5. januar 2013

Mini-Marius

Blant alle bøkene jeg fikk til jul kan det synes som om Marius strikkeboken kommer til å bli den mest leste denne vinteren. Den er stappfull av inspirasjon og oppskrifter, en god kombinasjon for "noen" som har et stort behov for å bedrive litt lager-tømming i 2013. Jeg er fortsatt ikke sikker på om det blir Marius-mønstrede pynteputer i stuen eller trekk til vinkartonger, men bevares, det er veldig mye annet som frister å sette på pinnene.
Marius selekjole til en liten prinsesse (niese).
Mine egne barn manglet hverken strikkegensere eller hjemmesydd tøy når de var små. Det er både morsomt å hyggelig å lage klær til barn, inntil de kommer i den alderen hvor alt er feil eller de helst vil se ut som alle andre. Et annet hyggelig aspekt ved å lage barnetøy er at de er raske å lage, i forhold til voksenstørrelser. Nå begynner det å bli en del år siden undertegnedes barn befant seg i den kategorien, så jeg blir nesten litt nostalgisk når jeg har noe til småfolket i familien på pinnene. Denne kjolen var så intet unntak. Den skulle egentlig ha blitt til votter og en lue i det nye VM-mønstret, men i kjent stil så endres planer. Med en ny og spennende strikkebok i fanget røk planene om votter og luer ganske raskt, for å bli erstattet av et ønske om å strikke en kjole istedet for.
Alt fra Bamse-gensere, til mobiletuier, vinkartong-trekk.. 
Kjolen er strikket etter mønsteret i boken, som jeg har fulgt mer eller mindre slavisk, med unntak av en ekstra stripe med naturhvitt før det røde hovedfeltet. Fargevalget er også mitt, det samme er valg av garn, da jeg strikker med garn fra Dale istedet for Sandnes garn som er anbefalt i boken. Garnvalget er vel egentlig kun en smakssak så lenge strikkfastheten stemmer, når man likevel avviker fra de tradisjonelle "Marius"-fargene.
Kjolen er nesten lik foran og bak, kun med unntak av et par knapper til lukking på forstykket. 
Resultatet
Vel, akkurat det må egentlig noen andre mene mest om, da mottageren er en 2 år gammel liten prinsesse. Jeg håper den passer, for da jeg selv ikke lenger har småfolk i huset måtte jeg stole på målene i oppskriften. Sånn i utgangspunktet synes jeg den heller virker litt stor enn liten, men på den annen side blir jeg alltid like overrasket over hvor mye småfolket har vokst iløpet av den perioden jeg ikke har sett dem.
Allerede på vei i posten et sted.
På pinnene
På pinnene har jeg allerede neste Marius-prosjekt, og noe sier meg at det kommer til å bli mer enn et par prosjekter herfra i løpet av vinteren. Problemet er egentlig at jeg kun har 2 armer, litt for lite tid og altfor mange ideer til å få gjennomført alle. Prioriteringer må til, noe som er vanskelig når man har lyst til alt på en gang. Men igjen, for å se det positive i det, så er dette mye bedre enn å ikke ha noen inspirasjon eller skapertrang.
Kanskje ikke så lett å se hva dette skal bli? 
Utferdstrang 
Jeg kjeder meg fort, som sikkert er en av årsakene til mengden av stadig nye påbegynte prosjekter. Samtidig så har jeg et stort behov for påfyll av inspirasjon, noe jeg gjerne henter på reise. Ofte planlegger jeg neste reise nesten før jeg har rukket å pakke ut etter en akkurat avsluttet en. Det var derfor med tungt hjerte vi ikke så noen annen mulighet enn å avlyse en planlagt helg i Brüssel etter en del uventede utgifter i desember, (flere besøk hos dyrlege og bulking av bildør), som innebar solide innhugg på lønnskontoen. Den 22 desember snudde Sas-julekalender den saken til optimisme, hvor vi uten stort besvær endret reisemålet til München. Oppsparte bonuspoeng og et julekalendertilbud viste seg å være en svært god kombinasjon. Vi fleiper riktig nok med at vi må bo på herberge og leve på "bier und Bratwurst", men nå er husbonden glad både øl og pølser så jeg tror ikke det kommer til å bli det største problemet.
Helgens meny?
Når vi først besøker en ny by vil vi selvfølgelig gjerne ha med oss noen suvenirer hjem (les garn), så om noen har noen spennende tips om hvor vi bør legge ruten er jeg takknemlig for tilbakemeldinger. Jeg har forsøkt å søke litt via nettet og hos andre strikkebloggere, men svært få oppgir navn på butikkene de har vært innom. - Jada, jeg vet at jeg har et mer enn velfylt lager kombinert med et begrenset reisebudsjett, men det må da være lov å "kikke" på de lokale spesialitetene, eller?
Sånn kan et tastatur på en 3 dager gammel pc altså se ut...
Fortsatt ikke (beste)venner
Forholdet mellom den nye pc-en og meg? Vel, vi er ikke like uvenner som til å begynne med, men har fortsatt en lang vei å gå før vi er BFF (best friends forever). For å toppe det hele løsnet Å-tasten allerede 3 dag! Jeg har ikke klart å få satt den på ennå, og har forstått at det ikke er gitt at de klarer å hjelpe meg i butikken heller. Det betyr at Pc-en må sendes inn til rep i x-dager/ uker for å få løst den saken. Dagens anbefaling er derfor: ikke kjøp Samsung pc. Nesten så jeg likevel begynner å vurdere om en Mac hadde vært et bedre alternativ.

