31. oktober 2010

Ull, ruter og folder

Blant mine favorittkvaliteter er ull absolutt på toppen, både for garn og andre tekstiler. Jeg arbeider gjerne også med blandingskvaliteter når det gjelder tekstiler, men så fort det får elementer av ull i seg, får det ofte en egen tyngde og finish.


For og usynlig glidelås er blitt standard for komfort.

Fortsatt preget av tette bihuler i begynnelsen av uken, ble det noen timer nede på hobbyrommet som resulterte i ikke bare ett, men to skjørt. Sydd etter samme mal, men i litt ulik kvalitet. Det skal sies at jeg først kom over den grå og blå rutede ullblandingen først og fikk kjøpt med meg ca 80 cm av det, men like før jeg kom til kassen skjedde det fatale. Der lå det grå og gylne rutede 100 % ullstoffet og lokket på meg, og dermed var jeg solgt. Veldig glad i brune og gylne farger ble det altså ekstra 80 cm med ullstoff som havnet i kurven. Dyrt blir det altså fort når jeg er på en av mine mange turer til Lillestrøm sysenter. Har antageligvis nok skjørt til å kunne starte et aldri så lite utsalg. Men slik er det når idé og skapelsesprosessen er det som driver en i steden for behovet for nye klær. I så fall kunne jeg pakket ned både symaskin og strikkepinner for lengst. :)Skjørtet er helforet med usynlig glidlås satt inn midt bak
 Begge skjørtene er altså sydd etter samme mal, hvor ugangspunktet er et enkelt og ganske rett skjørt med innsnitt. Begge skjørtene har fått folder nederst da jeg syntes det ga litt ekstra effekt og passet godt med rutemønsteret i stoffene. På det blå og grå har jeg lagt foldene med utgangspunkt i et midtpunkt midt foran. På det gylne og grå er foldene lagt i samme retning rundt hele skjørtet. Det blå og grå skjørtet er i en ullblanding med noe stretch, noe som gjør det litt tyngre og fenomenalt i forhold til bruk. Med andre ord, det skrukker veldig lite.


Det gylne fløyelsbåndet tar opp fargene fra rutene. Glidelås er satt i siden.

Det gylne og grå skjørtet er i ren 100 % ull, og en tynnere kvalitet enn det blå og grå. Her satte jeg på et smalt fløyelsbånd for å forsterke den gylne fargen i rutene i skjørtet, slik at det fint kan brukes til både brunt og sort tilbehør/ garderobe. Dette skjørtet har jeg ikke rukket å bruke ennå, men antar at det kommer til å skrukke noe mer enn det blå og grå som en følge av en tynnere kvalitet.

Inspirasjon
Jeg kom over en spennende kjole fra Luis Vuitton i et moteblad (Bazaar), og forsøker å sette sammen en modell basert på dette ved hjelp av restestoffer fra tidligere arbeider. Stoffet i overdelen er små biter jeg har igjen etter et ullskjørt jeg sydde etter mitt siste besøk i København. Stoffet i skjørtet er egentlig et stoff jeg plukket med meg fra Panduro som skulle bli til puter i stuen. Stoffet som skal benyttes til belte i livet er også en liten rest etter et (tror jeg) skjørt som er laget en eller annen gang. - Hva den skal brukes til, - ikke godt å si. Det viktigste er vel egentlig prosessen fra en idé til ferdig produkt. Med jul og nyttår i nær fremtid så burde det vel åpne seg for en eller annen mulighet til å kunne ta på seg noe pent en kveld?


Kun på skissestadiet. Det blir mye tilpasning og mikkel når man kun har rester å arbeide med.
 Shopping
På en jobbreise til Stockholm denne uken hadde jeg for en gang skyld litt tid for meg selv. Jeg har tilbragt mye tid i Stockholm på jobb hvor dagene stort sett består av kontoret, møter, middag og sove. Denne gangen hadde jeg som sagt litt tid for meg selv og oppdaget at hotellet jeg pleier å bo på ligger kun 5 minutter unna shoppingstrøket. - Og det er et virkelig bra shoppingstrøk! Jeg fant 2 stoff og garnbutikker og kunne dermed sent på kvelden ramle veldig lykkelig inn på hotellrommet med en bærepose full av godsaker. - Spørs om det ikke blir noen sene fly fra Stockholm heretter også. Dette kan bli dyrt, ... men veldig moro :)


 Kanskje ikke så lett å se, men her ligger det: 1 bukse, 1 skjørt, 1 jakke og 2 kjoler. Alt i fantastiske ullkvaliteter. De 2 nederste soffene i haugen er innkjøpt hos Lillestrøm sysenter. Nest øverst ligger et jukse skinn, noe jeg tror kommer kan bli en morsom detalj på et skjørt eller en kjole. - Egentlig ligger en helt ny vintergarderobe og venter på meg. Fargene er litt uvant for min del, som er hung up på brune nyanser, men synes stoffene simpelthen ikke var til å motstå. Dessuten hvem sier at man ikke kan kombinere grått  med brunt eller oransje?

1 kommentar:

  1. Lekre skjørt i nydelige stoffer!
    Utrolig fint snitt på skjørtene, og en stilig detalj med foldene nederst.
    Ull er så deilig og varmt, og gir plaggene litt luksusfølelse synes jeg;)

    SvarSlett

Tusen takk for besøket. Ekstra glad blir jeg om du legger igjen en hilsen.