14. november 2010

Mens vi venter på Harry Potter

De av dere som har vært innom bloggen min tidligere, vil se at jeg har foretatt en liten ansiktsløftning på bloggen, - igjen. Fra jeg begynte å blogge for ca 6 mnd siden har jeg forsøkt å finne min form og hensikt med bloggen. Til å begynne med var bloggen vel så mye et verktøy for å fortelle familie og venner hvordan det sto til med oppussingen av vårt rehabiliteringsprosjekt. Det er nå slik at når man vasser i malingsbokser og sparkel i flere måneder blir man etter hvert grundig lei av spørsmål om: hvordan det går med oppsussingen.
Etter hvert som ting har begynt å komme i havn og kun siste finish står igjen, har jeg fått både tid og overskudd til å gjøre det jeg trives aller best med: håndarbeid. Sakte, men sikkert har derfor bloggen endret seg til å bli en mer og mer rendyrket håndarbeidsblogg. Derav litt justeringer og endringer etter hvert som jeg begynner å finne den form og innhold jeg ønsker for bloggen.

Harry Potter workshop
Min datter har besøk av en av sine søte venninner i dag, hvor de i påvente av nest siste del av Harry Potter er i full gang med antrekket de skal ha på premieren i neste uke. For å få tak i billetter til forestillingen var vi flere foreldre som hadde fått beskjed om å sitte klar med kredittkortet ved pc-en. I dag lages det både kapper og skjørt i ren Galtvort-stil, - de kommer til å bli skikkelig fine!


Her både sys og strikkes det i Slytherin farger...
Ullkjole
Litt tid til søm har det blitt mellom alt annet i en travel hverdag. En rød ullkjole som opprinnelig var innkjøpt som et skjørt, til bruk sammen med en strikkejakke fra Oleana, er ferdig. Den har likevel ligget en god stund på hobbyrommet som et kjoleprosjekt, da jeg hadde så lyst til å sy noe annet enn et skjørt, etter å ha sydd x-antall skjørt i løpet av sommeren og høsten. Det er heller ikke helt umulig at jakken med hell kan benyttes til kjolen, - det finner vi ut av til jul :)


Kjolen er for en gangs skyld ikke hel-foret, som en følge av omslagsløsningen som vanskeliggjør foringen i fremstykket. Med overlock blir likevel sømmene inne i kjolen pene, og med en underkjole blir komforten helt ok. Kjolen er basert på et mønster fra Project Runway. Synes passformen var ok, men en klar fordel å ha sydd en del før, for sy-instruksjonene var relativt sparsomme.

Materialforbruk:
1,1 m ullstoff
15 cm Solidot til innforing
50 cm usynlig glidelås
Tråd
Alt er innkjøpt hos Lillestrøm sysenter

Tøydukken Pernille
Ofte har jeg tenkt at jeg skulle sy eller strikke til noen av mine mange nevøer og nieser, men problemet er at når nevø/niese nr 11 er underveis i disse dager, har jeg rett og slett ikke kapasitet til en rettferdig fordelig mellom dette småfolket. Så derfor laget jeg en ny egen ”småfolk”; Tøydukken Pernille, som nå pryder bloggen. Denne kom til etter en inspirasjon etter et reklamehefte for det franske klesmerket BleuBlanchRouge, (vinter 2007/2008 kolleksjonen). Dukken er laget av hudfarget jersey, håret er laget av Baby Silk fra Du store Alpakka, mens øynene er brodert på med koksgrått ullgarn som jeg fant i restekurven. Jeg forsøkte først med ”knappeøyne” fra Panduro, som ikke fungerte, med mindre jeg hadde laget store hull i stoffet eller hadde syntes at øyne på stilk hadde vært tingen.


Garderoben til Pernille, kommer nok til å vokse frem etter hvert som restehaugen vokser videre. I disse dager har jeg akkurat startet på det røde/grå/sorte stoff-depotet som ble anskaffet etter et besøk i Stockholm. Det blir nok både mye rødt og grått på bloggen fremover for både liten og stor.:)