hilsen.