18. august 2014

Litt hjemmepusling faktisk

Jeg tilhører ikke dem som ominnreder til stadighet, eller som løper ned interiørbutikker på jakt etter nye puter og pyntesaker. Fraværet av interiørtips på denne bloggen har vel i grunnen avslørt det for lengst. Jeg tilhører nok heller gruppen som oppdager at vinduene burde vært vasket når jeg har en langhelg eller ferie, eller at teppet i sofaen kanskje er modent for utskifting - men løser det helst ved å male en vegg... Jeg er jo tross alt glad i farger.
Å strikke puter har vært hyggelig pausestrikk når tellingen går over styr i koftestrikken. En knapp i midten ble eneste pynt.
Min manglende interesse for interiør henger nok sammen med at jeg ikke uten videre klarer å se hva et rom trenger. Heldigvis har jeg en svigermor som er flink til disse tingene, og som av og til kommer med noen smarte tips. Vi har dermed endt opp med å innrede med en kombinasjon av min forkjærlighet for praktiske løsninger fra IKEA, og husbondens interesse for loppefunn. I tillegg har vi vært heldige og arvet et og annet møbel etter en besteforelder som vi etter beste evne har forsøkt å finne en plass til.
Den første puten jeg strikket i dobbelt alpakka-garn. Strukturen for å få litt variasjon. Lukket på toppen med 8 knapper.
Da vi flyttet for ca 5 år siden hadde jeg bestemt meg for at nå skulle vi endelig ha et litt stilig hjem. Huset vil flyttet til var mye større enn leiligheten vi flyttet fra, så det var et naturlig behov for å fylle på med litt møbler. - Jeg kan si med en gang at det fungerte ikke. Vi mistrivdes alle mann, og det var nok flere enn meg som savnet den lille koselige (og varme) leiligheten vår.
Stolen er et av husbondens loppefunn. (I bakgrunnen skimtes Ivar fra IKEA). Stolen ble pusset ned og trukket om. Datteren syntes stolen var så stygg at hun nektet å bli sett med den i bilen  - og gikk heller hjem!
Huset vi hadde kjøpt var et oppussingsobjekt hvor det sto dårlig til med isolasjon i veggene, samtidig som det blåste friskt inn fra de gamle vinduene. Varmeannlegget fungerte ikke, og strøm-tilgangen var ikke dimensjonert for elektrisk oppvarming. Sikringen gikk hver gang vi satte på komfyren den første vinteren, - og vottene mine frøs fast i veggen i gangen.... Ikke hadde vi lys på soverommet heller. Da hjalp det lite med stilige puter og design-lysestaker i stuen.
Restegarn skal brukes i disse dager. Hule dekorpinner fra IKEA skapte litt ekstra hodebry når de skulle spisses. 
Siden da er vinduer byttet ut og vedovner installert. De lekre turkise putene er byttet ut med noen røde, bestefars gamle ulltepper hentet frem fra garasjen, tøfler blitt obligatorisk, og kjøkkenveggen malt oransje. Men nå har jeg altså overgått meg selv og strikket puter. - Fantastisk pausestrikk, inspirert av Sylvia som både ominnreder, strikker puter og mye annet.
Etter inspirasjon fra Dorrit som lagde disse i gult. Perfekt for de av oss som ikke har grønne fingre, eller som bare glemmer å vanne.
Nesten så jeg begynner å lure på hva som blir det neste? Husbonden blir alltid engstelig for at jeg (les han) skal male en vegg når jeg begynner å få øynene opp for "rikets tilstand" i heimen. Men ingen fare, denne gangen er det bare bloggen som har fått en liten make-over, - vet ikke om jeg er helt i mål ennå? Men, jeg er nok tilbake til koftestrikking før jeg vet ordet av det.


