17. oktober 2010

Eirin, en søt liten sak

Så kan jeg omsider legge frem resultatet av strikkeprosjektet Eirin. Jeg har strikket, justert, strikket på nytt og justert litt til før jeg fant "nøkkelen" til rett justering i forhold til strikkefasthet. Jakken som er strikket fra Kim Hargreaves Heartfelt er produsert i et litt tykkere garn enn det oppskriften inidkerer. - Derfor alle justeringene. Jeg synes dog at resultatet er blitt riktig så bra.
Eirin fra Kim Hargreaves.
Jakken er som tidligere beskrevet strikket i Cascade fra Slavi i fargen Straw. Den er en slags melert gul som fungerer fint til både brunt og grått.
Jakken er blitt en stor favoritt, som brukes til både skjørt og bukser.
Knappene har jeg kjøpt hos Lillestrøm sysenter. Jeg kommer absolutt til å strikke mer i denne fantastiske kvaliteten, da garnet er både mykt og drøyt i forbruk noe som gjør strikkeplagget "lett" i forhold til andre kvaliteter
Det er økt litt i sidene for å gi den en litt mer kroppsnær fasong.
Jeg justerte jakken noe i forhold til at jeg økte ut litt i sidene for å gjøre jakken litt mer "figursydd". Dette gjorde også fellingen til armen noe enklere da jeg hadde litt flere masker å gå på for å få denne pent til. Størrelse og form på jakke gjør at den sitter pent både til bukser og skjørt.
Dette er neppe siste gang jeg kommer til å ha noe fra Kim Hargreaves på pinnene. 
Praktisk info:
Det har tatt meg ca 4-5 uker å tilvirke jakken
Design: Kim Hargreaves, Eirin fra strikkeheftet Heartfelt
Det har gått med ca 450 g (5 nøster) av Cascade i str 36
Garnets løpelengde 100 g = 200 m
Garnet er innkjøpt hos Slavi
Jakken er strikket på P 4,5 med strikkefasthet på 18 m = 10 cm og hjelpepinne til fletter