4. desember 2011

Dronningen av halvferdig

Akkurat nå føler jeg meg som dronningen av halvferdige prosjekter, etter et langt fravær fra både Bloggland og syrommet. Ikke at det har skyldtes mangel på inspirasjon, men derimot mangel på tid. I mitt fravær fra kreative sysler har jeg blant annet tilbragt en helg på Pippi-kurs med 16 livsglade damer som det var utrolig hyggelig å få treffe igjen. Ikke minst har det vært utrolig inspirerende å se hvor mye disse fantastiske damene har klart å få til i løpet av dette året, kun fordi de har satt seg mål og tenkt: "Hva er det minste jeg kan gjøre for å komme ett skritt nærmere..."
Etter å ha ligget på syrommet i ukevis ble den omsider ferdig.
Et dødsfall i omgangkretsen har også tatt en del energi, noe som er ganske naturlig. Selv om det på en måte ikke var overraskende, slår det likevel ned som en bombe når det først er et faktum. Og midt oppe i alt dette har vi også feiret at designerspiren har rundet 18 år med fest tre hele dager til ende. Plusser man på 50 +/- timers arbeidsuker og tre timers pendling hver dag, sier det seg selv at tid for personlige sysler lider dårlige kår. Egentlig er jeg mest fornøyd med at jeg fortsatt er oppegående og har innvilget meg selv en liten time out denne søndagen, selv om jeg egentlig burde fokusert på ikke en, men to deadliner.

Overdelen er i skai, underdelen i en elastisk blandingskvalitet.
Jeg kommet til det punktet hvor jeg kjenner litt for mye på hvor frustrerende det er å ikke ha tid til det som gir meg energi, og har skjønt at jeg må dra i nødbremsen om jeg ikke skal gå fullstendig lei eller tom. Akkurat det tjener absolutt ingen på, aller minst jeg. Tydeligere signaler om at balansen i livet er feil kan man vel ikke få, når det som skal være kos blir stress.

Blitt alt for lite tid til te og kos.
Kjolen som er avbildet øverst i innlegget ble påbegynt for det som oppleves som en evighet siden. Stoffet til kjolen ble innkjøpt på en jobbtur til Stord. Skinnimitasjonen i overdelen var en rest etter noe som ble innkjøpt på en jobbtur til Stockholm en gang i fjor vinter. Det var vanskelig å sy i skinnimitasjonen, da denne var seig! I tillegg var kjolestoffet veldig elastisk så det dro seg når jeg sydde i det. Alt i alt er jeg sånn midt på treet fornøyd, men har nok en følelse av at den ikke blir noen ny favoritt.

Dukkekjoler har fått ligget urørt i mange uker.
Strikkedukkene til nisene er blitt et stressmoment som egentlig bare skulle vært kos. Jeg som hadde lagt opp en romslig dukke-produksjonsplan, ser nå at den er mer enn halvert og lurer på om jeg må bite i det berømte eplet og avlyse alle selvlagede julegaveambisjoner. Et par silkeputer som skulle vært på plass før designerspirens 18 års feiring har også fått ligger urørt i deler på syrommet, og fikk først plass i sofaen 1 uke etter at festen var over.Stadig nye togstrikketøy ser også dagens lys. Når jeg kommer til det punktet hvor det blir for mye telling osv, må jeg begynne på et nytt. For inneklemt med både stor håndveske, som er ganske fullstappet av nødvendigheter, og en PC-bag er det grenser for hvor mye jeg klarer å balansere av garnnøster og mønstre.

Påbegynt i september, men fullført i ????
Når det gjelder togstrikk opplevde jeg for noen uker siden en hyggelig episode. - Forresten har jeg lagt merke til at når jeg sitter med strikketøy er det i ni- av 10 menn som setter seg ved siden av meg? Når jeg derimot sitter med nesen i en bok er kjønnsfordelingen 50/50? Pussig... Kanskje strikketøy utstråler trygghet og moderlighet, - hvem vet? Uansett, så satt jeg en mandag morgen og strikket med et nytt favorittgarn; Rowan felted tweed.

Innkjøpt på yarn.com.
Jeg la merke til tre unge gutter som jeg tippet til 15-16 års alderen som kikket veldig bort på meg. Jeg hadde lagt merke til denne trioen tidligere, for de var en livlig gjeng. Når plassene rundt meg ble ledige ved stopp på Oslo S, nærmest stormet guttene bort til og satte seg rundt meg. De lurte veldig på hva jeg holdt på med, og enden på visen var at jeg holdt et lite strikkekurs for tre 15 år gamle gutter kl 7.30 en mandag morgen. Når vi ankom vår felles ankomststasjon takket de alle tre høflig for en hyggelig samtale, og ønsket meg en fin dag videre. Om ikke det kvalifiserer til en fin start på dagen, så vet ikke jeg. :)

Togstrikk no. 2, Strikket etter mønster fra Rowans vinterhefte 2011.
I juleferien har jeg store planer om å ta fri, hvor jeg ønsker å senke skuldrene og la kreativiteten få blomstre en stakket stund. Mens syrommet har fått stått urørt, har jeg faktisk klart å begrense meg ganske bra når det gjelder økning av lagerbeholdningen. Kun et par små glipper. Jeg oppdaget Yarn.com hvor jeg kom over et par virkelige godbiter. Jeg testet ut et parti med garn som jeg kjente prisen på her hjemme, og må dessverre konstatere at selv om yarn.com operer med gode priser så spises det opp av toll m.m. Men så er det veldig hyggelig å få pakke i posten da....

Ren ull som vanlig. Skulle egentlig bare ha en glidelås.
Faktaboks 

Design: McCalls 6397
Materialer: Syntetisk skinn, ukjent blandingskvalitet i stoffrest
Fra lager: Både ja og nei
Forbruk: Rest av skinnimitasjon og 90 cm restestoff
Farge: Sort og sort og grå stripet. Smalt ripsbånd ca 1 m, 90 cm forstoff
Kjøpt hos: Sybutikken på Stord
Størrelse: 36