7. november 2010

Man tager et lite tyg..

Ofte kan det være gøy å se hva man kan klare å skape ut av selv de minste rester. Som oftest er det faktisk det man bommer litt på når man starter med å sy, at man bruker mye mer materialer enn det man egentlig trenger. Det sies at erfarne sydamer kan trylle frem omtrent hva som helst ut av selv de minste biter. Selv er jeg ikke helt der ennå, men begynner å få god trening i å se muligheter i også rester.


Rutene i forstykket ble lagt andre veien som følge av stoffbitens størrelse.

Kjolen som ble påbegynt i forrige uke er ferdig etter mye mikkel og tilpasninger. Å lage noe i ruter bare basert på små rester, gir en ekstra utfordring. Man vil jo gjerne at rutene skal stemme, noe jeg synes jeg har fått greit til. En usynlig glidelås ble plassert i siden og kjolen er helforet for passform og komfort. Da restene jeg benyttet i toppen var svært små måtte jeg skjøte på for å få toppen lang nok. For å løse det laget jeg et belte i et brunt ullstoff, som jeg også laget stroppene av. Skjørtet er i en polyester/taft kvalitet som går i toner fra lyseblått til bronse, avhengig av hvordan man ser det. Som en liten detlaj satte jeg på en liten sløyfe, - et bånd jeg kjøpte på City sycenter i København sammen med ullstoffet i toppen.

Mye telling må til
Så holder jeg fortsatt på med mitt lille evighetsprosjekt; Beatrix fra Kim Hargreaves. Mye telling, perlestrikk og mørkt garn har gitt meg noen utfordringer underveis. Tror oppskriften er beregnet for "advanced knitter", og min selvtillit har nok fått seg en liten knekk. Godt utstyrt med norsk-engelsk strikkeordliste er jeg likevel som et spørsmålstegn enkelte ganger. Er nå egentlig bare fornøyd med at strikketøyet ikke har havnet i den berømte kurven.

En hyggelig og god nyhet for de strikkeglade her på østsiden i Oslo Akershus; Mauds garn har startet opp med en ny butikk i Kirkegaten i Lilletrøm. Jeg behøver vel neppe å fortelle at her var det mye lekkert.. :)

Praktisk info om materialbruk til kjolen:
Diverse restebiter i brunt rutet ullsoff innkjøpt på City sycenter i København
10-15 cm restebit i brunt ullstoff kjøpt hos Lillestrøm sysenter
80 cm Polyestertaft innkjøpt på Panduro
1 stk 30 cm usynlig glidelås
80 cm forstoff