3. august 2014

Madeline igjen, - med litt justeringer.


Jeg har vært "off line" på enkelte områder i det siste. Bloggingen har derfor blitt nedprioritert da den ellers ville blitt en burde burde, og de har vi som kjent mange nok av fra før. Så om noen har lurt på hvor jeg har vært, så er svaret at jeg har vært delvis "off line". Jeg har forsøkt å følge litt med på dere som er mine inspirasjonskilder i Bloggland, men har rett og slett ikke hatt overskuddet til å legge igjen en hilsen hos dere. Heldigvis har jeg ikke vært like "off line" med kreative sysler som med bloggingen. - Selv om symaskinen har fått stå mer eller mindre urørt i sommer. - Og det til tross for at syrommet, som ligger i kjelleren, har vært det behageligste rommet å oppholde seg i når gradestokken har tippet 30c.
Madeline, denne gangen strikket i 100 % bomull.
Så har jeg da heller prioritert strikking i varmen. Og dette er feriestrikken som jeg faktisk rakk å få ferdig i det vi svingte inn på Kiel-ferjen på hjem-turen i ferien vår. Egentlig så kunne jeg rukket å strikke 2 av denne i løpet av ferien, men det viste seg at strikking i bil, mens husbonden holdt 180 km/t på Autostradaen, ikke var det samme som å strikke mens jeg ser på TV. Hele bilen ristet og dirret, og jeg var alvorlig bekymret for om remmer og tøy kom til å holde for å si det sånn.
Hele bilen ristet mens husbonden presset gassen i bånn på Autobahn. - Vi ble ofte forbikjørt ...
Det resulterte i at jeg strikket ryggen ikke en, og heller ikke to, men tre ganger. Helt utrolig idiotiske feil, - som feil ofte er; Som at jeg hadde lagt opp tre masker for lite, og først oppdaget det når jeg kom til fellingen av armene...
Ikke like lett å holde konsentrasjonen  og orden på maske-telling når man er ekstra-sjåfør.
Eller når jeg hadde klart å plukke opp ekstra masker etter hullborden og fikk heller ikke maskeantallet til å stemme ved ermefellingen. Det ble nok en del høylydt sukking underveis, for husbonden lurte på hva jeg holdt på med når jeg begynte å rekke opp et nesten ferdig arbeid for andre gang..., og kommenterte at jeg slettes ikke trengte å rekke opp strikketøyet for å drøye garnet. Jeg hadde jo et lite lager i bagasjen...( Jeg lo ikke).
Enkel, og sommerlig. Her i en litt kortere variant enn originalen.
For de som følger med bloggen husker muligens at jeg allerede har strikket en utgave av Madeline. Et litt mindre vellykket prosjekt som følge av et dårlig valg av garn. Strikket i et lin/viskose-garn fra Rowan endte den opp både vid og lang. Denne gangen valgte jeg garnforslaget i oppskriften, Rowan Cotton Glace, som jeg har god erfaring med. Det pleier å holde fasongen ved bruk.
Knappene har jeg ventet lenge på å finne et prosjekt til. Kjøpt i Stockholm for 4-5 år siden.
Jeg valgte denne gangen å gjøre noen små endringer til mønsteret. Da jeg ikke er spesielt høy opplever jeg at enkelte av modellene til Kim Hargreaves kan bli noen cm for lange. Jeg kuttet derfor ned på lengden med ca 5-6 cm, da jeg synes denne lengden blir finere til skjørt. I tillegg laget jeg et lengre erme til jakken. Jeg syntes de ermene som hørte til ble veldig sommer og fritid. Ønsket var da å gjøre den til litt mer "jakke". Det syntes jeg fungerte bedre med litt lengre ermer.
Ermene måtte strikkes etter prøve og feile metoden, men likevel med mindre plunder enn ryggen.
Resultatet
Av en eller annen grunn har denne jakken blitt liggende lenge på strykebordet før jeg fikk somlet meg til å presse den og gjøre den klar. Den er derfor fortsatt sørgelig ubrukt, men jeg håper at den vil bli en favoritt i klesskapet nå som den endelig er ferdig. Alt i alt synes jeg at den svarer til forventningene så langt.
Madeline -den ble i grunnen ganske ok? Benken har vært et av husbondens sommer-prosjekter. 
"Time out"
Fraværet fra bloggen og Bloggland har sitt utspring i at jeg har hatt og har behov for en time out, og er dermed "off line" fra flere aktiviteter. Det er ganske paradoksalt, men når man først har muligheten til å hvile, - det er først da man kjenner hvor sliten man egentlig er. Og først da kroppen for alvor gir deg en status-rapport. For min del har den ikke vært spesielt lystig lesning. Det er ikke uten frustrasjon jeg ser hvor mye tid og energi jeg bruker på å være flink pike, som går på bekostning av de som er viktige for meg.
Lite gevinst i å være flink pike. - Hvem tar vare på deg om du ikke gjør det selv? 
Mer lystig lesning er dessverre heller ikke listen over "gevinsten" jeg sitter igjen med av å være flink pike. Her er noen eksempler:
 • Konstant sliten og i dårlig humør (går utover meg selv og familien)
 • Dårligere helse, har sjelden tid og overskudd til å trene - (går utover meg selv og familien)
 • Ingen ekstra god lønn (ganske idiotisk å tro at noen vil belønne eller takke deg for at du jobber deg syk)
 • Ingen håp om ekstra lønn i himmelen (er Humanetiker)
Jeg burde ha tegnet mer = Jeg vil tegne mer. => Da må jeg sette av mer tid til det!
Jeg er heldigvis ikke dummere enn at jeg forstår at dagens regnestykke ikke går i min favør, og at endringer må til om jeg i det hele tatt skal ha behov for en pensjonsplan! Jeg øver nå på å bytte ut "bør" og "må" med "vil", som har vist seg som en uventet spennende øvelse. Det ligger mye makt i hvordan vi tenker, samtidig som det er krevende å endre kjente tankemønstre og bytte dem ut med nye. - Men, hvem har sagt at man ikke kan lære en gammel hund (voksne damer) nye triks? Jeg sier fortsatt som Pippi, "Det har jeg aldri gjort før, så det kan jeg sikkert klare".

