21. april 2014

I påskeegget

Påskedagene har nærmest minnet om forsommer med temperaturer godt over 20-tallet. Det har resultert i lite sytid, men tilsvarende mer strikketid. - Det er tross alt enklere å dra med seg strikketøy ut på verandaen enn symaskinen. Når solen har gått ned har jeg likevel puslet med noen enkle sømprosjekter, som passet som en liten påskegave til en av små-niesene.
Det prikkede jeansstoffet, denne gangen som kjole str. 4 år. 
Det var en brukbar rest igjen etter den prikkede sommerkjolen, akkurat passe til en liten prinsessekjole i str. 4 år. Mønsteret var enkelt, og i utgangspunktet et ukomplisert prosjekt. Den lille utfordringen lå i at stoffet hadde fått en lys stripe der det var brettet i butikken. Jeg regnet først med at stoffet var gammelt, men fikk vite når jeg måtte en tur inn for å finne en løsning på stripen, (blonde), at stoffet var helt nytt. Stor oppstandelse med andre ord.
Stripen til venstre er falden i stoffet. 
For mens jeg hadde klart å unngå bretten på min kjole kom den i aller høyeste grad tydelig frem på kjolen til den lille. Attpåtil så hadde jeg lagt stoffet på en måte så stripen på forstykket kom på siden og ikke midt på. Løsningen ble å legge en blonde over, og gjøre det tilsvarende på andre siden av midtmerket på forstykket. På det viset ble det litt pynt på kjolen, uten at det så merkelig ut.
Blonden dekker over den falmede fallen. 
På skjørtedelen syntes det mindre på grunn av alle rynkene i skjørtet. Jeg irriterte meg likevel over den lyse stripen og forsøkte å male over med silkemaling. Stripen ble nå litt for mørk i forhold til resten av stoffet. Jeg synes likevel at den ble litt mer usynlig.
Lys vs. mørk stripe. 
Jeg valgte så å gjenta blonden nederst på skjørtet. Det gjorde blonden på toppen mindre malplassert, samtidig som jeg syntes den pyntet opp kjolen uten å bli for mye. Søt kan den saktens være, den skal tross alt brukes av en liten pike.
Ermeråpninger og halsåpning ble kantet med skråbånd.
Resultatet
Alt i alt synes jeg den ble bra. Mor til den lille var fornøyd, noe jeg antar fører til at den blir brukt. - Sydd i jeansstoff passer den til både hverdag og litt "fest". I alle fall om man er 3 år?
Nok vidde i skjørtet til å svinge seg i?
Påskehilsen helt på tampen
Denne påskeuken har forsvunnet uten at jeg helt har forstått hvor all tiden har blitt av. Heldigvis har jeg fått tilbragt kvalitetstid med både pinner og symaskin. Så har jeg likevel ikke rukket halvparten av det jeg hadde planlagt å gjøre i påsken: Folk jeg skulle besøke, antall timer jeg skulle trene, rydde, male, blogge, bøker jeg skulle lese... osv. Heldigvis går vi mot en mai-måned hvor vi ser frem mot en del fri-dager. Kanskje jeg endelig får lest ferdig boken jeg har hatt på nattbordet siden jul?

Faktaboks 
Design: Burda kids 9696
Materialer: 0,8 m jeansstoff
Fra lager: ja
Farge: blå med prikker
Kjøpt hos: Lillestrøm sysenter
Tilbehør: 1 glidelås 40 cm, 3 m blonde
Størrelse: 4 år

6 kommentarer:

 1. Heisan Helle
  Skal si du har rukket å gjøre noe alikevel. En supersøte kjole du har sydd, til en liten frøken. Og " feil" på stoffet fikk du kamuflert så fint. Det er ingen som aner hva som skjuler seg bak blondene , iallefall. Den må jo være super til 17 mai, med en liten rød cardigan til, og hvite strømpebukser, om det blir kaldt.
  Kaldt har det iallefall ikke vært i dag. Det er sommervær, og og det var 29 grader i solen i ettermiddag.
  Jeg har puslet litt inne, av og til, så det ikke blir for mye sol ( les solbrenthet) og jeg har gjort litt av det jeg hadde planlagt på fridagen min i morgen, som ble til en arbeidsdag istedet. Det er full rulle i butikken for tiden, siden vi leverer så mange bunader, til både konfirmasjoner, og 17 mai, så vi må stå litt ekstra på. Rotet går jo ingenvei, så det får jeg ta siden.
  Nå skal jeg strikke litt foran tv på min siste fridag. Men som du sier, det finnes flere av dem i mai også. Altså, mer å se frem til.
  Ha en fin arbeidsuke.
  Klem

  SvarSlett
 2. Hvor er det dog en sød lille kjole, den må være enhver lille piges drøm. At blonderne på forstykket er placeret på grund af en fejl i stoffet havde jeg aldrig gættet. De ser ud som om de hører til og jeg kan slet ikke forestille mig kjolen uden.
  Når det er sagt er det for dårligt med sådan noget nyt stof, at det har sådan en fejl. De burde give dig en kompensation i butikken.
  Vejret har også været fantastisk her, dog lidt gråt nogle dage, men alligevel varmt. God påskedag.

  SvarSlett
 3. Kjolen ble perfekt til ei lita frøken :-) Det er så kjedelig når stoff bleker på denne måten.

  Jeg fikk heller ikke gjort så mye jeg hadde tenkt i påska - jeg har strikka en del til en god sak eller to da :-) Jeg har ikke håp om å lese annet enn pensum på et par mnd enda.

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 4. Det er vel nok en yndig lille kjole - niecen kommer til at føle sig som en rigtig prinsesse, tror jeg :-) Synes det er godt fundet på med den smalle blondestribe til at dække fejlen i stoffet - nogle gange bliver slutresultatet næsten endnu finere, når man bliver udfordret af sådanne praktikaliteter ;-)

  Og så er det jo, vi skal huske at fokusere på dét vi når - i stedet for det vi ikke når ;-) Lettere sagt end gjort, for de fleste af os ;-)

  SvarSlett
 5. Så fin kjole du har sydd! Kjedelig med den lyse stripen i stoffet, men det fikset du jo perfekt. Jeg kjøpte en stoffpakke fra en butikk på Etsy en gang. Etter bare noen få uker sammenbrettet i stoffhylla mi, så hadde stoffene fått hvite striper i brettene. Skikkelig ergerlig. Ja, påska den kom og forsvant. Det er vel noe som heter at tiden flyr :)

  SvarSlett

Takk for besøket. Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen.