18. august 2014

Litt hjemmepusling faktisk

Jeg tilhører ikke dem som ominnreder til stadighet, eller som løper ned interiørbutikker på jakt etter nye puter og pyntesaker. Fraværet av interiørtips på denne bloggen har vel i grunnen avslørt det for lengst. Jeg tilhører nok heller gruppen som oppdager at vinduene burde vært vasket når jeg har en langhelg eller ferie, eller at teppet i sofaen kanskje er modent for utskifting - men løser det helst ved å male en vegg... Jeg er jo tross alt glad i farger.
Å strikke puter har vært hyggelig pausestrikk når tellingen går over styr i koftestrikken. En knapp i midten ble eneste pynt.
Min manglende interesse for interiør henger nok sammen med at jeg ikke uten videre klarer å se hva et rom trenger. Heldigvis har jeg en svigermor som er flink til disse tingene, og som av og til kommer med noen smarte tips. Vi har dermed endt opp med å innrede med en kombinasjon av min forkjærlighet for praktiske løsninger fra IKEA, og husbondens interesse for loppefunn. I tillegg har vi vært heldige og arvet et og annet møbel etter en besteforelder som vi etter beste evne har forsøkt å finne en plass til.
Den første puten jeg strikket i dobbelt alpakka-garn. Strukturen for å få litt variasjon. Lukket på toppen med 8 knapper.
Da vi flyttet for ca 5 år siden hadde jeg bestemt meg for at nå skulle vi endelig ha et litt stilig hjem. Huset vil flyttet til var mye større enn leiligheten vi flyttet fra, så det var et naturlig behov for å fylle på med litt møbler. - Jeg kan si med en gang at det fungerte ikke. Vi mistrivdes alle mann, og det var nok flere enn meg som savnet den lille koselige (og varme) leiligheten vår.
Stolen er et av husbondens loppefunn. (I bakgrunnen skimtes Ivar fra IKEA). Stolen ble pusset ned og trukket om. Datteren syntes stolen var så stygg at hun nektet å bli sett med den i bilen  - og gikk heller hjem!
Huset vi hadde kjøpt var et oppussingsobjekt hvor det sto dårlig til med isolasjon i veggene, samtidig som det blåste friskt inn fra de gamle vinduene. Varmeannlegget fungerte ikke, og strøm-tilgangen var ikke dimensjonert for elektrisk oppvarming. Sikringen gikk hver gang vi satte på komfyren den første vinteren, - og vottene mine frøs fast i veggen i gangen.... Ikke hadde vi lys på soverommet heller. Da hjalp det lite med stilige puter og design-lysestaker i stuen.
Restegarn skal brukes i disse dager. Hule dekorpinner fra IKEA skapte litt ekstra hodebry når de skulle spisses. 
Siden da er vinduer byttet ut og vedovner installert. De lekre turkise putene er byttet ut med noen røde, bestefars gamle ulltepper hentet frem fra garasjen, tøfler blitt obligatorisk, og kjøkkenveggen malt oransje. Men nå har jeg altså overgått meg selv og strikket puter. - Fantastisk pausestrikk, inspirert av Sylvia som både ominnreder, strikker puter og mye annet.
Etter inspirasjon fra Dorrit som lagde disse i gult. Perfekt for de av oss som ikke har grønne fingre, eller som bare glemmer å vanne.
Nesten så jeg begynner å lure på hva som blir det neste? Husbonden blir alltid engstelig for at jeg (les han) skal male en vegg når jeg begynner å få øynene opp for "rikets tilstand" i heimen. Men ingen fare, denne gangen er det bare bloggen som har fått en liten make-over, - vet ikke om jeg er helt i mål ennå? Men, jeg er nok tilbake til koftestrikking før jeg vet ordet av det.


Faktaboks
Design: Eget
Materialer:
Burgunder pute: 150 g Rowan Lima, 50 g = 110 m/330 m
Oransje pute: 250 g Mirasol fra Du Store Alpakka, 50 g = 125 m/625 m
Blomster: 50 g Mirasol, Du Store Alpakka, 50g = 125 m
Fra lager: ja
Kjøpt hos: Rowan Lima /John Lewis i London og Mirasol/ Oslo Sømsenter
Pinner: 5 mm
Tilbehør: 9 knapper
Størrelse: 40 x 40 cm