21. november 2010

Rød ull - det må snart være jul...

I skrivende stund burde jeg vært ute på ski, eller rettelse, burde allerede ha vært ute på ski. Vi har gråvær, men den første helgen med skiføre er et faktum. I steden for sitter jeg altså her i bloggland, mellom økter i vaskerommet som roper på hjelp. Med 2 tenåringer i huset er det sjelden tomt for klesvask.

Så er jeg endelig i gang med det røde/grå/sorte stofflageret.  - Har sagt det før, men sier det igjen: ull er absolutt en av mine favorittkvaliteter. - Og, nå mot vinter og høytid synes jeg rødt er en god farge å arbeide med. Den gir både lunhet og energi på en gang. - Gleder meg til å sy nye puter til stuen, julegardiner til kjøkkenet....


Sløyfebånd nederst på kjolen og små sløyfer er koselige detaljer.

Pernille har fått en liten fornyelse i sin garderobe. En enkel kjole i ull (selvfølgelig), med trykknapplukking i ryggen. Luen ble til av det som først ble klippet til som ermer til min egen kjole, men ble forkastet da jeg syntes de ble for knappe. Blomsten på luen til Pernille er laget av et tykt ullstoff som jeg klippet små "blader" av, og som jeg limte noen paljetter på før jeg sydde den sammen.Min egen kjole var opprinnelig inspirert av en kjole fra Burda -09/10. En kjole i skikkelig 50-60-talls stil med smalt liv og et stort skjørt med mye rynker. - Det fungerer muligens med mye rynker rundt livet om man enten; er høy, eller veldig midjesmal. Jeg er ingen av delene og fant fort ut at planen måtte endres. Inspirert av Mette Møllers Andy-kjole, laget jeg den smal i skjørtet og satte et bånd i livet med en liten sløyfe midt foran. Jeg hadde kun for hånden et sort ripsbånd, men det fungerte greit synes jeg. Fordelen ved det er at det er såpass stivt at det ikke bretter seg når man bruker kjolen, uten at det er ubehagelig stivt.

Den grove glidelåsen blir en kontrast til det "søte".

Kjolen er som vanlig helforet, men jeg har denne gang valgt å sette inn en grov sølvfarget glidelås i ryggen som kontrast til den feminine stilen. Syntes det ga en god kontrast i plagget, og gjorde den litt mindre "bare søt" uten å ødelegge det feminine uttrykket. Kjolen er fasongsydd, som gir en god passform og en feminin silhuett.

Møt Catriona
På min datters oppfordring er jeg i gang med dukke nr 2. Jeg har kalt henne Catriona, også etter min datters ønske. I full Harry Potter feberrus, - hun var på premiern på fredag og var såååå fornøyd, har jeg lovet å sy klær i Smygard-farger som er det hotte nå..Dukken syr jeg i hudfarget jersey, men har denne gangen sydd føttene i en annen farge og kvalitet. Håret er laget av Baby Silk fra du store Alpakka, mens øynene igjen er brodert i ullgarn. I kroppen bruker jeg vatt kjøpt i hobbyforretninger. For at dukken ikke skal bli helt lealaus i hodet, da det blir ganske tungt pga all stopp og garn til hår, bruker jeg en trepinne som jeg stikker inn mellom hode og kropp.

Materialer til kjolen(e)
1,1 mm ullstoff
1 m forstoff
1 glidelås ca 50 cm
1,2 m Ripsbånd til belte og sløyfe
Trykknapper
0,5 m sløyfebånd
Til blomst: rest av ullstoff, 1 knapp, noen paljetter - Alt av materialer er innkjøpt på Lillestrøm sysenter.

Julegaver
I og med at min egen garderobe begynner å bli ganske full, og min mann nekter å gi meg mer av sin skapplass, har jeg nå kommet til at jeg må sette i gang med litt andre prosjekter i mellom min egen garderobeutvidelse. Svaret er igjen den kommende høytiden. Jeg har kjøpt inn stoff til å sy kjoler til 4 av mine nieser. Kjolene blir sydd i en deilig ull-kvalitet, hvor jeg tenkte å applikere hjerter nederst på kjolene. Jeg håper både niesene og mødrene blir fornøyde, selv om det kanskje var noen som heller ønsket seg en ny Barbie.


City Sycenter har flyttet
Til slutt en liten oppdatering til alle syglade: City Sycenter i Købehavn har flyttet, noe jeg oppdaget det ved en tilfeldighet i forbindelse med en planlagt tur til Købehavn i desember. Jeg vet det er mange håndarbeids interesserte i likhet med meg som pleier å legge turen innom akkurat denne butikken, og vet hvor krise jeg hadde opplevet det å komme til tom butikk.

Her er ny veibeskrivelse: Ta S-toget fra Nørreport stasjon, linje B, C eller H til Valbt stasjon. Reisen tar ca 10 min. Når du går av toget går du gjennom porten, og inn i gården med de hvite bygningene. City Sycenter ligger på hjørnet.

4 kommentarer:

 1. Så utrolig flink du er til å sy
  Takk for titten jeg kommer helt sikkert tilbake.

  SvarSlett
 2. Hvor er det en smuk kjole og ser ud til den har perfekt pasform. Stoffet er helt fantastisk flot :-) Det var en smart ide med den grove lynlås, det er en fin kontrast uden den ødelægger det feminine.

  Mon ikke niecerne vil elske en ny kjole - også selvom det er på bekostning af en Barbie - det er i hvert fald lækkert stof, du skal lave dem i :-) Det kunne jo også være, de ville synes det var sjovt og anderledes med en stof-dukke, så fine som du laver dem.

  Med de sy-evner, du har, kan jeg kun sige, at det er godt, du fandt frem til stofbutikken, selvom den var flyttet :-)

  SvarSlett
 3. Så stilig kjole! Flott snitt og fine detaljer. Liker den tøffe kontrasten med den grove glidelåsen.

  SvarSlett
 4. Så søt dukke du har laget:) Har ei på blokka jeg også - eller rettere sagt i hodet;)

  SvarSlett

Tusen takk for besøket. Ekstra glad blir jeg om du legger igjen en hilsen.