22. desember 2011

En liten førjulshilsen

I skrivende stund er jeg i ferd med å gå over i ferie/ julemodus og ønsker å dele en liten førjuls-hilsen til mine lesere/ besøkende i Bloggland. Da både julepresanger og juletre er innkjøpt, betyr det at det meste er klart for å gå inn i juleferie. Julepresangene jeg hadde en ambisjon om å produsere ble langt færre enn planlagt, men tenker at tanken var god, det var bare forutsetningene (tiden) som ikke var til stedet. Dermed er det kun 2 dukker som får et nytt hjem denne julen, istedet for 5. Mens det nesten kun gjenstår å anskaffe marsipangrisen til "hvem finner mandelen i grøten" premie, vurderer jeg hvor mye av huset som bør være rent til gjestene kommer den 24 de. For egentlig har jeg nå bare lyst til å krype ned i syrommet mitt.

Gullhår og Ulla får nye hjem til jul hos 2 små prinsesser.
Vel ikke helt ennå, for treet skal pyntes og duker skal strykes. Og midt oppe i alt dette en liten julepresang digresjon: Jeg er gift med en flott, tålmodig, snill og veldig praktisk mann. Det vil si at han ikke er spesielt romantisk anlagt i likhet med svært mange menn. I mange år var jule- eller fødselsdagspresanger uten unntak noe med elektrisk ledning som gjerne kunne brukes på et kjøkken. Skuffer og skap på kjøkkenet ble raskt temmelig overfylt, og jeg gjorde det etterhvert klart at jeg tok over ansvaret for presanginnkjøp til meg selv. En ganske så smart ordning syntes jeg, hvor jeg informerte ham på forhånd om hva han så generøst hadde kjøpt til sin kone det året. Ut med elektriske boksåpnere og inn med silkeskjerf! Av og til har han likevel kjøpt en liten ting som skulle ligge som en overraskelse under treet, riktig nok fortsatt alltid innkjøpt hos en elektro forhandler.

Maja i ny julegenser, strikket av designerspiren.
Så da jeg i går fortalte husbonden om den fantastiske silkenattkjolen han hadde innkjøpt til sin kjære ble han ganske lei, for han hadde nemlig kjøpt akkurat den samme nattkjolen bare 2 dager tidligere. Så den gangen han virkelig slår til, klarer jeg altså jeg å spolere overraskelsen, - for det hadde det virkelig vært! Mye kred for et fantastisk initiativ har han fått, og overraskelse under treet eller ikke, en god jul i heimen blir det uansett.
God jul alle sammen. :)


Ps. Er det noen som har erfaring med å handle fra happyknits.com? Blir muligens litt romjulshandel om det ikke kommer noen negative tilbakemeldinger..?