12. september 2010

Pippi Power

Det er med stor glede og lettelse at jeg endelig kan legge ut bilder av den mye omtalte flettegenseren i Baby Silk. Når man er så oppsatt på å gjøre justeringer på alt man gjør må man regne med at det tar tid, men denne genseren har vært et tålmodighets prosjekt. Nå håper jeg at jeg blir like glad i den som den har tatt tid å lage. Fargen kommer dessverre ikke til sin rett på bildet, da den er mye mer "rust" i virkeligheten. I halsen har jeg laget en åpning med knapper som en detalj.


Fakta om genseren:
Det har tatt ca 2 år å gjøre ferdig genseren
Den har hatt 3 turer ned i kurven med halvferdige arbeider
Det har gått med ca 600 g Baby Silk , 80 % babyalpakka og 20 % silke. 50 g = 133 m
Arbeidet er strikket på p 3
Knappene har jeg kjøpt i butikken hos Du Store Aplakka på
Birkelunden i Oslo.
Genseren er basert på et mønster fra Maskerader nr. 7
Til Høsten
Så da er tiden inne for neste prosjekt. For hva ville vel skje om hendene måtte ligge stille i fanget over lengre tid? I forbindelse med en tur til København i forrige uke rakk jeg selvfølgelig innom City Sycenter på Nørrebro. Utvalget der er ikke det samme som for 1-2 år siden, men forsatt absolutt verdt et besøk for syglade. (- Like utenfor Oslo har vi en utrolig flott butikk i Lillestrøm som har det aller meste av garn og stoffer som jeg forsøker å besøke så ofte som lommeboken tillater.) Til tross for redusert utvalg, fikk jeg med meg fra København stoffer til et skjørt. Sammen med garnet (Cascade) fra Slavi, kan det danne et koselig antrekk til høsten. Nå er det så som så med foto og fargegjengivelse på nettet, men stoffet er i en dus bruntone med gylne striper. Garnet fra Slavi var nok litt gulere i fargen enn jeg hadde regnet med, men jeg tror kombinasjonen likevel kommer til å fungere greit. Det siste stoffet fikk jeg tak i Lillestrøm og skal bli en vest og nikkers (knelang bukse) som ser ut til å bli en av høstens trender.

Ullstoff og ullgarn til kalde høstdager
Inspirasjon
Jeg har i forbindelse med arbeidet vært en del på reisefot noe som er dårlig forenlig med sysler som strikk og søm. Bøker har vært redningen. Et par nettverksvenninner tipset meg om deres store oppdagelse: Pippi Power, av Gitte Jørgensen. For mange kvinner i min generasjon har Pippi Langstrømpe vært et viktig forbilde. Pippi var en av de som fortalte oss at alt var mulig, også om du var jente. Hun satte rollemønstre på hodet og forlangte sin frihet og uavhengighet til å følge sine drømmer med den største selvfølge. Det er vel knapt noe å lure på hvorfor vi elsket henne.

http://www.gittejoergensen.dk/
Boken stiller blant annet spørsmålet: Hva ville du gjort nå om du var Pippi? Jeg har kun hatt mulighet til litt smuglesing og ikke fått startet ordentlig på den ennå, men gleder meg til å ha den med i pc-vesken som lektyre på en eller annen flyplass i løpet av høsten. - Bøkene til Tom Kristensen har frem til nå fulgt trofast med meg siden i sommer.

Min datter flirte litt når jeg kom med boken. - Nå må det sies at hun allerede er av den uavhengige typen som alltid har gjort det hun har følt for. - Hun er en ung designerspire som studerer design og tekstil og har vært klar på at det er hennes valg siden hun var bitte-liten. Så kanskje det er et tegn på at det er andre tider, og godt er det. Kanskje er det bare min generasjon som trenger litt ekstra påfyll av Pippi Power, og at dagens unge jenter har skjønt det for lengst. Det hadde i så fall vært svært gode nyheter.