Faktaboks 
Design: Madeline fra Kim Hargreaves, Honey
Materialer: 300 g Rowan Cotton Glace 50 g = 114 m/ 684 m
Fra lager: ja
Farge: brun (Earth) 863
Kjøpt hos: Lillestrøm Sysenter
Pinner: 3
Strikkefasthet: 22 m = 10 cm på p 3,5
Tilbehør: 8 knapper
Størrelse: 36

6 kommentarer:

 1. Nogle gange er det nødvendigt med en "time out" for at mærke ens egen sindstilstand. Du har de rigtige overvejelser, lyder det til. Men nu kommer den sværeste del : at få noget gjort ved det.
  Du VIL handle er jeg sikker på.

  SvarSlett
 2. Dejlige billeder fra din skattejagt! Mange lækre ting du fik købt.
  Uha - det med "Flinke pigen" - det kender jeg alt for godt. Jeg er ret sikker på at grunden til at jeg "gik ned" i 1½ uge (de første 1½ uge af min ferie) med en virus på balancenerven er at jeg var alt for stresset). Jeg har LOVET MIG SELV at jeg ikke vil arbejde så meget i 2. halvår 2014. Jeg håber at jeg kan holde det - men ved også godt at jeg har det med at blive opslugt også fordi det er ret spændende.

  Madeline er rigtig fin. Lige en model for mig :-) Helt klassisk og enkel.
  :-) Din mand var da meget morsom........

  SvarSlett
 3. Utakk er verdens lønn, heter det jo.
  Man gjør sitt beste, og står på litt ekstra, sånn intilfelle ( der slår flink pike inn....) og så går det noen hus forbi, og det er forgjeves, utenom deg selv da. Men slik kan man ikke holde på, vet du.
  Ja, jeg prøver å nyte hvert øyeblikk fullt ut. Og i ferien har jeg bare slappet av og gjort " ingenting".
  Men jeg visste jo at rosinen i pølsen var denne turen til Barcelona, hvor jeg er nå, sammen med Sophia. Og du kan tro vi koser oss.
  Takk for tipset til strikkebutikken......går vi tilfeldigvis forbi, så må jeg innom. Det forstår Sophia. Dessuten er det HUN som har sammen dille som deg, nemlig sko, og det første paret er allerede kjøpt.
  Min drøm er å komme hit og være kreativ. Kanskje gå her på skole et halvt år, lære meg språket ( helt sykt at jeg ikke kan det, siden halve familien min er Spansk)
  Den opprekkingen din skjønner jeg meg ikke på. Hva gjør vel tre masker for lite??? Toppen ble kjempefin, kanskje verdt all opprekket?? Du kler den iallefall kjempegodt. Og den benken til din mann, ser herlig ut. Veldig finurlig med det lille bordet på siden. Flink, han mannen din.
  Flotte tegninger Helle. Jeg har bestemt meg for å tegne og male mer, jeg også. Men nå har jeg begynt å lese igjen, så jeg får se hva jeg rekker. Det må jo gå ut over noe.
  Ta vare på deg selv, og vær litt egoist for en gangs skyld. La den flinke piken å over til litt PIPPI spillopper. Klem fra Barcelona.

  SvarSlett
 4. Du kan jo tegne også du, og strikke også da, men det visste jeg jo fra før ;) Så fint bilde av deg der du sitter på benken. Flink pike-syndromet er vi nok mange som lider av. Noen ganger er det helt greit å være "bra nok".

  SvarSlett
 5. Håper du finner ut av alt sammen, Helle. Hjelper ikke om jobben er aldri så spennende om det går på bekostning av egen helse. Det med migrene sliter jeg også med nå - 1 til 2 anfall i uka. Skal på MR om et par uker.
  Lykke til med alt! Klem Siv 😊
  PS Prøvde å sende deg mld på FB, men vet ikke helt om det funka

  SvarSlett
 6. Hei igjen Helle
  Måtte bare kommentere litt etter å ha lest din kommentar inne hos meg.
  Sophia og jeg har faktisk startet med mor- datter turer for to år siden, da hun var 14 år.
  Da dro vi til Spania igjen, siden moren og faren min bor der noen mnd av gangen etpar ganger i året.
  Da hun fyllt 15 år, dro vi to på Cruice med Kielbåten. Vi har det kjempefint på disse turene, og planen er å fortsette med det, slik som du og din datter gjør.
  Man kommer jo nermere hverandre, og må ta hensyn til hverandre på slike turer. Hun kjørte buss i timesvis i solen ( stakkar) fordi jeg ville vise henne alle de flotte stedene hun bare MÅTTE få med seg. Og jeg spiste KFC for hennes skyld, for det var det hun ville ha akurat da.
  Nå flytter hun hjemmenifra neste uke, for å gå på videregående skole et annet sted, kun hjem i helgene. Derfor var det en viktig tur vi hadde nå, til Barcelona. Bare synd hun ble syk. Men vi opplevde mye og hadde det topp.
  Nå snakker om hvor neste tur blir. Mulig London ( pga shopping og mindre sol ;) )

  SvarSlett

Tusen takk for besøket. Ekstra glad blir jeg om du legger igjen en hilsen.