Faktaboks
Design: Marius strikkebok
Materialer: Falk fra Dalegarn
Fra lager: ja
Forbruk: 250 g/ 150 g rød, 50 g sort og 50 g naturhvit
Tilbehør: 2 knapper
Farge: rød  4137, sort 0090 og naturhvit 0020
Strikkefashet: 22 m og 30 omg på p 3,5 = 10 cm.
Kjøpt hos: Lillestrøm sysenter
Størrelse: 2 år


8 kommentarer:

 1. Kjenner at jeg får lyst på en Marius strikkebok, ennå jeg egentlig ikke er så glad i strikking.

  Jeg kjørte over tastaturet på den bærbare PCen til kjæresten med støvsugeren! Tastene spratt rundt i stua. Jeg var veldig stille mens han reparerte. Det var noe med en fjær som var litt vanskelig, men når han først fant ut av det gikk det fort med resten. Etter den opplevelsen mistet jeg ansvaret for støvsuging. :-). Til mitt forsvar så lå den altså åpen på gulvet.

  SvarSlett
 2. Bedårende lille kjole du har strikket. Nu får jeg også helt lyst til at strikke en marius kjole og købe en marius bog. Der er mange fine mønstre i.
  Jeg håber du får styr på computeren. Måske skal du bare have et nyt tastatur (det skal butikken vel betale?)
  God rejse, jeg har aldrig været der, så jeg kender desværre ingen garnbutikker.

  SvarSlett
 3. Så søt kjole du har strikket.

  Heldige du som skal til München. Da må du ta deg en tur til Pfaffenhofen og besøke Wollmeisebutikken. Du tar tog fra München, ca. en halv time. Jeg var der før jul. Her er link til nettbutikken. Du finner det du trenger av opplysninger der, bare vær obs på åpningstider. De er oppe fredag og lørdag, men ikke hver helg.
  http://shop.strato.de/epages/61425309.sf/en_US/

  Godt nytt år til deg også.

  SvarSlett
 4. Kære Helle.
  Allerførst Godt nytår til dig.

  Sikke dog nogle fantastiske indlæg du har lavet! Dit overblik over 2012 er så flot. Sikken en masse skønne ting du har fået lavet. Jeg ville altså godt se dit klædeskab (eller klædeskabe :-)
  Jeg er helt vild med din sort/hvide stjernetrøje. Lige noget for mig.
  Og Minimarius. Altså - jeg er helt ked at at min datter er så stor, ellers fik hun også sådan en!!!

  God søndag.

  SvarSlett
 5. Strikkeguri med strikkedilla og garnabstinens, skal du kjøpe litt mer..? Et godt uttrykk er " Det er ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det.." Kunne gjerne omformet det til garn og stoff verden, for æ har mye, men tar GJERNE mer ;o) Du får klage på tastaturet, vet ikkje helt om æ anbefale Mac etter juleferie der husbond og bror( data er jobben deres) brukte flere dager på å løse et Mac problem til STA familiemedlem som de hadde anbefalt å ikke kjøpe Mac.. Sånn gikk no dagan.. Håpe du får ei fin uke, strikka og gått på yoga ,o) Klem

  SvarSlett
 6. Nydelig liten marius kjole og fine farger. Heldige du som skal på tur. Regner med å se dine garnkjøp på bloggen... Sats på Mac - ville aldri hatt PC ever again!!!!

  SvarSlett
 7. Herlig liten mariuskjole :)

  Tur hørtes fantastisk ut, kos dere!

  SvarSlett
 8. Så fin mariuskjole du har strikket. Jeg elsker disse mønster.
  Hvis jeg reise til Norge, jeg kjøper mariusstrikkebok.
  Jeg ønsker deg god reise til München. Jeg skriver deg fra
  Tyskland. Jeg lærer norsk og liker norsk strikke... og Norge!!!
  Ha et godt år 2013 med oppfyllelse mange ønsker, for eksempel
  reise til Italia. (Italia er fantastisk også!!!) Hilsen fra meg.

  SvarSlett

Tusen takk for besøket. Ekstra glad blir jeg om du legger igjen en hilsen.