3. oktober 2010

Liten pause i strikkerier og andre hobbysysler

De siste ukene, eller siste måneden om jeg skal si det, har vært preget av lite tid til strikkerier og andre hobbysysler. Noe som også gjør at det blir lite tid i Bloggland, - og som jeg savner det når tiden ikke strekker til. Nå har jeg store planer for høstferien og bedt pent om et par dager fri til å kunne sette meg ned foran symaskinen et par dager. Den yngste har også et skoleprosjekt, som hun har tatt med seg hjem, som må løses med symaskinen i løpet av høstferien. Den yngste som går på "søm og tekstil" er i disse dager med å syr på barnekostymer for forestillingen Askepott, på den Norske Opera og Ballett. Utrolig morsomt å se hva de får til.

Når tiden ikke strekker til for alt man ønsker ser jeg at det blir litt mange prosjekter, jeg har alltid 4-6 ulike prosjekter på gang, hvor jeg ikke får ferdigstilt alle. Kurven med halveferdige arbeider begynner å bli farlig full. Så, for å ikke plages av altfor dårlig samvittighet tenkte jeg at så fort jeg er ferdig med Eirin i Cascade, som har tatt ualminnelig lang tid pga utallige justeringer, tenker jeg at jeg forsøker meg på noe som ikke tar all verden av tid neste gang. Votter tenkte jeg kunne være løsningen. Det er både hyggelig å strikke og å kunne gi bort i gaver. Fant et koselig mønster på noen søte votter med uglemotiv som jeg tenkte kunne være morsomt å lage, nå som Harry Potter igjen snart er på kino.

Da jeg ikke har fått gjort ferdig noe prosjekt på hobbyrommet ennå, velger jeg enn så lenge å dele en oppskrift på CupCakes som mine barn har etterlyst lenge. Mye reising i jobb betyr ikke bare lite tid til håndarbeid, men også tid til å være mor, kjæreste og venninne. For de som har vært innom bloggen min tidligere vet de at jeg er glad i det søte, så her er det bare å ta frem kaffen for å nøytralisere. Oppskriften holder til ca 18-24 stk.

Cupcakes:
250 g smør
4 dl sukker
4 egg
2 dl melk
6 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
Glasur:250 g smør
1 ts vaniljesukker
2 dl melk
12 dl melis

Rør smør og sukker hvitt og mykt. Tilsett 1 egg om gangen. Sikt i mel, vaniljesukker og bakepulver. Tilsett melken litt og litt mens røren blandes. Bland godt før røren fordeles i former, ca 3/4 av formen skal fylles. Stekes i 170 c i 20-25 min. La cupcakes hvile på rist i ca 20 -30 min før du legger på glasur.
Glasuren lages ved å røre smør, vaniljesukker og melis mykt . Tilsett litt og litt melis og gjør det samme med melken som tilsettes til slutt. Pass på at glasuren ikke blir for bløt. Pynt med strøssel, nonstopp, revet gulrot, eller slipp simpelthen fantasien løs.

Velbekomme og god helg :)