22. desember 2011

En liten førjulshilsen

I skrivende stund er jeg i ferd med å gå over i ferie/ julemodus og ønsker å dele en liten førjuls-hilsen til mine lesere/ besøkende i Bloggland. Da både julepresanger og juletre er innkjøpt, betyr det at det meste er klart for å gå inn i juleferie. Julepresangene jeg hadde en ambisjon om å produsere ble langt færre enn planlagt, men tenker at tanken var god, det var bare forutsetningene (tiden) som ikke var til stedet. Dermed er det kun 2 dukker som får et nytt hjem denne julen, istedet for 5. Mens det nesten kun gjenstår å anskaffe marsipangrisen til "hvem finner mandelen i grøten" premie, vurderer jeg hvor mye av huset som bør være rent til gjestene kommer den 24 de. For egentlig har jeg nå bare lyst til å krype ned i syrommet mitt.

Gullhår og Ulla får nye hjem til jul hos 2 små prinsesser.
Vel ikke helt ennå, for treet skal pyntes og duker skal strykes. Og midt oppe i alt dette en liten julepresang digresjon: Jeg er gift med en flott, tålmodig, snill og veldig praktisk mann. Det vil si at han ikke er spesielt romantisk anlagt i likhet med svært mange menn. I mange år var jule- eller fødselsdagspresanger uten unntak noe med elektrisk ledning som gjerne kunne brukes på et kjøkken. Skuffer og skap på kjøkkenet ble raskt temmelig overfylt, og jeg gjorde det etterhvert klart at jeg tok over ansvaret for presanginnkjøp til meg selv. En ganske så smart ordning syntes jeg, hvor jeg informerte ham på forhånd om hva han så generøst hadde kjøpt til sin kone det året. Ut med elektriske boksåpnere og inn med silkeskjerf! Av og til har han likevel kjøpt en liten ting som skulle ligge som en overraskelse under treet, riktig nok fortsatt alltid innkjøpt hos en elektro forhandler.

Maja i ny julegenser, strikket av designerspiren.
Så da jeg i går fortalte husbonden om den fantastiske silkenattkjolen han hadde innkjøpt til sin kjære ble han ganske lei, for han hadde nemlig kjøpt akkurat den samme nattkjolen bare 2 dager tidligere. Så den gangen han virkelig slår til, klarer jeg altså jeg å spolere overraskelsen, - for det hadde det virkelig vært! Mye kred for et fantastisk initiativ har han fått, og overraskelse under treet eller ikke, en god jul i heimen blir det uansett.
God jul alle sammen. :)


Ps. Er det noen som har erfaring med å handle fra happyknits.com? Blir muligens litt romjulshandel om det ikke kommer noen negative tilbakemeldinger..?

12 kommentarer:

 1. Her er formen ennå laber, så jeg tasser rundt og prøver å få litt jul i heimen, men vi skal ikke ha selskap i jula, kun mor på julaften og datter m fam 2.juledag, så jeg tar det med ro.
  Ler av gavene til din mann; her kjøper vi ikke til hverandre, og jeg ville aldri stolt på at min gubbe ville funnet noe jeg ønsket meg:O)..men sannelig slo din mann til i år:)
  Ønsker deg og dine ei god og trivelig jul!! Klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Det ble to veldig fine dukker da! Jeg har nesten ikke strikket noen julegaver jeg, kun to par sokker. Herlig julegenser til vovsen.

  Ikke lett med gaver, og jeg må le litt av den praktiske mannen som for en gangs skyld kjøpte noe uten ledning. Han skulle nok gitt klar beskjed om at du ikke måtte kjøpe noe.

  Her er det mannen som har kjøpt og betalt sin egen gave i år, siden jeg ikke kommer meg ut på shopping. Har et par ekstra små ting da.

  Det trenger ikke være så rent nå i mørketida! Ha en fin og stressfri jul! :)

  SvarSlett
 3. Søte dukker og søt hund! Ikke lett med gaver - jeg mistenker at jeg får to identiske doble vaffeljern i år, fra mor og svigermor...

  Jeg har bestilt fra Happy Knits i hvert fall en gang, om ikke to, og vært godt fornøyd. Og det Cascade-salget så jo fristende ut... Kanskje det må bli en liten julegave til meg selv?

  Her blir det ekstremt lo-fi-jul i år, med sliten kone og overarbeidet mann med muntlig eksamen 6. januar. Men jul blir det da lell! Håper du også får en fin en!

  SvarSlett
 4. Nåh, hvor dejligt, at din mand endelig fik taget sig sammen. Håber ikke han blev ked af det? Sikke en sød Genser Maja har på.

  Ønsker dig og dine en rigtig glædelig jul
  KH Dorit

  SvarSlett
 5. Ønsker deg og dine en god jul, og håper du får en fin og rolig juleferie med masse tid på syrommet.
  Juleklem

  SvarSlett
 6. Så fine dukkene ble, tenker jentene som får de blir glade :-) Fikk nesten litt vondt av mannen din nå må jeg si. Må sjekke ut den nettbutikken. God jul!!!

  SvarSlett
 7. Sikke søde dukkepiger og hund i juletrøje ;o)

  Ønsker dig en glædelig jul.

  SvarSlett
 8. Så flotte dokker. Er det frå Arne og Carlos? Såg på den boka i dag og fekk veldig lyst på den.

  SvarSlett
 9. Åh, som jeg kjenner meg igjen med de gavene med elektrisk ledning...Men noen ganger kan det passe veldig bra også da, som da mannen min kjøpte nytt dampstrykejern til meg. Det må jo en sydame ha!
  Ønsker deg en riktig fin jul og håper du får noen timer på syrommet ditt. Gleder meg til å følge med videre på bloggen din også i det nye året!

  Juleklem fra Rannveig

  SvarSlett
 10. Kære Helle

  Forsinket god jul , og et godt og lykkebringende nytår. Læser at du har været i København og på marked , det er nok Torvehallerne på Nørrebro tænker jeg , giv lyd næste gang du er i København , kunne være hyggeligt at drikke en kop kaffe med dig og hilse på dig.

  Klem Vilma

  SvarSlett
 11. Så nydelig hundegenser hun har:) Ønsker deg en fortsatt god romjul!

  SvarSlett
 12. He he - det er vel ikke alltid så lett å være mannen i huset heller ;-)

  Håper jula har vært fin så langt :-D

  Ha ei fortsatt fin jul - klem Siv

  SvarSlett

Tusen takk for besøket. Ekstra glad blir jeg om du legger igjen en hilsen.