21. august 2014

"Du får ikke god kondisjon av....."

En del av dere tippet ganske riktig at jeg sto bak illustrasjonene i forbindelse med oppussingen på bloggen. - Jeg skulle jo hatt mer enn litt flaks for å finne andre som tegner rødhårede damer og litt runde dachser. Med litt rund refererer jeg til midjen til den firebente, som godt kunne ha vært noen cm smalere. Dessverre har hun aldri vært spesielt glad i å gå tur, om det regner kryper hun under sofaen - men hun er imponerende raskt ute igjen om noen skulle åpne en boks med leverpostei på kjøkkenet.
Litt rund på midten, men uten tvil: familiens ubestridte midtpunkt. 
Jeg oppdaget i ferien at tegnelysten fortsatt var sterk, noe jeg også satte av tid til. Tegning er en av de aktivitetene hvor jeg går inn i flyt-sonen, - tid og sted forsvinner. Jeg var god til å tegne som ungdom, egentlig helt frem til i begynnelsen av 20- årene. Forskjellen var at den gangen tegnet jeg hver dag. Og som min tegnelærer på kunstskolen sa, "Du får ikke god kondisjon av å ha løpt en gang i fjor. Skal du bli god til noe enten det er å gå på ski eller tegne må du øve, øve og atter øve." Og hun har selvfølgelig helt rett. Å tegne en kveld i uken i fire måneder, for å så legge det på hylla i flere måneder, gir ikke god "kondisjon".
App-en Scetch Book Pro gir mulighet for å finne frem tegnesakene uten for mye bry også vel installert i sofaen
For å få teknikken tilbake i hendene forsøker jeg nå å tegne når jeg har ledige stunder. iPaden som tidligere kun ble brukt til email og nettavis-lesning har nå også blitt et verktøy for tegning ved hjelp av en kjekk liten app, Scetch Book Pro. Den kan på ingen måte sammenlignes med å bruke blyant eller penn, men nå er jeg kun på dag 2 og har tilegnet meg kunnskap om ca 5 % av funksjonalitetene. Men jeg har tro på at den kommer til å bli hyppig brukt når jeg likevel sitter i sofaen og multitasker, mellom nyheter på TV, strikketøy og nå litt tegning.
Inspirasjon var et bilde min bror tok av en skuespiller, Hannah som jeg har forsøkt å gjengi med blyant.
Bilde i bevegelse
På tegne- og malekursene jeg gikk i vår, (dessverre blir det ingen kurs i høst, men mulighet for å male en kveld i uken hos en lokal kunstforening), arbeidet vi en del med hvordan man tar en inspirasjon som man utvikler videre, også kalt bilde i bevegelse. Det vil si at ut fra ett bilde kunne vi lage videre 5-6 nye bilder hvor det var en eller flere fellesnevnere som gikk igjen, men resultatet ble likevel helt ulike bilder. Dette som en følge av f.eks. fargebruk, eller ulike tegneteknikker. Se bare hvor forskjellig en og samme genser kan bli om den er strikket i rosa eller sort, med tykt eller tynt garn?
Her er har hun blitt til en figur tegnet med penn.
Selv om jeg vil forsøke å prioritere tid til å tegne utover høsten, er jeg rimelig trygg på at jeg kan garantere at det ikke kommer til å være mangel på innlegg som handler om plagg laget i de mykeste og herligste fibre. Jeg har på ingen måte lagt bort pinnene eller ryddet bort symaskinen ennå. - En ambisjon om å bruke tiden på det som gir energi kan jo ikke bli feil...?
"Ring the bell that still can ring, forget your perfect offering, there is a crack in everything, that is how the light gets in." L. Cohen. 

6 kommentarer:

 1. Heisann Helle
  Så koselig innlegg :) du har i dag. ......men det er vel fordi det handler om min andre hobby også, tegning og maling. Jeg skulle hatt mye mer tid til det, jeg også. Men det et vel bàre snakk om prioritering.
  Nå har jeg begynt å lese bøker igjen, og det går jo ut over strikkingen. Men heldigvis får jeg strikket nok. Holder faktisk på med to like jakker samtidig ( bare for å bli ferdig....)
  Tegningen din " i bevegelse " er skikkelig flott. Du har jo fanget bevegelsen, blikket, personligheten, ja alt.
  Det er sant det med øvelse, og man kommer ligsom inn i en flyt når man gjør det ofte. Men har man det inni seg, KAN man tegne nårsomhelst, selv om det er en lang stund siden sist.
  Nå er det helg, jobbehelg for min del.....men litt rødvin unner jeg meg. Skål, og god helg, Helle.
  Klem

  SvarSlett
 2. Så fint å få innblikk i ditt tegneliv!! Er veldig imponert over ditt talent. Har jo sett en del hos deg før, men det er like interessant hver gang. Tegning er noe av det mest imponerende jeg kan se - og du imponerer!!! God helg Helle!!

  SvarSlett
 3. Du er så dygtig til så mange ting, Helle - det ville da også være meget synd, hvis du droppede din tegning. Som med alt, hvad du syr og strikker, opstår der hurtigt en ægte "helle-stil" også i det du tegner. Jeg er helt betaget af den nederste tegning - hvor er den godt tænkt og udført :-)

  SvarSlett
 4. Så fin bloggen din ble med en liten makeover, kjempekoselige tegninger. Kjempekjekt å få se litt av tegningen din også, du er så flink!

  Måtte smile når jeg så innlegget med Maja som krøller seg sammen på den varme myke ullflekken, hun vet hva som er bra saker den damen der tror jeg :D

  SvarSlett
 5. :-) Kender godt det med hunden der reagerer hurtigt på lyde fra køkkenet. Bastian ligger klar inden Jørgen går igang med at lave aftensmad, og forlader først køkkenet når maden bliver båret ind i stuen. Tænk hvis der nu blev tabt noget på gulvet!!!! :-)

  Han er nu også rigtig glad for at gå tur, men kælenavnet "Basse" passer perfekt på hans vægt...

  Meget fin ny "top" på bloggen med pigen. Jeg er fuld af beundring - du er så kreativ på så mange måder. Meget fine tegninger, og fin makeover på bloggen.

  SvarSlett
 6. Så ny og fresh bloggen din har blitt!
  Og fortsett med å tegne - både fordi du tydeligvis har talent, men kanskje aller mest for at du kommer i flyt når du tegner. Det er jo så sunt :D

  SvarSlett

Tusen takk for besøket. Ekstra glad blir jeg om du legger igjen en hilsen.