Faktaboks
Design: Eget
Materialer:
Burgunder pute: 150 g Rowan Lima, 50 g = 110 m/330 m
Oransje pute: 250 g Mirasol fra Du Store Alpakka, 50 g = 125 m/625 m
Blomster: 50 g Mirasol, Du Store Alpakka, 50g = 125 m
Fra lager: ja
Kjøpt hos: Rowan Lima /John Lewis i London og Mirasol/ Oslo Sømsenter
Pinner: 5 mm
Tilbehør: 9 knapper
Størrelse: 40 x 40 cm

6 kommentarer:

 1. Du har fått det fint på bloggen Helle!! Og må bare si at jeg likte garnblomstene kjempegodt!! Genial idé!! Ikke mye interiør på min blogg heller - og det interesserer nok i liten grad også. Jeg følger ikke interiørblogger heller - blir litt langt gjesp for min del. Jeg satser på det jeg trives med - og så får trender og farger gå sin gang.

  SvarSlett
 2. Veldig hyggelig... søte blomstene... vakre arbeider du strikke. Fin blog du har Helles.
  Jeg kommer gjerne igjen. Ha en herlig mandagkveld. Hilsen sender deg Viola.

  SvarSlett
 3. Heisann Helle
  Et interiørinnlegg hos deg, det var skjeldent nytt!!! Hi hi
  Jeg er glad i interiør, men på min måte. Jeg er av og til innom disse bloggene som kun skriver om interiør, og det er ganske kjedsommelig. Med åtte bilder fra den samme skjenken, med de samme blomstene og stæsj , så ser jeg ligsom ikke noe interessant i det. Og de sier nok det samme om oss, som kan vise en ferdig strikket genser, fra flere vinkler....he he
  VI strikker iallefall putene våre selv, og kjøper ikke " ferdig strikk"!
  Og nå beviste jeg også at man kan innrede et rom med det man har fra før.

  Det hørtes ordentlig kaldt ut hos dere på vinteren, ja. Greit å kunne ta litt etter litt.
  Her kan jeg skrape is av inngangsdøra og av verandadøra, mens soveromsvinduene såvidt henger sammen. Og i vinter rant det vann ned av veggen i sønnens kjellerstue. Han våknet fordi puta hans var våt.
  Kjempefin stol, med flotte puter som du har strikket.
  Jeg strikket jo trekk til tre puter sist høst, og de fant plutselig veien til det nye rommet i den røde sofaen. Ble så trivelig der nå, at.
  Siden din har også blitt så ny og fin. Regner med det er du som har tegnet den selv? Morro at du tok med Maya, hun hører jo til her inne.
  Jeg må fornye min snart også. Den har sett lik ut i fire år nå, og trenger litt oppfriskning. Har tenkt på det en stund nå.
  Første dag på jobb etter ferien i dag. Kjempetrivelig. Men kjenner jeg er sliten på en annen måte. Her får man trappe opp.........drar til Oslo denne uken, jobbrelatert, så her kastes man bare i det, første uka, ha ha....
  Ha en trivelig uke.
  Klem

  SvarSlett
 4. Meget, meget fin pude. Og virkelig noget nyt fra din side. Blomsterne er også fine.

  Jeg fik også flyttet lidt rundt og ryddet op i min ferie. Det er lidt dejligt når der sker noget - om det så bare er en lille smule.
  Det lyder som om der var nok at se til da i overtog huset. IKEA er absolut ikke dårligt. Jeg synes de har mange meget gode løsninger. Et par af vores venner har købt køkken i IKEA, og det er blevet super flot.

  Jeg kan se at du også har fået "øje" på den nye Kim Hargreaves bog. Jeg har ikke bestilt den endnu - men det gør jeg :-) Hun laver sådan nogle fine modeller, og bøgerne har så flotte billeder.

  SvarSlett
 5. De er fine, Helle og det er dejligt med lidt enkelt strik indimellem :-) Jeg har i flere år taget tilløb til at strikke puder og hyggetæpper til mine sofaer, men tror du jeg får det gjort? Af en eller anden grund er der altid andre projekter, der "springer op" i mine hænder ;-)

  SvarSlett
 6. PS: Sikke fint nyt design - mon ikke du selv har tegnet? :-)

  SvarSlett

Tusen takk for besøket. Ekstra glad blir jeg om du legger igjen en hilsen.