19. september 2010

Full fart for flinke piker

Selv om høsten innbyr til sene og rolige kvelder med noe mellom hendene, opplever jeg ofte høsten som veldig travel. Nå har jeg likevel bestemt meg for å bli flinkere til å gjøre mer av det jeg har lyst til, og ikke bare de tingene jeg bør gjøre. Flink- og snill pike har jeg vært og er i massevis. Det er på høy tid at jeg tar på alvor, at om jeg skal ha energi til å være en ressurs for de som er viktige i livet mitt, må jeg ha tilstrekklig med påfyll av positiv energi. – Og det får jeg som kjent  på hobbyrommet.


God fall i koselig skjørt

Et lite skjørt. Det rutete ullstoffet jeg kjøpte i København i forrige uke har rukket å bli et lite skjørt. Jeg har sydd på hemper for å kunne bruke et belte på det, som jeg synes fungerer som en fin detalj. Stoffet er i en ”dus” brunfarge, som gjør at skjørtet fungerer fint til svært mange brunfarger. Da det er skråklippet faller det pent, det var imidlertid en utfordring å få rutene til å stemme i sidesømmene.

Jeg fikk også kjøpt noen fine gylne knapper som jeg har tenkt å bruke til en jakke jeg har store ambisjoner om å få strikket ferdig i løpet av vinteren. – Garnet ligger klart, det var bare det med tiden og skulle prioritere mellom alt det som ligger og frister kaller på kreativitet og skaperglede på hobyrommet.

På Hobbyrommet. Der bugner det som vanlig over av prosjekter. Jeg må nok bare se det i øynene; jeg har mange nok prosjekter til å holde meg sysselsatt gjennom (hele?) vinteren. Man blir bare så inspirert, ivrig og skaperglad når det kommer inn nye stoffer og garn i butikkene, så det er omtrent simpelthen umulig å ikke falle for fristelsen å kjøpe med seg noen nøster garn, eller en meter eller to med spennende stoff.

Fristelser.  Det er bare å innse det; her er jeg dårlig stilt. Jeg har allerede rukket å gjøre min andre bestilling av garn fra Slavi. Jeg gjentar garntypen fra forrige bestilling (Cascade), men har førsøkt meg på en av de nye fargene:.walnut. Jeg gikk på en liten bommert med hensyn til farge forrige gang jeg bestilte, men kan ikke forstå annet enn at walnut må være en form for beige.. . Grunnen til at jeg går på en ny runde med Cascade er kvaliteten på garnet. Deilig mykt og med tilsynelatende godt hold i arbeidet. Jeg har begynt å strikke på en jakke (Eirin) fra  Kim Hargreaves. Jeg gikk til innkjøp at 3 av hennes strikkehefter for kort tid tilbake og har ganske mye å hente inspirasjon fra. Strikkefastheten må tilpasses, da garnet jeg strikker i er en del tykkere, men jeg tror det kommer til å fungere med litt justeringer. Og justeringer er jeg som sagt vant til å gjøre på det meste av det jeg produserer.En del justeringer må til, men på p 4,5 -5 med Cascade går det relativt raskt unna.
Høstkos

Kan serveres i posjonsglass
eller i en stor bolle :)

Jeg avslutter søndagskvelden med tips om en typisk norsk høstdessert, hvor man kan basere seg på høstens epler: Tilslørte bondepiker.

Utrolig enkel og velsmakende dessert som faller i smak hos de fleste både store og små. En liten kaloribombe, men litt kos må vi kunne unne oss av og til.  Til 4 personer trenger man:
3 dl kremfløte
1 glass med lettsukret eplesyltetøy (Om man ikke har hjemmelaget eplemos)
Kavring
Om ønskes: litt kanel og sukker

Pisk kremfløte til krem, tilsett og smak gjerne til med litt sukker i kremen. Knus kavringene i en pose. Bruk gjerne en kjevle til å knuse dem med. Om man ønsker kan det blandes inn litt kanel inn sammen med den knuste kavringen. Legg lagvis eplesyltetøy, knust kavring og pisket krem i 2 omganger. Pynt gjerne med en kanelstang. Smaker godt sammen med en kopp sterk kaffe. :)

1 kommentar:

  1. Åh ja, nu må vi lige huske på Pippi, når flinkepigen bliver alt for flink ;-)Det er klart, at hun ville gå i gang i hobbyrummet ;-)

    Hvor er du dygtig til at sy - og du vælger så elegante modeller - det er en rigtig smart nederdel, du har fået lavet :-)

    Sjovt nok skal jeg også til at strikke en Hargreaves i Cascade med de justeringer, det kræver, men det garn er utrolig dejligt at arbejde med. Ser ud til at være en skøn model, du har valgt :-)

    SvarSlett

Tusen takk for besøket. Ekstra glad blir jeg om du legger igjen en hilsen.